Davutoğlu: Çapulculardan Ak Gençlik Çıkarın - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Çapulculardan Ak Gençlik Çıkarın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 5. Olağan İl Kongresi'nde "Ak gençlik sizden bir ricam var. O yanlışı yapmış olsalar bile o çapulculardan da ak gençlik çıkarın" dedi.

07.12.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eskişehir'de partisinin 5. Olağan il kongresine katıldı. Davutoğlu kongrede 'Ak gençlik sizden bir ricam var. O yanlışı yapmış olsalar bile o çapulculardan da ak gençlik çıkarın' dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"GELİN ALMAYA GELDİĞİM İLK GÜN..."

"Kayınçolara selam olsun. Değerli baldızlarıma kardeşlerime selam olsun. Biz Eskişehir'den gelin aldık ama Eskişehir'e gönül verdik. Yunus emre caddesinden geçerken, gelin almaya geldiğim ilk gün gibi kalbim kıpır kıpırdı. Çünkü Eskişehir'le buluşuyorduk. Buralarda tohumu atılan cihan imparatorluğu gerilediğinde, buradan istiklal mücadelesi veren istiklal şehitlerine selam olsun.

Eğer bir ülkede böylesine dava aşkıyla dolu Arif Nihat Asya'nın milletvekili olduğu bu şehirde bayrak aşkıyla dolu gençlik varsa bu milletin geleceği parlaktır. Enişteniz, evladınız olan şahsi yakınlığım dışında selamlarken sıraladığım tarih silsilesine dikkat çekerim. Buralar anadolu'da ilk vatan olan topraklardır. Buralar bir cihan devletinin tohumlarının atıldığı topraklardır. Buralar istiklal şehitlerinin toprağa düştüğü topraklardır.

OSMANLICA DERSİ TARTIŞMALARI

Bu toprağın üstündekilere saygınız yok, altındakine de saygınız yok. Bir kez daha söylüyorum, hepimiz için bir utançtır. yeni yetişen neslin dedelerinin mezar taşını bile okuyamaması utançtır. Biz istiyoruz ki dedelerinin mezar taşlarını okuyabilen nesil gelsin.

Bunu söyleyen de Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanı. Atatürk'ün Nutku da osmanlıcaydı. Eğer onu okuyamıyorsan nasıl mirasa sahip çıkacaksın. Bizi orta çağlara götürecek diyorlar. Ey Kılıçdaroğlu, orta çağlar Avrupa'da karanlıktı. Bu topraklarda hicretin ve insanlık onurunun sembolü olan asrı saadete kimse orta çağ diyemez, dedirtmeyiz. O cahiliyenin bittiği asrı saadetti.

"RAHMETLİ BABAMLA ESKİŞEHİRSPOR'U TUTARDIK"

70'li yıllarda ilk yükselen anadolu kulübü olduğu için benim rahmetli babamda bende eskişehir'i tutardık. Fethi'li Ender'li takımı hala hatıralrım. Sonra eskişehir'in eniştesi olunca artık eskişehirspor'lu olmak farz oldu. Eskişehirsporluyuz. Eskişehirspor'a değerli bakanımızla konuşuyorduk sayın Nabi Avcı, çok kadim dostumuz olmak hasebiyle de yanyana olduk olmaya da devam edeceğiz. yolda konuşuyorduk eskişehir stadı inşallah yeni yerine taşınacak. 33 bin kişilik çağdaş bir stad inşa edilyior. Eski yer de Türk dünyas meydanı olacak. Nedense merkezi hükümet bir şey yapsa birden unda çorbada tuzu olmayanlar sahip çıkar. Tüm bunlar hükümetimizin eskişehir'e armağanıdır. 56 dönümlük bu meydan Türkiye'nin en büyük meydanı.

"HANİ TAKSİM'DE AĞAÇLAR TAŞINIYOR DİYE..."

Eskişehir'de bizim dönemimizde dikilen fidan sayısı 125 milyon. Hani Taksim'de bazı ağaçlarımız taşınıyor diye, kesilme değil. Yayalaştırma dolayısıyla taşınıyor diye oradaki hissiyatı istismar eden, tahrik edenler var ya, neredeyse kaosa sürüklemek isteyenler var ya, duysunlar ve bilsinler ki, biz her bir fidanın bekçisiyiz.

"ÇAPULCULARDAN AK GENÇLİK ÇIKARIN"

Ama AK gençlik sizden bir ricam var, diğer genç arkadaşlarınıza, o yanlışı yapmış olsalar bile, o çapulculardan da ak gençlik çıkarın. Davanızı anlatın, kimseyi biz dışlamayacağız. Herkese gideceğiz anlatacağız, anlatacağız.

Ne gezi olayında olduğu gibi çapulculara ne de 6-7 ekimde olduğu gibi vandallara şiddet yanlılarına bu meydanları bırakmayacağız. Bu vatan sahipsiz değildir.

"KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLE"

Bütün bunları yapanlar, Yalova'da yüzlerce çınar kesilip yerle bir edildiğinde sessiz kaldılar. Onların derdi ağaç değildi, çevre değildi, Türkiye'deki istikrardı. Yalova belediye başkanı, Kılıçdaroğlu ağaç kesilmesine karşıyım deyince, belediye başkanı genel başkanının haberi vardı diye.

Kılıçdaroğlu eğer haberin var ise özür dile. eğer haberin yok ise belediye başkanından hesap sor. Şimdi bir de diyor ki bana dört yıl verin herşeyi düzelteyim. Senin halini gören millet sana 4 dakika bile emanet edebilir mi?

Davutoğlu: Çapulculardan Ak Gençlik Çıkarın
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Çapulculardan Ak Gençlik Çıkarın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • 1453 kartallar1: CHP MHP TROLLERİ İŞBAŞINDA. . . . BİRİ YETERKİ BAŞLANGIC YAPSIN DİGERLERİ AYNI NAKARAT DEVAM 3 34 Yanıtla
  • çapulcular: ÇAPULCU'nun kelime manası Hırsızlık, Yağma, Talan yapandır. Kendinizde olan kötü huyları başkasına yakıştırmaktan üstünüze yoktur. Çapulcu sizlersiniz. Kimin çapulcu olduğunu tüm dünya ve sizin koyunlarınız da biliyor. Ama işte koyunlar. Fikir yok, Sürü psikolojisi ile hareket ediyorlar. 28 3 Yanıtla
  • Ğortı zazaya: Bu zihniyet böyle işte kendi görüşünde olmayan birine davette bile hakaret yağdırır! Çevreci olur çapulcu kürt de olur terörist!! ZAZA'ya henüz bir isim bulamadı şükür, Ama bu sür'atle onada bulur bir isim Çünkü Amaçları kutulaştırıp kendi leyhlerinde kullanmaktır malesef :( 24 1 Yanıtla
  • recep: akp kan kaybediyor tarafsız anket yapılsın gerçek ortaya çıkacak 20 5 Yanıtla
  • h.beylerbeyi: SAYIN BAŞBAKANIM. . bu chp nin derdi agac falan değil bunların derdi fakir fukara kps de adaletli olarak atanıyorya bunlar alışmış sırca köşkte oturup talimat vermeye. bakınız bunların gününde vita yağını. tüp, şekeri bile chp ilce başkanından makbuz almadan alamazdık. bunlar vatanın gelişmesineden rahatsızlar. bunlar garibanın cocuklarını okul önlerinde ikna odalarında itip kalkmaya alışmışlar bunlar azınlık olarak sırca köşkte oturur. başkası köşke yaklaştımı iteleler. ben bunların gecmişini iyi bilenlerdenim bunlar liseden sonra 70 yılların sonunda hızlı eğtimle bir ayda ögretmen diploması dağıtan vatandaşın hakkını yiyenlerdir. . 2 18 Yanıtla
  • gelhele: şapkadan tavşanda çıkaracakmıyız abeyyyyy 15 2 Yanıtla
  • jiyan: ayakkabı kutularından zerrab bile çıkarırlar. . . . meeeee. meeeeeee. . . . . . . 9 5 Yanıtla
  • misafir: ülke yoktan varedilmedi osmanlıdan kala kala bu hale geldi. 5 0 Yanıtla
  • YA ALLAH: Torpille işe alınan partilileri ve bakan yakınlarını açıkla. Koyunlar devam otlamaya. . . 4 0 Yanıtla
  • bi gidin ya: dediğin çapulculardan ak gençlik çıkardık ak gençlik adı altında benim memleketimin insanının yüzünü parçaladılar boğazını kestiler 2 çocuk babası kardeşim ölümden döndü bumudur sizin siyaset anlayışınız siz gidin hep kürtleri koruyun ben bir ak partili olarak sırf bu kürtlere verilen ayrıcalıklardan dolayı bunca yıl yaptığım hizmetlerden utanıyorum. 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yarattı. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı
    09:09 Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı

    Honor, yeni amiral gemisi Honor Magic 6 Pro'yu İstanbul'da düzenlenen lansmanla tanıttı. Telefonun Türkiye fiyatı 59 bin 999 TL olarak açıklandı. Honor Magic 6 Pro, pil performansı ve ekran kalitesiyle dikkat çekiyor. Honor'un Türkiye pazarında büyüme hızı diğer rakiplerinden daha fazla. Cihazın 5000 nit ekran parlaklığı ve yüksek çözünürlüklü kamerası ön plana çıkıyor.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Üniversite Sanayi İş Birlikleri İçin Buluştu
    09:07 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Üniversite Sanayi İş Birlikleri İçin Buluştu

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversite sanayi iş birlikleri kapsamında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldi. Erzurum'da kurulması planlanan ileri teknoloji fabrikaları için istişarede bulunan Başkan Sekmen ve Rektör Çakmak, ETÜ Yüksek Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

  • Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı
    08:58 Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde kuş gözlemcisinin objektifine Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla intihanı yansıdı. Milleyha Sulak Alanı'nda yaşayan Alaca Yalıçapkını, avladığı balığı yutmaya çalışırken zorlanarak balığı dakikalarca sağa sola savurdu. Kuş gözlemcisi Alican Gümüş, bu doğal anları kaydetmenin keyif verici olduğunu belirtti.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu
    08:54 Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu

    Bursa'da düzenlenen 17 Yaş Türkiye Badminton Şampiyonası'nda Karışık Mixler kategorisinde mücadele eden Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Hasan Can Arslan, Zonguldak'tan Zeynep Değirmenci ile birlikte Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarıyla Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazanan Arslan, Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuyu ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.


Advertisement