Davutoğlu ?bir Daha Kimse Bize Karşı Blok Oluşturmaya Kalkmasın? 4 - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu ?bir Daha Kimse Bize Karşı Blok Oluşturmaya Kalkmasın? 4

Davutoğlu ?bir Daha Kimse Bize Karşı Blok Oluşturmaya Kalkmasın? 4

Davutoğlu 'Bir daha kimse bize karşı blok oluşturmaya kalkmasın' 'Biz kapımıza gelene Arap mısın, Kürt müsün, Türkmen misin diye sormadık' 'Birileri puslu havayı seven çakallar, Türkiye'ye pusu kurmak için bekleyenler 20 Temmuz günü bir düğmeye basmışçasına hareket ettiler' 'O günlerde sırtımızı terör örgütüne dayadık diyen bir partinin eş genel başkanıydı.

03.10.2015 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Davutoğlu 'Bir daha kimse bize karşı blok oluşturmaya kalkmasın'

'Biz kapımıza gelene Arap mısın, Kürt müsün, Türkmen misin diye sormadık'

'Birileri puslu havayı seven çakallar, Türkiye'ye pusu kurmak için bekleyenler 20 Temmuz günü bir düğmeye basmışçasına hareket ettiler'

'O günlerde sırtımızı terör örgütüne dayadık diyen bir partinin eş genel başkanıydı. O günlerde şimdi silahlı ayaklanma vaktidir diyen aynı partinin milletvekilleri.'

Almanya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu Türk toplumu ile bir araya geldiği Düsseldorf Buluşması'nda bir konuşma yaptı.

'Size 81 vilayetin selamını getirdim' diyen Davutoğlu, 'Burada Türkiye'nin bütün renkleri var. Seçim startını bu yüzden Almanya'dan verdik Haydi Bismillah.' ifadelerini kullanarak konuşmasına başladı.

Seçim startını Almanya'dan vere Davutoğlu; 'Bazıları Bismillah dememizden rahatsız olabilir ama bir hayırlı bir yola çıkarken bismillah deriz.' dedi.

'Sizler bizim Avrupa'da onurumuzun vakarımızın temsilcileri oldunuz tahta bavullarla gelenler bugün 100 bin işletmenin sahibi oldu.' diyerek Almanya'daki Türk toplumunun zaman içerisinde ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Başbakan, 'Sizden beklentimiz dilinizle dininizle kültürünüzle en önemlisi de Türkiye Cumhuriyeti ile gurur duymanızdır.' dedi.

'KİM ZULMEDERSE KARŞISINDAYIZ'

Davutoğlu şunları kaydetti

'Geçen hafta BM'de Suriyelilere kucak açan, tek bir ırkçı davranış göstermeyen milletimle gurur duyuyorum dedim. Kimliğinizle gurur duyun Biz 4 yıldır Suriyeli kardeşlerimize bağrımızı açtık. 2 milyonu aşkın Suriyeli geldiğinde hiçbir ırkçı tepki göstermeden bağrını açan milletimle gurur duyuyorum'

'Biz kapımıza gelene Arap mısın, Kürt müsün, Türkmen misin diye sormadık' diyen Davutoğlu şöyle devam etti 'Kim mazluma kucaklarsa onun yanındayız kim de zalimle iş birliği yaparsa onun karşısındayız. Kim ne eleştiriyi getirirse getirsin çevre ülkelerin hangisinde zulüm olursa kim kime zulmederse biz karşısında olacağız.' dedi.

'Ayrılmadan önce Sayın Merkel'le bir kez daha görüşeceğiz çifte vatandaşlığa dayanan köklü bağların daha da güçlenmesini istiyoruz.' diyen Davutoğlu, Almanya'daki Türk toplumuna şöyle seslendi 'Hem kimliklerinizi koruyorsunuz hem çalışkanlığınızla Avrupa ve dünyaya örnek oluyorsunuz hem de entegrasyonunuzla Almanya'ya örnek oluyorsunuz. Asimilasyon değil entegrasyonun ne olduğunu gelsin herkes bizden öğrensin'

7 Haziran seçimlerinden sonra oluşan ortama da değinen Davutoğlu koalisyon kurma çabalarını Almanya'daki Türklere anlattı. 'Milletimiz hiçbir kaygı duymasın bizler bu ülkeyi yönetim boşluğuna düşürmeyiz.' diyen Davutoğlu, blok siyasetine değinerek, 'Bir yerde blok siyaseti vardı biz birlik siyaseti dedik. Bir parti hayır siyaseti dedi, seçime hayır dedi ne dediysek hayır dedi. Biz ona karşı millet ne diyorsa ona evet dedik' dedi.

'PUSLU HAVAYI SEVEN ÇAKALLAR"

Davutoğlu son dönemde yaşanan terör olaylarında da değinerek şu ifadeleri kaydetti

'Birileri terör siyasetini gündeme getirdi biz huzur siyaseti dedik. Birileri puslu havayı seven çakallar, Türkiye'ye pusu kurmak için bekleyenler 20 Temmuz günü bir düğmeye basmışçasına hareket ettiler. 20 Temmuz günü Ramazan Bayramı'nın 4. günü, bayram sevincini henüz yaşamamışken daha, DAEŞ denen dinimizi lekeleyen terör örgütü Suruç'ta 32 vatandaşımızı katletti. Birileri bir düğmeye basmıştı aziz kardeşlerim, aynı gün bölücü terör örgütü Adıyaman'da 1 askerimizi şehit etti. DHKP-C denen örgüt İstanbul sokaklarında silahlı gösteri yapmaya kalktı. Ertesi gün 2 polisimiz evlerinde uyurken şehit edildi.'

'O çakallar bu saldırıları 23 Temmuz'a kadar sürdürdüler. 23 Temmuz'da, bütün güvenlik birimlerimize, askerimize polisimize, tek bir talimat verdik madem bu terör örgütleri, madem ki bu terör örgütleri DEAŞ, PKK, DHKP-C bize, Türkiye'ye savaş ilan etmiştir, hepsinin haddini bildireceksiniz, hepsinin tuzaklarının başlarında parçalayacaksınız. Aynı akşam Suriye'deki barınakları Irak'taki yapılar yerle bir edildi'

"SIRTIMIZI TERÖR ÖRGÜTÜNE DAYADIK' DİYEN BİR PARTİNİN EŞ GENEL BAŞKANIYDI..?

Davutoğlu HDP'yi eleştirerek şunları ifade etti 'Demokrasi dedik çünkü o günlerde sırtımızı terör örgütüne dayadık diyen bir partinin eş genel başkanıydı. O günlerde şimdi silahlı ayaklanma vaktidir diyen aynı partinin milletvekilleri. Bir denemeyi geçen sene Kobani olaylarını bahane ederek yapan bu yaklaşım karşısında net bir iradeyle demokrasiyi bulmak zorunda. Bunlar demokratik seçimlerle milletvekili seçildiler ama demokrasiyi hazmedemedikleri için terör örgütüyle işbirliğine yöneldiler. '

'Biz gecemizi gündüzümüze kattık hem terör örgütüyle mücadele ettik hem de doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımızla kucaklaştık.' diyen Başbakan Davutoğlu hükümet kurma çabalarına da değindi.

'BİR DAHA KİMSE BİZE KARŞI BLOK OLUŞTURMAYA KALKMASIN'

Muhalefetle uzlaşma çabalarından bahseden Davutoğlu şunları kaydetti

'Muhalefet partilerinden istediğimiz cevabı alamadık. CHP ile son derece medeni koalisyon görüşmeleri yaptık. Bu görüşmenin en büyük faydası seçimlerden sonra blok siyaseti deyip kutuplaştırıcı bir dil kullanan CHP'nin bu dilden uzaklaşması oldu. Ümit ederiz ki bir daha dönüp de bize karşı blok oluşturmaya kalkmazlar. Bilsinler ki ne blok oluşursa oluşsun o bloku aşar, milletle buluşur geleceğe yürürüz. Blok siyaseti dediler bizim dışımızda Meclis Başkanı seçmek istediler. Bir tek fire vermeden 3. Turda İsmet Yılmaz'ı meclis başkanı seçtik. Demek ki blok siyasetinin bir faydası yok. Bir daha kimse bize karşı blok oluşturmaya kalkmasın. Sayın Bahçeli götürdüğümüz her teklife hayır dedi. Gelin erken seçime birlikte gidelim, hayır, gelin geniş bir reform hükümeti kuralım hayır. Çünkü sorumluluk almaktan çekindiler. CHP de MHP'de bir anlamda geçiş hükümeti kurma kararı aldığında Cumhurbaşkanımız, bu hükümete bakan vermeyeceklerini ilan ettiler. CHP ile koalisyon kuramamamızın temel gerekçesi özellikle eğitim ve dış politikada politikalarımızın yüzde 100 zıt olduğunun kendilerince ifade edilmesidir. Ama sevindiğim bir şey var Sayın Kılıçdaroğlu Suriyeli mültecileri Avrupa'daki bazı ırkçılar gibi Suriye'ye geri göndermekten bahsediyordu, bu ilerlemeyi de herhalde koalisyon görüşmelerine borçluyuz. '

'TUĞRUL TÜRKEŞ ÇIKTI BİR TEK..'

CHP'nin kurulacak hükümeti bir onarım hükümeti olarak tanımladığını belirten Davutoğlu, 'onarım değil hamle hükümeti kurmak istiyoruz' dedi.

Davutoğlu, MHP'den bakanlık görevini ise Tuğrul Türkeş'in kabul ettiğini ise şöyle ifade etti 'MHP'de bu Anayasal görevi, dirayetle cesaretle kabul edip, mektubumuza evet ben hazırım diyen Sayın Tuğrul Türkeş çıktı bir tek.'

'GENEL MERKEZE KAPANDILAR..'

Davutoğlu muhalefetin sorumluluk almaktan kaçındığını ifade ederek, 'Seçim hükümeti için gelin 1 Kasım'a beraber yürüyelim dedim ama hayır dediler çünkü onlar sorumluluk almaktan korkarlar, bunlar muhalefet yapmaya alışkınlar da iktidar olup da herhangi bir karar almaya cesaretleri yok. Terörle mücadele yürürken onlar genel merkezlerine kapandılar biz Diyarbakır'da bayram namazı kıldık, öğleden sonra Yüksekova'daydık.' dedi.

'MAHALLESİNDEN DAĞINDAN KORKAN BU MİLLETLE BİRLİKTE YÜRÜYEBİLİR Mİ'

Davutoğlu kurulacak hükümete muhalefetin bakan vermek istemediğini hatırlatarak, 'CHP ve MHP'de bakan olmamak için mahalle baskısı, HDP'de de dağ baskısı vardı. Mahallesinden dağından korkan bu milletle birlikte yürüyebilir mi' ifadelerini kullandı.

'Bugün doğuda güneydoğuda illerimizde milletimizin huzurunu bozmak isteyenlere gerekli cevap veriliyor' diyen Davutoğlu, 'Birileri Türkiye'yi Suriye ve Ukrayna'daki aynı durumla karşı karşıya bırakmak isteyebilir bizim en büyük gücümüz birliğimiz ve beraberliğimizdir. Aramıza fitne sokmak isteyenler olursa onlara karşı dimdik durun' dedi.

Almanya'daki seçimlerde katılımı yüksek beklediklerini belirten Başbakan, 'Biz TC olarak bütün vatandaşlarımızın iradesinden sandığa yansıması için gereken tedbirleri alıyoruz, sizden isteğimiz buradaki katılımın da Türkiye oranında olmasıdır.' dedi.

YÜZDE 20 THY İNDİRİMİ

Almanya'daki vatandaşlara kolaylık sağlayacak icraatlarından da bahseden Başbakan, 'THY'de 2 ile 9 kişi arası, 9 kişilik aileye yüzde 20 indirim uygulaması başladı, 1 Kasımdan itibaren bilet alanlar indirimden faydalanabilir'

Davutoğlu araçların ve mobil telefonların Türkiye'deki kullanım süresi ile ilgili, 'Yurtdışından gelen araçların Türkiye'deki kalış süresi 2 yıla, mobil telefonların kullanım süresi 1 aydan 4 aya çıktı' dedi.

'Gençlik köprülerini yaygınlaştırıyoruz' diyen Başbakan, 'Her yerde ana dilimizde kreş ve anaokulu açacağız.' müjdesini verdi.

YÜZDE 20 EVLİLİK DESTEĞİ

'Dün akşam itibariyle 263 bin 845 annenize doğum yardımı yapıldı' diyen Davutoğlu, 'Kanuni düzenlemeyi yaptık evlatlarınızın evliliği için yaptığınız tasarrufa yüzde20 devlet tarafından destek verilecek.' İfadelerini kullandı.

ASKERLİK BEDELİ 6000 EURO'DAN 1000 EURO'YA DÜŞECEK

'Türkiye'de emekli olanla Almanya'da emekli olan arasında tüm farklar kaldırılacak' diyen Başbakan düzenlemelerle ilişkin 'Dövizli askerlik bedelinin 6000 Euro'dan 1000 Euro'ya düşmesi için yasa hazırlandı. Pasaport harçlarının 217 avrodan 100 avroya düşürülmesi planlandı. Seçim beyannamemizde ne söz verdiysek gereğini en kısa sürede yapacağız.' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu ?bir Daha Kimse Bize Karşı Blok Oluşturmaya Kalkmasın? 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement