Davutoğlu: "Çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır" - - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: "Çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır" -

Bu yeni dönemin, yeni Türkiye'nin ikinci önemli alanının sosyo-kültürel birlik ve bütünlük olduğuna vurgu yapan Davutoğlu, "Yani çözüm sürecidir.

27.08.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Davutoğlu: "Çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır" - ANKARA

AK Parti Genel Başkan adayı Davutoğlu: "Bizim iktidar olduğmuz Türkiye'de hiç kimse şu veya bu gerekçeyle bir daha ötekileştirilemeyecek. Tarihdaşlığımız, kaderdaşlığımız korunacak. Eşit vatandaşlık hukuku daima önde ve temel ilke olarak benimsenecek."

AK Parti Genel Başkan adayı Davutoğlu: "Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni döneme, yeni Türkiye'ye ve yeni hükümete emanet gibi tevdi ettiği çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır. Bu millet arasına ekilmiş fitne tohumları yok olana kadar, bu millet her etnik ve mezhebi grupla omuz omuza bu kutlu yürüyüşe çıkana kadar gece gündüz çalışacağız."

Bu yeni dönemin, yeni Türkiye'nin ikinci önemli alanının sosyo-kültürel birlik ve bütünlük olduğuna vurgu yapan Davutoğlu, "Yani çözüm sürecidir. Devletler ve milletler ancak ve ancak aidiyet bilinciyle ayakta dururlar. Eğer bir toplumda aidiyet bilinci zayıflamışsa devlet bir gurup vatandaşını dışlamışsa, ötekileştirmişse o andan itibaren o devletin ayağa kalkması, o milletin felah ve sükun bulması mümkün değildir" şeklinde konuştu.

-"Çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır"

"Maalesef AK Parti iktidarlarına kadar, şu veya bu kesim inançları dolayısıyla etnik ve mezhebi kökenleri dolayısıyla ötekileştirildiler, baskıya maruz kaldılar" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti iktidarlarının en büyük başarısı bütün milleti tek bir yürek, tek bir güç haline getirmiş olmasıdır. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın gerek konuşmasında gerek daha önceki hitaplarında yeni döneme, yeni Türkiye'ye ve yeni hükümetimize bir emanet gibi tevdi ettiği çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır. Bu millet arasına ekilmiş fitne tohumları yok olana kadar, bu millet her etnik ve mezhebi grupla omuz omuza, bu kutlu yürüyüşe çıkana kadar gece gündüz çalışacağız. Aidiyet bilincinin de iki boyutu vardır. Birisi tarihdaşlık, diğeri vatandaşlık. Biraz önce Horasan erenlerinden Mezopotamya melelerinden bahsettik. Evet, Kars'ta Hasan Karakani ile Doğubeyazıt'ta Ahmedi Hani aynı medeniyetin çocuklarıydı. Hazreti Mevlana'nın irfanı marifetiyle Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın irfanı aynı. Bu irfanları bölmek için, bu kardeşleri birbirine düşman edebilmek için her türlü yolu denediler. Terörü denediler, siyasal ırkçılığa yöneldiler."

-"Bizim için mezhebi bir tavır söz konusu değildir"

"Bizim iktidar olduğumuz Türkiye'de hiç kimse, şu veya bu gerekçeyle bir daha ötekileştirilmeyecek" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Tarihdaşlığımız korunacak, kaderdaşlığımız korunacak, eşit vatandaşlık hukuku daima önde ve temel ilke olarak benimsenecek. Aynı şekilde bizim için mezhebi bir tavır söz konusu değildir. Alevi kardeşlerimiz, Sünni kardeşlerimiz eşit vatandaşlar olarak bu toprakların asli unsurlarıdır ve asli unsurları olarak kalacaktır. Onların inanç özgürlüğü, fikir özgürlüğü, düşünce özgürlüğü bize emanet edilmiş bir görevdir."

Davutoğlu: "Çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır" -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: 'Çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Durmuş ali Özcan: Allah hayırlı hizmetler nasip bu ülkeye başarılı olacağına inanıyorum hayırlı olsun ülkemize 0 0 Yanıtla

Advertisement