Davutoğlu: Chp, Anadolu'da Yüzde 5'i Bulamamıştır - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Chp, Anadolu'da Yüzde 5'i Bulamamıştır

Davutoğlu: Chp, Anadolu\'da Yüzde 5\'i Bulamamıştır

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 30 Mart'ta yapılan yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken, ana muhalefet partisi CHP'yi eleştirdi.

21.04.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 30 Mart'ta yapılan yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken, ana muhalefet partisi CHP'yi eleştirdi. Davutoğlu, "Ana muhalefet partisi, 'Yarın iktidara talibim' demesi gereken parti. Anadolu'nun birçok yerinde yüzde 5'i bulamamıştır. Bazı yerlerde yüzde 1'in altınadır. Yüzde 1'in altına düşmüş muhalefet partisinin mevcudiyeti Türk demokrasisi için en önemli handikaplardan birisidir" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Anemon Otel'de düzenlenen İl Teşkilat Toplantısı'na katılmak için memleketi Konya'ya geldi. Konuşmasında 30 Mart'ta yapılan seçimleri değerlendiren Bakan Davutoğlu, Konya ve ilçelerinde Ak Parti'nin başarılı bir sonuç çıkardığını söyledi. 30 Mart'ta Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir seçim yapıldığını anlatan Davutoğlu, 12 yıllık süren istikrar ve büyümenin Gezi olayları ve 17 Aralık'ta yapılan 'Rüşvet ve Yolsuz' operasyonuyla bitirilmeye çalışıldığını belirtti. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kadrosunun yıpratılmaya çalışıldığını ancak başarılı olunmadığını ifade eden Davutoğlu, "30 Mart seçimleri gösterdi ki, hiçbir gizli odak ve mihrak bu milletin kaderini tayin etme yetki, gücüne sahip olmamıştır, olmayacaktır. Milletimiz, Türkiye'nin istikbali ile ilgili oynanan bu oyunların farkında olunduğunun mesajını verdi" dedi.

MUHALEFET PARTİLERİNE ELEŞTİRİ

Muhalefet partilerini eleştiren Bakan Ahmet Davutoğlu, "Muhalefet edenlerin de, seçim ve sandık formüllüleri dışında formüller üzerinden bu ülkenin kaderine dönük oyun oynama heveslerini bir kenara terk etmeleri lazım" dedi.

Ak Parti'nin Türkiye'nin her yerinden oy alan tek parti olduğunu belirterek eleştirilerini CHP'ye odaklayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefet partisi, bazı yerlerde yüzde 1'in altınadır. Yüzde 1'in altına düşmüş bir muhalefet partisinin mevcudiyeti Türk demokrasisi için en önemli handikaplardan birisidir. Ama bu duruma gelmenin mesuliyeti de onlara aittir. Çünkü, haltan uzaklaşan, halkın kalbine giremeyen hiçbir parti, hiçbir lider siyasette rol oynayamaz. Bunlar halkın kalbine giremedi, nüfuz edemedi. O dili kullanamadı. Gönülden gönülle konuşamadı. Hep istediler ki, birileri perde gerisinden oyunlar çevirsin ve onlara iktidar nimetinin altın tepsi içinde versin. Olmadı."

Davutoğlu, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgesinde AK Parti dışında sadece BDP'nin, orta Anadolu da MHP, kıyıların bazı bölgelerinde de CHP'nin oy alan parti olduğunu söyledi. Davutoğlu, "AK Parti'yi ve Başbakanımız 30 Mart'ta tavsiye etmek mümkün olmadı. Olmayacak" dedi. Seçimlerden başarılı çıkmalarına rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sonraki süreçlerin nasıl değerlendirilmesi için danışma toplantıları yaptığını hatırlatan Davutoğlu, muhalefet partilerinin neden kaybettiklerini kendi aralarında sormaları gerektiğini belirtti. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Chp, Anadolu'da Yüzde 5'i Bulamamıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement