Davutoğlu; Bir Ayağı Dağda, Bir Ayağı Ovada Siyaset Olmaz (2) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu; Bir Ayağı Dağda, Bir Ayağı Ovada Siyaset Olmaz (2)

Davutoğlu; Bir Ayağı Dağda, Bir Ayağı Ovada Siyaset Olmaz (2)

Başbakan DAVUTOĞLU: ARAMIZA FİTNE SOKACAKLARINI ZANNEDİYORLAR Başbakan Ahmet Davutoğlu Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "Bizim dilimizde, örfümüzde kimseyi dışlamak yoktur.

20.05.2015 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan DAVUTOĞLU: ARAMIZA FİTNE SOKACAKLARINI ZANNEDİYORLAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "Bizim dilimizde, örfümüzde kimseyi dışlamak yoktur. Biz 2002 Türkiye'sinde aldığımız o hasta adam gibi görünen Türkiye'yi bugün kudretli bir Türkiye haline getirdik. Üçlü koalisyon döneminde bizi IMF'ye muhtaç edenler utansın. Aramıza küçük hesaplarla fitne sokacaklarını zannediyorlar. 3 genel, 3 yerel, 2 de referandum kazandık. Kazananlar o kadroların öncüleri. Gerektiğinde bir dönem ara verebiliyorlar. Ama 12 seçim kaybeden Bahçeli hala 'seçimi kaybedersem bırakırım' Kılıçdaroğlu kaç seçim kaybetti, bırakırım diyemiyor" dedi.

GÜÇLÜ, KUDRETLİ TÜRKİYE

"Bozok Yaylası'na selam olsun" diyerek konuşmasına başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anadolu ile yürüdüklerini, erenlerinden ilham aldıklarını, milli iradeyle yürüdüklerini söyledi. "Bizim gibi Anadolu'nun, Trakya'nın, Türkiye'nin her köşesine giden başka lider, başka parti var mı?, bu al bayrağı dalgalandıran var mı?" diye soran Başbakan Davutoğlu, "Sayın Bahçeli'ye mesaj gönderelim. Milli birliği savunmak, İç Anadolu'da savunmak, Türkiye'nin her yerinde savunmaktır. Milli birliği savunmak, Dünya Türklerine müslümanlarını savunmak, Orta Asya'da Orhun anıtlarını yapmaktır. Ey Yozgat, Bozok Yaylası'nın yiğitleri. Bu al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırdığımıza şahit misiniz? Güçlü ve kudretli bir Türkiye Cumhuriyetine şahit misiniz? Erzurum'da Dadaş Ahmet, Sivas'ta Yiğit Ahmet, Elazığ'da Gakkoş Ahmet, burada da Bozak Ahmet'im Bozok. Biz hangi ilimize gidersek, yüreğimizdeki muhabbet o kadar büyük ki, her vatandaşımızı alır. Bizim dilimizde, örfümüzde kimseyi dışlamak yoktur" dedi.

FİTNE SOKACAKLARINI ZANNEDİYORLAR

2002 Türkiye'sinden aldığıkları 'hasta adam' gibi görünen Türkiye'yi bugün kudretli bir Türkiye haline getirdiklerini belirten Davutoğlu şöyle devam etti: "Aramıza küçük hesaplarla fitne sokacaklarını zannediyorlar. Cumhurbaşkanı Ak Partili. Sayın Abdullah Gül'den Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a devredildi. Başbakanlık görevi de bize devredildi. Ak Parti kadroları onurla 3 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanı 4 Meclis Başkanı çıkardı. Hiç birisinde de ihtilaf olmadı. Bugünkü Meclis başkanımız da Yozgat'ta belediye başkanı yaparak siyasete başlamış, Meclis Başkanılığına kadar gelmiş sayın Cemil Çiçek'tir. Biz baş veririz, baş eğmeyiz. Bir önceki Adalet bakanımız da Bekir Bozdağ görevlerini tamamlıyorlar. Bu bir siyasi ahlak dersidir. ilk defa, başarılı olanlar da 3 dödem bitince bir dönem ara veriyorlar. Davaya ara vermek olmaz. Hep beraber olacağız. Bizde veda etmek yoktur. Bizde dava arkadaşlığı iki cihanda devam eder."

GEREKTİĞİNDE BİR DÖNEM ARA

Konuşmasınada 3 genel, 3 yerel, 2 de referandum kazandıklarını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Kazananlar o kadroların öncüleri. Gerektiğinde bir dönem ara verebiliyorlar. Ama 12 seçim kaybeden Bahçeli hala 'seçimi kaybedersem bırakırım' diyemiyor. Kılıçdaroğlu kaç seçim kaybetti, hala 'bırakırım' demiyor. Eğer biz seçimi kazanamazsak, birinci parti olamazsak, ben görevimi bir arkadaşa devredeceğim. Ama onlar devredecek mi? Çünkü onlar koltuk meraklısı koltuk, hizmet meraklısı değil. Oturdukları koltuk da iktidar koltuğu değil, muhalefetin genel başkanlığı, genel müdürlük. Millet bu koltuk meraklılarına iktidar verir mi?" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ NE ZAMAN DİK DURDU

Devlet Bahçeli'nin Başbakan Yardımcısı olduğu dönemleri hatırlatan Davutoğlu, "Türkiye IMF'ye muhtaç haldeydi. Peki IMF'nin borç defterini kim kapattı? Milli itibarımızı kim geri kazandırdı. Bunların döneminde bir tek kurşun, mühimmat, tank almak için başka ülkelere muhtaçtık. Bu mudur milliyetçilik. Kendi tankını yapan Türkiye'yi kim kurdu? 'Bizi bir daha değil namerde, merde dahi muhtaç eyleme' dedim. Bizi muhtaç edenler utansın. O üçlü koalisyan doneminde bizi IMF'ye muhtaç edenler utansın. Bahçeli ne zaman dik durdu da şimdi milli birliği savunuyor" dedi.

BİRİLERİ BAŞINIZI AÇIN ÖYLE GELİN DİYEBİLİYOR MU?

28 Şubat'ta başörtüsü yasağı geldiğini, zulmün diz boyu olduğunu hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "1999 seçimlerinde başı örtülü seçilen bir milletvekilimiz, 'baş örtüsünü aç, Meclis'e öyle git' dedi. 28 Şubat'ın cuntacıları 'başınızı açacaksınız' der, Bahçeli açtırırdı. Bütün Türk kadınları şimdi omuz omuza, yeni Türkiye'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giriyorlar mı? Birileri bu onurlu kadınlarımıza 'başınızı açın öyle gelin' diyebiliyorlar mı?, 'dışarı dışarı' diye tempo tutabilir mi? Niye; çünkü iktidarda bozok yiğitlerinin desteklediği Ak Parti var. Buraya gelirlerse bir sorun. 'Sizin zamanınızda niye biz dışarıdan tank almaya muhtaçtık? Niye gemilerimizi yapamıyorduk? Niye başka ülkelere el açıyorduk?' diye sorun. Eski Türkiye'yi yeniden kurmak istiyorlar. Eski Türkiye Partisi. Üç parti, bir de paralel çete, Dörtlü çete" dedi.

EVİMİZE GELEN MAZLUMU ZALİME TESLİM ETMEDİK

Kılıçdaroğlu'nun 'Ben Türkmenleri vermem' diye haykırmadığını, 'İşte ben haykırıyorum' diye konuşmasına devam eden Başbakan Davutoğlu, "Bize sığınan bir tek mazlumu hangi milletten, hangi etnik kökenden, mezhepten olursa olsun, evimize giren bir tek mazlumu dahi zalime teslim etmedik, etmeyeceğiz. Biz Filistinli, Suriyeli, Somalili mazlumları yalnız bırakır mıyız? Bunlarda yiğit bir ses yok. Bozok Yaylası'nın ruhunu anlamamışlar, anlamayacaklar. Hepsi aynı dilden konuşuyorlar. HDP bir şey söylüyor, MHP tehtid ediyor, CHP de tehdit ediyor. HDP 'Diyaneti kaldıracağız' dedi, CHP 'biz de kaldıracağız' diyor. 28 Şubat zulmü gibi imam hatiplerin kapatılmasına izin verir misiniz? Bunların meselesi miletin dini, imanıyla. Peki MHP bunların karşısında niye sessiz kalıyor, niye 'imam hatileri kapattırmam' diye haykırmıyor. Çünkü bütün meseleleri Ak Parti ile uğraşmak" ifadelerini kullandı.

"Kendi helikopterimizi, savaş gemimizi, tankımızı, savaş uçağımızı kim yaptı, yapıyor?" diye soran Davutoğlu şöyle devam etti: "HDP'nin iki seçim ofisine saldırı oldu, biz hemen kınadık, İçişleri bakanımıza yakalanmaları için talimat verdim. HDP'liler döndüler 'bu saldırının arkasında 'iktidar, Cumhurbaşkanı, Başbakan var' dediler. Arkasından MHP'ye seslendiler. Biliyorsunuz siz yapmıyorsunuz, ama yapmadığınızı söyleyin dediler. 'Biz yapmadık, Ak Parti yaptı' dediler. CHP, hani Kılıçdaroğlu var ya, yolunu şaşırmış adam var ya, hani yürüyen merdivene ters binen o da çıktı, 2 saatte nasıl keşfettiyse bu saldırının arkasında Ak Parti var dediler. Şimdi açıklıyorum, fail tespit edildi, inşalalh yakalanacak. Kim olursa olsun bulunacak ve adalete teslim edilecek. Ama fail açıklandığında hepsinin birer özür borcu var, özür. Bir kez daha söylüyorum. Ak Parti iktidarı döneminde hiç bir Ak Partili yönetici, teşkilat mensubu, herhangi bir şiddet eylemi içinde olmadı. Kandil'den talimat alan Demirtaş, 'ben şiddete karşıyım diyebilir mi? dağda terör yapacaksın, ovada barış diyeceksin."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun her yeri dolaşıp 'bana 4 yıl verin' dediğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Bu adama 4 saat verilir mi? SSK'yi borçlu bıraktı, Bahçel'i hükümeti borçlu bıraktı. Biz geldik hazineyi doldurduk, Türkiye bereketlendi. Şimdi gözleri fal taşı gibi açıldı. Son 12 yıl içinde Türkiye'de 737 hastane, bin 337 sağlık tesisi, gençlere 198 gençlik merkezi yaptık. 199 Adalet Sarayı, 18 bin kilometdre duble yol, kim yaptı? Biz geldiğumizde 26 ilimizde hava alanı vardı, şimdi 53 ilimizde hava alanı var. Yozgatlılar da hava alanı bekliyor. İnşallah gereğini yapacağız. Biz geldiğimizde 76 üniversite vardı, şimdi 173 üniversite var" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu; Bir Ayağı Dağda, Bir Ayağı Ovada Siyaset Olmaz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Boşnak: Bir yanda birlikte barış planları yapıyorsunuz ö bür yanda hedef gösteriyorsunuz bu kadarda iki yüzlü siyaset yapılmaz ayıptır bu milleti aptal yerine koymaktır düşmanlık tohumları ekiyorsunuz bimem farkındamısınız 0 0 Yanıtla

Advertisement