Davutoğlu: CHP'de Aşçı Yok, Yamağı Bile Yok - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: CHP'de Aşçı Yok, Yamağı Bile Yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu aşçılarıyla ünlü Bolu'da CHP'ye aşçı ile göndermede bulunarak, partisinin 12 yılda lezzetli bir yemek ortaya çıkardığını belirterek, "CHP'de malzeme zayıf, aşçı yok, aşçı yamağı bile yok" dedi.

21.12.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu aşçılarıyla ünlü Bolu'da CHP'ye aşçı ile göndermede bulunarak, partisinin 12 yılda lezzetli bir yemek ortaya çıkardığını belirterek, "CHP'de malzeme zayıf, aşçı yok, aşçı yamağı bile yok" dedi.

Ak Parti Ankara il kongresine katıldıktan sonra helikopterle Bolu'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada da partisinin 17 Temmuz Spor Salonu'nda yapılan il kongresinde coşkuyla karşılandı. Salonda 'Biz iki adam sevdik biri usta, biri hoca' dikkati çekerken, Davutoğlu boynunda Boluspor atkısıyla kürsüye çıktı.

Ne zaman ruhunda dinlenme ihtiyacı olsa kendisini Tokad-ı Hayreddin'in ve Akşemseddin'in huzuruna atmak için Bolu'ya geldiğini anlatan Davutoğlu, "Bugün Ankara'da muhteşem bir kongre yaptık. Hacı Bayram-ı Veli'nin diyarından onun talebesi olan Akşemseddin'in diyarına bu dava bayrağını getirdik. Bolu bizim için bir sığınaktır, davamızın yükseldiği bu aziz belde hep kalbimizde, hep zihnimizde olacaktır. Hep dik duracağız, dünyanın bütün zalimlerine karşı Köroğlu gibi dimdik duracağız" dedi.

"HİÇBİR NAMERT BİZİM YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ DURDURAMAZ"

Partili gençlerin 'Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir' sloganları üzerine Davutoğlu, "İşte Bolu'dan yükselen bu sesi bu milletin arasına fitne sokmaya çalışan herkes duysun, kulaklarının ta derinliğine kadar işlesin. Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir" diye konuştu. Davutoğlu, Türk- Kürt, Alevi- Sünni ayrımına izin vermeyeceklerini belirterek, "Tek bir yürek olacağız, tek bir ses olacağız, tek bir nefes olacağız. İşte davamızın esası budur. Bunu engellemeye çalışanlar olacak. Köroğlu'nun dediği 'Tüfek icat oldu mertlik bozuldu.' Namertler çıkacak, bunu biliyoruz. Ne zaman milli birlik dediysek namertler çıktı, çıkacak. Bir takım kumpaslarla bizi arkadan hançerlemeye çalışanlar çıkacak ama Bolulular biliyor biz namertler karşısında mertliğin sembolü olmuş Bolu'dan haykırıyoruz; hiçbir namert bizim yürüyüşümüzü durduramaz" dedi.

CHP'DE AŞÇI YOK, AŞÇI YAMAĞI BİLE YOK

Bolu'nun aşçılarıyla ünlü olmasına da değinen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan siyasete bir geçiş yapmak istiyorum. İyi bir yemek için sadece malzeme yetmez, iyi bir aşçı da lazım. Malzeme ne kadar iyi olursa olsun, aşçı iyi olmadı mı yemeğin ya tuzu eksik olur, ya da herhangi bir unsuru. 90'lı yıllarda, coğrafya aynı, malzeme aynı, insan unsuru da aynı, birilerini ithal etmedik aynı insan, 90'lı yıllarda Türkiye namerde muhtaçtı, muhtaç. Bu namert karşısında başı eğilmeyen aziz milletimiz IMF'den borç alan, borç için kapıda bekleyen başbakanlar, bakanlar gördü. 2 binli yıllarda ne oldu? Değişen şu malzeme aynı ama aşçı değişti. Sayın başbakanımız liderliğinde Ak Parti kadroları geldi ve o zaman Türkiye'nin kaderi değişti. Sonra sayın başbakanımız milletin oylarıyla cumhurbaşkanı makamına geldi. ve emaneti yeni Türkiye'nin başbakanı şerefine nail olan bendenize tebliğ etti. İşte 12 yıl içinde nasıl bu malzemeden çok lezzetli bir yemek çıkmışsa, önümüzdeki yıllarda da o lezzetli yemeği yapacak Ak Parti'nin yetenekli, ehil aşçıları işbaşında olacak. Bir de CHP'ye bakalım. Malzeme zayıf, aşçı yok, aşçı yamağı bile yok."

ŞİŞLİ'Yİ BİLE İDARE EDEMİYORLAR

Şişli Belediyesi'ndeki çekişmeye dikkat çekerek, CHP'nin Şişli'yi bile idare edemediğini ileri süren Davutoğlu, "Biz bütün Türkiye'yi planlarken, bütün Türkiye'yi karış karış dolaşırken, onlar bir ilçeyi bile idare edemiyorlar. Yalova'da ağaçlar kesiliyor, Kılıçdaroğlu'na soruyorsunuz 'Ben ağaç kesilmesine karşıyım ama haberim yok'" diyor. Malzeme bozuk, aşçı yok" dedi.

Ne zaman darbe lafı geçse arkasında CHP'nin olduğu suçlamasında bulunan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben Meclis'te 'siz darbecisiniz' dediğim de darıldılar, gücendiler. Ne zaman darbe lafı geçse arkasında CHP vardır. Biz darbelerin vesayetin kökünü kazıdık, inşallah bu topraklarda bir daha milli irade dışında kimse hükmedemeyecek, kimse milletten almadığı bir gücü kullanamayacak. Baktılar ki biz darbelerin kökünü kazıdık ama darbe kanlarında var ya Şişli Belediyesi'nde kendi aralarında darbe yapmaya kalktılar. Ayrıca baktılar darbe dönemi bitti vesayetlerin peşine düştüler. Bir CHP milletvekili '30 Mart seçimleri öncesinde paralel yapıyla işbirliği yaptık, hata yaptık' dedi. Şimdi Kılıçdaroğlu'nun cevap verme vakti. Soru sorma değil, hesap verme makamında 30 Mart'tan önce paralel yapıyla işbirliği yaptınız mı yapmadınız mı? Yaptıysanız ne verdiniz, ne aldınız. Kılıçdaroğlu ne verdin paralel yapıya, ne aldın? Bu ilişkileri ortaya çıkartacağız."

Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yakınlarını SSK'da işe aldığını da ileri sürerek, "Bir televizyon programında 'Benim yakınlarımdan 7 kişi bile girmiş olsa ben istifa etmeye hazırım' demişti. Bugün isimler yayınlandı. Amca oğlu, dayı oğlu, teyze oğlu her türden akrabasının kendi genel müdürlüğü döneminde SSK'ya girdiği belgelendi. Bu sorulara cevap verme vakti" diye konuştu.

Konuşmasında evlendikten sonra ilk tatilini Abant'ta yaptığını belirten Davutoğlu, "Bolu'yu kültür, turizm ve gelişim bölgesi ilan ediyoruz. Dünyanın her yerini geziyoruz. Alp'ler Bolu'dan Abant'tan güzel değil. Turizmin gözbebeği haline getireceğiz Bolu'yu" dedi. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: CHP'de Aşçı Yok, Yamağı Bile Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi
    17:01 Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi

    Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılan aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, merkezin hayırlı olmasını diledi ve sağlık alanında yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti. Törene, Cumhur İttifakı'nın Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar da katıldı.

  • Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı
    17:00 Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı

    Tokat'ın Pazar ilçesinde gerçekleştirilen tohum dağıtım töreninde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Kapar, törende konuşarak, tarımın geliştirilmesinde katkı sunan kurumlara ve tarım ailesine teşekkür etti. Dağıtıma Kaymakam Mehmet Miraç Demir, İlçe Tarım Kredi Müdürü Canan Kaymaz, Ziraat Odası Başkanı Murat Akın ve çiftçiler katıldı.

  • Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak için çıkacak
    17:00 Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak için çıkacak

    Ahlatcı Çorum FK'nin teknik direktörü Serkan Özbalta, Ankara Keçiörengücü maçında en iyi oyunlarını sergilemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Özbalta, takımının play-off hattında merkezi bir konuma geldiğini ancak henüz bir şeyin garantilenmediğini vurguladı. Mücadeleci ve inatçı bir şekilde oynayacaklarını ifade eden Özbalta, taraftarların desteğiyle istedikleri sonucu almayı hedeflediklerini söyledi.

  • Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere destek için 'Bakkal Kart' uygulaması başladı
    16:59 Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere destek için 'Bakkal Kart' uygulaması başladı

    Gaziantep Valiliği, ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi amacıyla 'Bakkal Kart' uygulamasını başlattı. Sosyal destek kartlarıyla daha önce zincir marketlerde destek sağlanırken, bu uygulama ile küçük esnaf da destekleniyor. Valilik bütçesi ve hayırseverlerin yardımlarıyla genişletilen çalışmada, ihtiyaç sahiplerine kartlar ulaştırıldı. Proje, diğer illerden de yoğun ilgi görüyor ve hem vatandaşın hem de esnafın desteklenmesini sağlıyor.

  • 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü BM Ofisi'nde kutlandı
    16:58 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü BM Ofisi'nde kutlandı

    "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü"nün ikincisi, Türkiye'nin de işbirliğiyle, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

  • Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi
    16:58 Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi

    Cumhur İttifakı'nın Fethiye Belediye Başkan adayı Muhammet Kökten, Tuzla Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü. Kökten, beş yıl boyunca halkın yanında olacağını ve deprem gibi olası felaketlere karşı tedbirler alacaklarını belirtti. Ayrıca, trafik sorununu çözmek, yeni belediye hizmet binası yapmak ve körfezdeki balçığı tarım gübresi olarak kullanmak gibi projelerini de açıkladı. AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz ise Kökten'e destek vererek Fethiye'nin iktidarla buluşması gerektiğini vurguladı.

  • Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu
    16:58 Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu

    Aydın'ın en büyük ilçesi Nazilli Belediyesi'nin eski başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Perşembe Pazarı'nda halkla bir araya geldi. Genç bir kadın seçmenin sorusu üzerine Ergüler, ulaşılabilir bir başkan olacağını söyledi.

  • 81 il, 922 ilçenin seçim sonuçları Haberler.com'da!
    16:56 81 il, 922 ilçenin seçim sonuçları Haberler.com'da!

    Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Merakla beklenen seçim sonuçlarını anbean Haberler.com'dan takip edebilirsiniz.


Advertisement