Davutoğlu: "Demirtaş Yalan Söylüyor ve Gerçekleri Saptırıyor" - Son Dakika
Politika

Davutoğlu: "Demirtaş Yalan Söylüyor ve Gerçekleri Saptırıyor"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı açıklamaya sert yanıt verdi.

12.04.2015 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamaya sert yanıt verdi. Davutoğlu, "Çok açık bir şekilde söylüyorum Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor" dedi.

Başbakan Davutoğlu Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında Cemal Reşit Rey Salonu'nda katıldığı program öncesi gündeme dair açıklamalarda bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları sorulan Başbakan Davutoğlu, "Çok açık bir şekilde söylüyorum Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. Türkiye tam da seçim ortamında girmişken ve adaylar tespit edilip, herkes seçim kampanyasına hazırlanırken, maalesef son derece provokatif, provokasyon tamamıyla bölücü terör örgütünün taraflarından gelmiştir. Çok açık bir şekilde geçtiğimiz 4 Nisan günü yine Doğubayazıt'ın Güngören köyü mezrasında benzer bir çalışma yapılmış ve buradaki köylüler ve o bölgede yaşayan vatandaşlarımız bölücü terör örgütünün silahlı unsurları tarafından seçimlerde bir partiye destek vermek için propaganda yapılmaya maruz bırakılmanın ötesinde baskı altına alınmıştır. Benzer bir faaliyet geçtiğimiz gün tekrar yapılmak istenince bu kez Diyadin Yukarı Tütek köyü yakınlarında, Türkiye'nin kamu düzenini koruma görevini üstlenen valiliğimiz ve ilgili güvenlik birimlerimiz seçimlerde şu veya bu yönde böylesi bir baskı oluşmaması için gerekli tedbirler almak üzere bölgede faaliyete geçmişlerdir" dedi.

Davutoğlu, "TSK Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini tesir etmek için gereken her türlü çalışmayı yapar. Bu konuda da hiç kimseye hesap verecek değildir. Bu bölücü terör örgütünün Yukarı Tütek köyü civarında ağaç dikme törenini bahane ederek gerçekten ağaç dikilse ve barışçıl ortamda şenlik yapılsa TSK da oraya onlarla birlikte şenliğe katılmaya gider. Bizler de gideriz. Siyasal bir parti propaganda yapsa onun propaganda yapması için bile güvenlik şartları oluşur ama bölücü terör örgütü dağdaki unsurlarıyla köylere inerek baskı yapmaya çalışırsa işte orada demokrasinin ve seçim şartlarının bittiği kamu düzeni probleminin ortaya çıktığı bir süreç başlar" diye konuştu.

Demirtaş'ın olayı karartmaya çalıştığını ifade eden Davutoğlu, "Demirtaş olayları karartmak suretiyle bölgede uygulamakta oldukları baskıyı örtbas etmeye çalışıyor. Silahlı kuvvetlerimiz orada gerekli tedbirleri alarak, vatandaşlarımız üzerinde ortaya çıkacak baskıları engellenmeye dönük bir çalışma yürütmüştür, bu onları görevidir. Her yerde de bu görevi yapacaklar. Seçim güvenliği sağlamak üzere her tedbiri alacağız. Sayın Demirtaş karar versin. İstanbul'da Kadıköy Meydanı'nda güya barışçıl bir söylem tutturup ve legal bir siyasal partinin Eşbaşkanı olarak konuşup Doğubayazıt'ta olaylar söz konusu olduğunda bölücü terör örgütünün sözcülüğünü yapmak ona yakışmaz, bir tercih yapmak zorundadır. Meşru bir siyasal partinin genel başkanı mı, yoksa bölücü terör örgütünün silahlı unsurlarının baskı yaparak halkı yönlendirmek için bu tür terör faaliyetlerinin savunan, meşru kılmaya çalışan bir terör savunucusu mudur?" şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu, "Gün herkesin açık bir şekilde tavrını ortaya koyma günüdür. Biz hükümet olarak Türkiye'de seçim güvenliğini tehdit eden her çalışmaya karşı silahlı herhangi bir unsurun halkımızı baskı almasına karşı gerekli tedbirleri alırız. Bu konuda da kimsenin tereddüdü olmamalıdır. Daha geçtiğimiz hafta İstanbul'da adliyede savcıya yöneltilen saldırı ile Doğubayazıt'ta halka yönelik bu baskıyı uygulamak üzere gidenlere giden askerlerimizi yönelik saldırından hiçbir farkı yoktur. 2'si de Türkiye'de kaos çıkartmak isteyen ve seçim güvenliğini tehdit etmek isteyen terör unsurlarının ki bunların hepsinin de dış bağlantıları da vardır. Onların yaptığı faaliyetlerdir. Şunu da ifade etmek istiyorum. İlk silah kesinlikle silahlı kuvvetlerimiz tarafından atılmamıştır. Bu ağaç dikme törenine yapılması düşünülen yere terör unsurlarının sızmasını engellemek için tertibat alan askerimizi karşı terör unsurları uzun namlulu silahlarla ateş açmışlardır. Askerimiz de görevlerinin bir gereği olarak mukabelede bulunmuşlardır. Kimse bir taraftan seçime giren bir siyasi parti lider görüntüsü ve barışçıl bir dil diğer taraftan terör sözcülüğüne de soyunmasın. Sayın Demirtaş tam bir bukalemun mantığı içerisinde Doğu'da başka Batı'da başka. Doğubayazıt'ta onun sözcüleri başka ki terörle işbirliği yapmıştır bazı HDP unsurları. İstanbul Kadıköy'de başka bir dil kullanarak Türkiye'de demokratik hayat içerisinde yer alamaz. Ben bugün sabah burada çatışmalar esnasında yaralanan askerlerimizi ziyaret ettim. Bu olayı yaşayan canlı şahitler var. Demirtaş'ın yalan şahitliğine ihtiyaç yoktur, canlı şahitlerimiz var. Bu askerlerimizden biri Yozgat biri Mersin biri Diyarbakır diğeri de Antalya'dan gelmiştir. Hepsi birbirine ortak bir vatan aidiyetiyle bu ülke için mücadele eden kahraman askerlerimiz, hepsini alınlarından öptüm. Bundan sonra da sayın Demirtaş'ın ve HDP'nin artık bir tercih yapmak zorunda olduklarını ifade ediyorum" dedi.

İki hafta önce silah bırakma çağrısı yapıldığını hatırlatan Davutoğlu, "Daha iki hafta önce silah bırakma çağrısı ile yeni bir dönemin açıldığını ümit ederken, tekrar silahların gölgesi altında seçim üzerinde baskı uygulamaya çalışmak, büyük bir çelişkidir, iki yüzlülüktür. Hele ki Demirtaş'ın bugün Kadıköy Meydanı'nda söyledikleri tümüyle yalandır. Tümüyle aldatmacadan ibarettir. Elimizde tüm vesikalar vardır. Bu konularda da Demirtaş'ı dürüst, samimi ve barışçıl siyaset yapmaya ve bunu engelleyen silahlı unsurlar kim olursa olsun onlara karşı tavır almaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Davutoğlu: 'Demirtaş Yalan Söylüyor ve Gerçekleri Saptırıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek
    20:54 CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın yarınki duruşmasını takip etmek üzere Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever'den oluşan bir heyet görevlendirdi.

  • Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti
    20:22 Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti

    Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Belediye Meclis Üyeleri Osman Yurtseven ve Ümran Göçen ile birlikte Foça protokol üyelerini makamlarında ziyaret etti. Başkan Fıçı, Foça'nın daha çok gelişmesi ve kalkınması için tüm kamu kurumlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan Savunma Bakanı ile görüştü
    20:03 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan Savunma Bakanı ile görüştü

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'a geldi. Başkent Tiflis'te temaslarına başlayan Akar ve beraberindeki heyet, Gürcistan Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü. Görüşmede, ülkeler arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik üçlü iş birliği hakkında konuşuldu.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu
    20:03 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti.

  • CHP Milletvekili Ağbaba, AKP'nin İsrail ile ticaretini eleştirdi
    20:02 CHP Milletvekili Ağbaba, AKP'nin İsrail ile ticaretini eleştirdi

    CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'nin İsrail ile yaptığı ticareti eleştirerek, ikiyüzlülük olduğunu belirtti. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Ağbaba'ya yanıt vererek, İsrail'in çocukları öldürdüğünü ancak Ağbaba'nın İsrail'e değil AKP'ye kızdığını söyledi. CHP'nin grup önerisiyle İsrail ile yapılan ticaretin neden ve sonuçlarının araştırılması talep edildi.

  • Sancaktepe Belediyesi'nin şatafatlı makam katı tartışması
    20:01 Sancaktepe Belediyesi'nin şatafatlı makam katı tartışması

    31 Mart seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin, "şatafatlı makam'' katı tartışmasıyla gündeme gelen katı ve odaları görüntülendi. Belediyenin başkanlık katındaki 2 makam odasında, 2 adet lüks banyo, şark köşesi, davet salonu, yemek odalarının bulunduğu görüldü. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, “Devletin parasıyla, milletin parasıyla kendilerine saltanat düzeni kurmuşlar” dedi. Belediyenin 1 milyar 946 bin TL’lik borç durumu da belediye binasına asıldı.


Advertisement