Davutoğlu: "Dünyanın Heryerine Albayrağı Götürmek Davamız Bu" - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: "Dünyanın Heryerine Albayrağı Götürmek Davamız Bu"

Ordu-Giresun Havalimanı açılışında konuşmada Başbakan Ahmet Davutoğlu; "Bugün burada bir aşkın, bir sevdanın tarihini yazıyoruz" dedi.

22.05.2015 18:09  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün burada bir aşkın, bir sevdanın tarihini yazıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'un fethine giderken, 'Madem ki denizden gidemiyoruz, gemileri karadan yürütelim' demişti. Sayın Cumhurbaşkanımız da Orduluları, Giresunluları memnun etmek için 'Madem ki havaalanı lazım, denizin üzerine havalimanı yaparız' dedi. Bugüne ulaştık" dedi.Davutoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı açılış törenindeki konuşmasına, "Sayın Cumhurbaşkanım ve muhterem hanımefendi, Karadeniz'in dalgaları gibi coşkulu, Karadeniz'in dağları gibi vakur Ordulular, Giresunlular, hepinizi sevgiyle, saygıyla muhabbetle selamlıyorum" sözleriyle başladı. Bugün burada, sadece Ordu-Giresin Havalimanı'nın açılışını yapmadıklarını belirten Davutoğlu, "Bugün burada bir aşkın, bir sevdanın tarihini yazıyoruz, tarihini. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'un fethine giderken, 'Madem ki denizden gidemiyoruz, gemileri karadan yürütelim' demişti. Sayın Cumhurbaşkanımız da Orduluları, Giresunluları memnun etmek için 'Madem ki havaalanı lazım, denizin üzerine havalimanı yaparız' dedi. Bugüne ulaştık" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanlığı döneminde öncülük ettiği bu proje için teşekkürlerini ileten Davutoğlu, " AK Parti'nin mega projeleri hayata geçtikçe, Sayın Kılıçdaroğlu da kendince mega hayaller kurmaya başladı. Ama fark şu, biz hayalleri gerçek yaparız, o sadece hayal kurar" dedi. Mega projeler hakkında bilgi veren Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti; "Bir kalemde mega projelerimizi anlatalım da duyan duymayan bilsin, cümle alem şahit olsun. Bir, dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'da inşa ediliyor, yılda 150 milyon yolcu kapasiteli, dünyanın en büyük havalimanı. Kim inşa ediyor? İki, dünyadaki en uzun kuleli asma köprü, üçüncü köprüyü inşa ediyoruz. Kim inşa ediyor? Karadeniz ile Marmara'yı birleştiren ikinci boğaz niteliğindeki Kanal İstanbul'un proje çalışmaları hızla ilerliyor. Kim yapıyor? Dünyada ilk kez, üç katlı tünelle iki kıtayı birleştiriyoruz İstanbul'da. Kim birleştiriyor? Marmara ile Avrasya tüneliyle Asya ile Avrupa'yı kim birleştirdi? Kılıçdaroğlu yeni keşfediyor coğrafyayı. Diyor ki 'Türkiye Afro-Avrasya'nın merkezi.' Sen coğrafya dersinin yeni almışsın, biz o merkezleri birleştiriyoruz. Çalıntı fikirlerle 'Türkiye merkez ülke' diyor. Biz onları yazdık, inşa ettik. Aramızdaki fark şu, biz tarih yazıyoruz, o arkadan takip ediyor."

"Bunları hayal bile edemezler"

Tören alanındaki vatandaşların "Ahmet Hoca" sloganı üzerine Başbakan Davutoğlu, "O zaman madem 'Ahmet Hoca' diyorsunuz, buna biraz daha coğrafya dersi verelim mi? Bakın şimdi, dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsünü İzmit Körfezi'nde inşa ediyoruz. Kim yapıyor? Dünyanın en geniş açıklıktaki köprüsünü de demiryolu ile birlikte Çanakkale'de inşa ediyoruz. Kim inşa ediyor?" diye konuştu. En uzun, ikinci çift tüp tünelini Ovit'te inşa ettiklerini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi: "Dünyanın en uzun, bir seferde delinen beşinci tüneli olan Mavi Tüneli, kim inşa etti? Yine Ankara- Gerede arasında, dünyanın en uzun içme suyu tünelini inşa ediyoruz. Kim inşa ediyor? Suyu birleştirip, ana vatan ile yavru vatan Kıbrıs'ı kim birleştiriyor? Aziz ana vatanın, aziz suyunu Kıbrıs'a kim götürüyor? Bunların hepsi mega proje. Daha bunları hayal bile edemezler. Ama biz bunları gerçekleştiririz. İşte burada, bugün dünya, Avrupa'da ve Türkiye'de bir ilk, dünyada üçüncü deniz üzerindeki havalimanını inşa ettik. Kim yapıyor? İnşallah Rize'de de inşa edeceğiz. Rize'de de aynı yöntemle deniz üzerinde havalimanı inşa edeceğiz."

"Hizmetlerimizde hiçbir aksama yok"

"Bizim sevdamız var" diyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldıkları bu sevdanın, 786 bin kilometre kareye ilmik ilmik işlendiğini ifade etti.Gelecek hafta da Hakkari- Yüksekova'da havalimanı açacaklarını bildiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, havaalanlarını bütün Türkiye'ye yaydıklarını, iktidara geldiklerinde sadece 26 havalimanı olduğunu, şimdi ise bu sayının 53'e ulaştığını kaydetti.Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Ordu-Giresun da 54'üncü. Hakkari 55'inci olacak. Hakkari'deki havalimanı ile Hakkari'yi İstanbul'a, Ankara'ya, Türkiye'yi de doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle birbirine bağlıyoruz. Al bayraklarımızı bugün burada ne güzel, Karadeniz'in mavisi, yaylalarımızın yeşili içinde şu al bayraklar ne güzel göründü. Bütün hedefimiz bu, Türkiye'nin her yerine al bayrağı taşımak, dünyanın her yerine al bayrağı götürmek. Davamız bu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Adıyaman'da Nissibi Köprüsü'nü açtığını anımsatan Davutoğlu, "Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsü. İşte biz bir taraftan 7 Haziran'a, kader seçimine yürürken, diğer taraftan hizmetlerimizde hiçbir aksama yok. Türkiye'nin her bir yanını havalimanlarıyla donatıyoruz" dedi.İktidara geldiklerinde Türk Hava Yolları'nın iki merkezden 24 şehire uçuş yaptığını açıklayan Başbakan Davutoğlu, şöyle dedi; "Şimdi 6 havayolu şirketi, 7 merkezden, 56 destinasyona uçuyor Türkiye'de. Yurt dışında ise, biz iktidara geldiğimizde iki havayolu şirketi, 60 destinasyona uçuyordu. Şimdi ise 6 havayolu şirketi 236 destinasyona uçuyor dünyada. Türk Hava Yolları, dünyada en çok noktaya giden havayolu şirketi niteliği kazandı. Bütün bu başarılarda payı olan Ulaştırma Bakanlarımıza, Binali Bey'e, Lütfi Bey'e, Feridun Bey'e huzurunuzda teşekkürü bir borç biliyorum. Artık Türkiye her yere ulaşabilen, her yerden de kendisine ulaşılan bir ülke haline geldi. Yani Türkiye, merkez ülke oldu, merkez ülke."

"Sizden bir destan bekliyoruz"

Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı dönemindeki bu olağanüstü hamlelerin üzerinde yeni bir geleceğe doğru hep birlikte yürüdüklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, 18 bin kilometre duble yol yapıldığını, bunların otoyola çevrildiğini anlattı.Davutoğlu, alandaki vatandaşlara şöyle seslendi; "Cumhurbaşkanımıza ve onun bize aktardığı tüm emanetlere sahip çıkmak boynumuzun borcu. Sandık emanetine kim sahip çıkacak? Ordu'da 5'te 5, Giresun'da 4'te 4 yapıyor muyuz? Ordu-Giresun Havaalanı'nı açtıktan sonra da bunu sizden talep etmek bizim hakkımız olur, değil mi? Hakkımız mı? Sizden bir destan bekliyoruz. Biraz dinlesinler ve öğrensinler diye dersimize devam edelim. Çıkmış Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi merkez ülke yapmaktan bahsediyor. Bizim gerçekleştirdiğimiz, dünyayla yarışırken gerçekleştirdiklerimizi onlar yeni hayal ediyor. Onlar bizimle yarışıyor, biz dünyayla yarışıyoruz. Dünyayla yarışan kudretli bir devletin vatandaşları olmaktan memnun musunuz? Biraz önce saydığım tüm mega projeler, dünyanın ilk üçüne, beşine giren projeler." Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın ilk on ekonomisi arasına girerken, her alanda da mega projeleriyle dünyanın ilk üçüne, ilk beşine gireceğini ifade etti. Hızlı, yüksek hızlı, süper hızlı trenlerle ülkenin donatıldığına işaret eden Davutoğlu, şöyle devam etti; "MHP'nin 2002'deki ulaştırma bakanına sormuşlar o zaman. Önüne hızlı tren projesini götürünce, 'Bunu biz değil, çocuklarımız değil, torunlarımız bile göremez' demişler. Hızlı treni gördük mü? İnşallah çocuklarımıza güvenle seyahat edecekleri 3 bin 500 kilometreyi aşan hızlı tren ağı kuracağız. Eskişehir, Ankara, Konya'dan sonra şimdi bu hat inşallah şimdi bu hat, Ankara üzerinden Sivas, Erzincan ile Kars'a, Bakü-Tiflis-Kars'a bağlanacak. İşte merkez olmak bu. Asya'nın derinliklerinden gelen bütün tren yolları, demir yolları Anadolu'dan geçiyor, geçecek."

Doğu-Batı, Kuzey-Güney aksındaki tren yollarının ülkenin dört bir yanını birleştireceğini ifade eden Davutoğlu, "Karadeniz bu anlamda birçok kanalla, demiryolu hattıyla Akdeniz'e kadar ulaşacak. Karadeniz'in coşkulu dalgaları, Akdeniz'e selam verecek. Biz ülkemizi bu anlayışla, kendi içinde bir bütün olarak ve bütün çevre coğrafyalarla birleşik bir şekilde yükseltiyoruz, yeni bir geleceğe hazırlıyoruz. Bu yeni geleceğe, 'yeni Türkiye'ye var mısınız?" diye konuştu.

"Lojistik merkez yeni akıllarına gelmiş"

Davutoğlu, "Lojistik merkez yeni akıllarına gelmiş. Şuana kadar 8 lojistik merkez kurduk. 6'sının yapımı devam ediyor. Bir 6 daha kuracağız. Türkiye'de bir değil 20 lojistik merkezle demir yollarını, deniz ulaşımını ve havalimanlarını birbirine bağlayacağız" dedi. Afrika'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya taşınan mal, enerji ve kültürel aktarımın Anadolu üzerinden yapıldığını ve yapılacağını vurgulayan Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti; "Bu ülke için daha çok büyük hizmetlere biz ahdetmişiz. Yola bu inanç ve kararlılıkla çıkmışız. 12 yıllık birikim üzerinde, inşallah önümüzdeki dönemde 2023'e kadar bütün bu projeleri hayata geçireceğiz. 2023'te bu projeler hayata geçtiğinde bütün bu hatlar buluşacak. Samsun'dan Bolomon'a kadar da inşallah 3. aşamada çalışmalar yaptırıyoruz."

Davutoğlu, doğudan, batıya, kuzeyden, güneye ve Türkiye'den dünyadaki tüm bölge kıtalara yeni yollarla, yeni bir bölgesel düzen kuracaklarına vurgu yaparak, şunları söyledi: "Kıskananlar çatlıyor. Birer birer değil, dörder dörder çatlıyor. Bir tanesi diyor ki 'Dördünüz bir araya gelin'. CHP, MHP, HDP, arkalarında da paralel çete. 4'ü bir araya gelip üniversite sınavındaki gibi zannediyorlar. 'Dördünüz bir araya gelin' diyor üst akıl. 'Şu bir tane elif gibi doğru AK Parti'yi götürün' diyorlar. Biz ne diyoruz? Siyasette bu böyle değil. Bir tane doğru AK Parti, 4 yanlışı birden götürür."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz siyaseti koltuk meselesi olarak görmeyiz. Beyannamede zikrettiğimiz gibi bütün bu hizmetler üzerinde, bütün bu başarılar üzerinde başarıların en büyüğünü gerçekleştireceğiz ve yeni sivil bir anayasa yapacağız sivil. Tamamıyla milletten gelen. O sivil anayasa içinde başkanlık sistemi de dahil her konuyu ele alacağız" dedi.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılış töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, Türkiye adına yeni bir destan yazmak istediklerini belirtti.İki hafta önce muhalefet partilerinin liderlerine meydan okuduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımızdan başarı dolu bir 12 yıl devraldık, geleceğe doğru bunu götürmeye kararlıyız ama ola ki millet bize teveccüh göstermezse birinci parti olmazsak bu koltuğu bir başka arkadaşıma devrederim. Siz ne yaparsınız diye sordum; birer birer kıvırttılar" diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, 'Oyum düşmezse ben istifa etmem' sözlerine atıfta bulunan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Kılıçdaroğlu'nun bütün niyeti, yüzde 24-25 oy almak. İktidar olmak değil. Bahçeli, 'Ben oyumu kaybetmezsem bırakmam' dedi. 12 seçim kaybetmiş hala gözü koltuğunda. Diğeri 4-5 seçim kaybetti hala gözü koltuğunda. Çünkü bunların meselesi, koltuk meselesi koltuk. Bizim meselemiz hizmet meselesi. Demirtaş bir adım öteye gitti; iki şey söyledi ki buradan sizin huzurunuzda bir şekilde cevap vermek farz oldu. Dedi ki, 'Ben bırakırım ama barajın altında kalırsam ve başarısızlık benden kaynaklanırsa bırakırım' Böyle genel başkan olunur mu? Genel başkan dediğin, lider dediğin, başarının da başarısızlığın da sorumluluğunu üstlenir. İşte biz seçim neticesi ne olursa olsun sorumluluğu üstleniyoruz."

Davutoğlu, eleştirilerine şöyle devam etti: "Diğer taraftan da diyor ki küçük aklıyla ve o zayıf ahlakıyla kendisi gibi zannediyor diyor ki, 'Sayın Davutoğlu kazansa bile başkanlık sistemi gelecek ve koltuğunu bırakacak' Be ey gafil; buradan sesleniyorum, bizim siyaset anlayışımız sizin anlayışınız gibi değildir. Biz siyaseti koltuk meselesi olarak görmeyiz. Beyannamede zikrettiğimiz gibi bütün bu hizmetler üzerinde, bütün bu başarılar üzerinde başarıların en büyüğünü gerçekleştireceğiz ve yeni sivil bir anayasa yapacağız sivil. Tamamıyla milletten gelen. O sivil anayasa içinde başkanlık sistemi de dahil her konuyu ele alacağız. Hiçbir ön yargı olmadan, Türkiye için en doğru ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacağız. Çünkü bizim meselemiz koltuk meselesi değil. Ezeli ve ebedi bir davanın neferleriyiz. Biz yola çıkarken Tarık bin Ziyad gibi bütün gemileri yakmış çıkmışız. Türkiye için doğruysa, ülkemiz, milletimiz için doğruysa hiçbir koltuğu arkamızda bırakırken gözümüzle dönüp bakmayız bile bakmayız."Kendilerinin anlayışlarının önce ahlak, erdem ve hikmet olduğunu, sonrasında siyaset geldiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: "Aziz Ordulular, değerli Giresunlular, bu havaalanı inşallah kazasız belasız nice yolculuklara şahit olacak. Havaalanına gelen ve giden yolculuklar dışında bir de milletlerin yolculuklar var. Milletlerin tarih içindeki büyük yolculuğu... 1071 Malazgirt, 1453 İstanbul'un fethi, 1923 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması... Şimdi size soruyor ve bir anlamda şahitlik etmenizi istiyorum; bu tarihi yürüyüşte, 2023'te kuvvetli ve şefkatli bir Türkiye'yi kurmaya var mısınız? Kendi savaş uçağını yapan, kendi tankını, kendi helikopterini yapan, hiç kimseden borç almadan, borç istemeyen kudretli Türkiye'ye var mısınız? 2053'te Osmanlı Devleti'nin bütün o adalet mirasıyla dünyaya adalet ve nizam getirmeye var mısınız? 2071'de Malazgirt'in bininci yılında, bu topraklardaki ebedi kardeşliği, çevre coğrafyalara da bir barış mesajı olarak yaymaya var mısınız? Bunun için ilk adım 7 Haziran. İnşallah yeniden bir destan yazarsanız, 2023'ün, 2053'ün 2071'in önü açılacak ama bu dışarıdaki işbirlikçi çetelerin, paralelcilerin, onların buradaki uzantılarının hesabı gerçekleşirse ki gerçekleşmez; önümüzü kesmeye çalışacaklar."

Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Önümüzü kesmek isteyenlere dur diyecek miyiz? Tuzak kuranların tuzaklarını başlarında parçalayacak mıyız? Bu destan ile inşallah Ordu ve Giresun 9 milletvekilini el ele Ankara'ya gönderiyor mu? Karadenizli söz verdim mi, Karadeniz dalgaları çıldırsa, bu sözünden dönmez, Karadeniz dağları çökmedikçe, Karadenizli sözünden dönmez. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Davutoğlu: "Dünyanın Heryerine Albayrağı Götürmek Davamız Bu"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: 'Dünyanın Heryerine Albayrağı Götürmek Davamız Bu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Gariban: Tutun küçük enişteyi kaçmasın 8 Haziran'da 0 0 Yanıtla

Advertisement