Davutoğlu, Eleştirilere Yanıt Verdi: PYD ile Neden mi Görüştük - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Eleştirilere Yanıt Verdi: PYD ile Neden mi Görüştük

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin PYD ile görüşmesini eleştirenlere "Çıkarımız gereği bu örgütlere ultimatom vermek için görüşürüz ama taviz vermeyiz" yanıtını verdi.

13.02.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu Erzincan İl Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da sık sık eleştirilen PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'ün Türkiye davet edilmesi konusuna açıklık getirdi.

Kılıçdaroğlu'na açık ve net bir tutum takınması çağrısında bulunan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, maalesef uzun yıllar olayları hiç takip etmemiş gibi geriden geliyor. Bizim istihbarat birimlerimiz Türkiye'nin çıkarı gereği bu örgütlere ultimatom vermek için görüşür ama tavrından taviz vermez" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bugün iki önemli gerekçe ile Erzincan'dayız. İlk olarak doğu ve güneydoğu illerine ziyaret gerçekleştirme kararı almıştık. Erzincan yüzden 57 oy oranı ile bir teşekkürü ziyadesiyle hak etti.

"CİZRE SOKAKLARI HUZURA KAVUŞMUŞTUR"

Terör örgütünün şehirlerimizi yaşanmaz hale getirdiği çukurları, barikatları tek tek yıkıyoruz. Biz bu çukurları kapatıp, gülistan yapacağız diyoruz. Silopi'den sonra Cizre'de de bir tek çukur, barikat, mayın kalmadı. Cizre sokakları emniyete, huzura kavuşmuştur.
Etrafta kriz olduğunda herkes etnik ve mezhep ayrımı görmeden yönünü Türkiye'ye dönüyor. Burada huzur bulacaklarını biliyorlar. Burada bağrını açan kardeşleri olduklarını biliyorlar.
Birlik, Demokrasi ve Huzur Planımızı açıkladık. Bölgede hayatı normalleştirip, terörün izini sileceğiz. Bizim tek hedefimiz terörü ortadan kaldırmaktır. Halkımıza bu terör örgütünün çağrılarına kulak asmadıkları için teşekkür ediyoruz. Baskılara, zulme uğrayan insanları huzura ulaştıracağız. Teröre karşı mücadelenin yol ve yöntemlerini gösteriyoruz. AK Parti bu alanlarda ülkeyi çok daha iyi noktalara taşımış bir siyasi harekettir. Kimse bu konuda bize hesap soramaz. Bizim tek derdimiz milletin huzuru, güveni ve geleceğidir. 78 milyon vatandaşımıza bakışımız birdir.

"BU ÜLKEYİ PARÇALAMAK İSTEYEN KİM OLURSA OLSUN..."

Bölge insani terörden çok yoruldu. Yeniden refah içinde yaşamak istiyor. Bu çeteler böylesi bir ateş çemberinin içine sürüklemek isterken halkımız dimdik duruyor. 22 vilayetimizin valilerine, kaymakamlarına açık ve net talimat verdik. Devlete meydan okuyan, bu ülkeyi parçalamak isteyen kim olursa olsun devletin kudret elini üzerinden eksik etmeyeceksiniz. Bu halkın her bir ferdi devletin şefkat eline hep bakıp, o elden istifade edecektir.

YENİ AKİT VE YENİ ŞAFAK'A YAPILAN SALDIRI

Önceki gün Yeni Akit ve Yeni Şafak'a saldırı düzenlendi. HDP liderlerinin meydanlarda bu gazeteleri hedef gösterdiklerini unutmayın. O başkan bu gazeteleri hedef göstermişti. Bu gazeteler saldırıya uğradı. 6-7 Ekim'de milleti sokağa çağırmıştı. Bugün de miting meydanlarında bu gazeteleri hedef göstermekten kendini sorumlu görmüyordur. Kendilerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

"KİMSE BU ALGI OPERASYONLARINA İNANMASIN"

O günlerde seslerini çıkaranlar bu saldırılar karşısında sükut etti. Kimse bu algı operasyonlarına inanmasın. Biz HDP'nin bu tavrına alıştık. CHP ve MHP de algılar üzerine siyaset yapıyorlar. CHP vekilleri İngiltere'de PYD'nin terör örgütü olmadığını ispatlamaya çalıştılar. DAEŞ saldırıyor, PYD topraklarını savunuyor diyor. Bu ağır HDP'lilerin ağzına yakışır ama anamuhalefet partisi vekillerine yakışır mı?

PYD militanları eğtimlerini Kandil'de alıyorlar, Türkiye'ye bir takım silahlar sokulmasına çalışıyorlar. Moskova'da ofislerini görmüyorlar. CHP bu aymazlığı yaptığı gibi benzer yaklaşımlar müttefiklerden de geliyor. Bu küresel güce bu evrakları en kısa sürede göndereceğim. PYD, PKK'nın uzantısıdır. PKK ve PYD'nin ideolojisi ve yönetim kadrosu aynıdır. Bunların terör örgütü olmadığı söyleyen varsa ya art niyetlidir, ya da bölgeden haberi yoktur.

"TÜRKİYE ÜLTİMATOM VERMEK İÇİN GÖRÜŞÜR"

Saflarını belirlesinler ya PKK-PYD safında olacaklar ya da Türkiye'nin safında olacaklar. Sayın Kılıçdaroğlu'na açık ve net tutumda bulunmasını istiyorum. Kılıçdaroğlu, maalesef uzun yıllar olayları hiç takip etmemiş gibi geriden geliyor. Bizim istihbarat birimlerimiz Türkiye'nin çıkarı gereği bu örgütlere ultimatom vermek için görüşür ama tavrından taviz vermez.

Terör örgütlerinin kimin eli kimin cebinde biliyoruz. DAEŞ, DHKP-C ve PKK üç gün vatandaşlarımıza yönelik saldırı yaptığında terör operasyonları başlattığımızda, Türkiye Cumhuriyeti topraklarını bu terör örgütlerinden arındıracaksını talimatını verdik. Bu talimatımız bugün de geçerlidir. Bütün her köşede tek bir silah kalmayana kadar sürecektir. Biz milletimizin yanındayız.

"ABD YÖNETİMİNDEN NET TAVIR BEKLİYORUZ"

Siyasi menfaat hesaplarıyla asla gaflete düşmeyiz. PKK da PYD terör örgütüdür. Biz ABD yönetiminin PYD tutumunu eleştirirken, CHP destek veriyor. PYD hem Suriye hem Rusya rejimi ile işbirliği halinde. Kendisi gibi düşünmeyenlere saldırıyor ve savaş suçu işliyor. Biz müttefik olduğuna inandığımız ABD yönetimine bu insanlık kıyımına karşı açık ve net tavır bekliyoruz. Irak'tan Türkiye'ye yönelik tehditleri Suriye için de alırız. Dost ve müttefik ülkelerden de yanımızda olmalarını isteriz.

Bir tarafta Cenevre'de taraflar barış için toplanıyor, diğer tarafta Rus bombardımanı sürüyor. Çok büyük sivil kayıp ortaya çıkıyor. Erzincan'dan Halep'e bir selam iletmek istiyorum. Rus işgalciler Erzincan'a uzun süre kalmak için geldiler ama kahraman Erzincalılar buna izin vermedi. Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep de aynı cevabı verdi. Haleplilere sesleniyorum, inanıyorsanız zafer mutlaka sizindir. Halepliler de inşallah Rusya'ya karşı onurlu direnişi zaferle sonuçlandıracaktır."

Davutoğlu, Eleştirilere Yanıt Verdi: PYD ile Neden mi Görüştük
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Eleştirilere Yanıt Verdi: PYD ile Neden mi Görüştük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • ahmet: Çok güzel kiviroyorsunuz helal size başkan. 26 35 Yanıtla
  • õzgür : Allah ak partinin belasın versin türkiyeyi savaşa gõtürcek akuyunlar hala reyis diyorlar. güneydoğuda bir sürü seyit verdik halda vercekler. 22 38 Yanıtla
  • ASIL KÜRT: Pyd karismayin birakin o insanlari onlar yeryuzunun serefli asil halkinin koruyucusudur. Bu isin sonu cok kotu olur.kurtlerin yasam agacidir. Sonu faciadir. 17 28 Yanıtla
  • Lice: Hacı siz pyd yi kendi çıkarınız için kullanmaya çalıştınız pyd kabul etmedi 22 19 Yanıtla
  • sadık: batmandan pyd ye selam eden sensin biriniz terörist dedi biriniz incirlikten kalkan uçaklarla mühimmat atanlara ses çıkarmadı. şimdi köşpeye sıkştırdı abd sizide suududa. öyle bi sıkştınız ne yapacağınızı şaşırdınız. ama şimdi battınız. Zalim ve müslüman katilleri işbirlikçi akp ve yandaşları 36 5 Yanıtla
  • Ermeni ali: Tayyibin yuzunden 32 9 Yanıtla
  • muğla: 2 haftadır, madem adamlar terörist neden onları ankarada ağırladınız diye soru soran muhalefete cevap vermek için tam 2 hafta boyunca mantıklı bir yalan uydurmak(senaryo)zorunda kaldıkları için bugün cevap veriyorlar. 26 14 Yanıtla
  • Urfali: Seninle karsi. Karsiya geldigimde kimin urfali oldugunu gürecegiz eyer sen urfali San sen satilmislardansin AKP yalakasi 28 12 Yanıtla
  • sadık: müslümanların ve türkmenlerin katili akp-abd ve rusya ve iran ve beşar aynı kişilerdir. 22 14 Yanıtla
  • ALMANYADAN: agzina saglik baskanim arkandayiz son terörist ölünceye kadar devam 14 22 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement