Davutoğlu'ndan IŞİD'e Rest: Karşılıksız Kalmayacak - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan IŞİD'e Rest: Karşılıksız Kalmayacak

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Musul'da Türk Konsolosluğu'nu basıp görevlileri rehin alan IŞİD'e "Bu karşılıksız kalmayacak." mesajını gönderdi.

11.06.2014 19:06  Güncelleme: 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler'de temaslarda bulunmak için New York'ta bulunan ve Musul'daki gelişmeler üzerine programını yarıda kesen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye hareketinden önce New York John F. Kennedy Havalimanı'nda Türk Konsolosluğu'na yapılan baskınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Musul’da son günlerde artan terör tehdidi nedeniyle yaklaşık dört gündür 24 saat Sayın Başbakan ve bizler alarm halindeydik. Gece ve gündüz çaba sarf ettik. Musul bizim için son derece önemli, halkın güvenliği bizim için esastır.

Çalışmalarımızı sürdürürken faaliyetlerimize rağmen maalesef Irak güvenlik güçleri IŞİD’in ilerlemesi karşısında Musul’u terk etmek zorunda kaldı.

"GÜVENLİK SAĞLANMADAN TAHLİYELERİ DAHA BÜYÜK RİSKTİ"

Musul Başkonsolosumuz görev bilinciyle çalışmalarını sürdürdü. Biz riskler yükseldiğinde 2 gün önce tahliye talimatı gönderdik ancak çatışmalar artınca, tahliyenin güvenlik riski nedeniyle kararı kendilerine bıraktık. Güvenlik sağlanmadan tahliyeleri daha büyük riskti.

"IRAK DEVLETİNİN SORUMLULUĞUNDA"

Musul herhangi bir Irak şehri gibi güvenlik konusunda belli taahhütlerin sağlanması gereken bir şehirdir. Bu Irak devletinin sorumluluğundadır.

"TÜRKİYE İLK DEFA BÖYLE BİR KRİZLE KARŞILAŞMIYOR"

Önemli olan burada sağ sağlim ülkelere getirilmeleridir. Türkiye ilk defa böyle bir krizle karşılaşmıyor. Daha önce benzer durumlarda vatandaşlarımızı nasıl ülkeye getirdiğimizi herkes biliyor.

İlk andan itibaren temaslarımız sürdü. Yakından takip ettik. Gelişmeleri birçok açılardan izledik. Bu takibi şu anda da sürdürüyoruz.

"ÖNEMLİ OLAN PANİĞE KAPILMADAN YOL HARİTASI ÇİZMEK"

Bu tür durumlarda paniğe kapılmadan yol haritası çizmek önemli olandır. Öyle günler vardır ki milletlerin tarihlerinde bazı hususlar bütün kaygıların önüne geçer. Onların buraya salimen gelmesi herhangi bir şekilde bir inisiyatif geliştirmekten daha önemlidir.

Şu dakika itibariyle sağlıkları ve güvenliklerinden belli ölçülerde haberdarız. Salimen vatandaşlarımız ve görevlilerimiz döneceklerdir.

"KARŞILIKSIZ KALMAYACAK"

Bütün taraflar bilsinler ki vatandaşlarımıza herhangi bir şekilde halel gelirse bu karşılıksız kalmaz. Türkiye’nin gücünü ve kudretini kimse test etmeye kalkmasın. 48 kişiye gelecek zarar en kuvvetli şekilde karşılık görür. Türkiye'yi kimse test etmeye kalkmasın, bu karşılıksız kalmayacak.

Ben şimdi acilen Türkiye’ye dönüyorum."











Davutoğlu\'ndan IŞİD\'e Rest: Karşılıksız Kalmayacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan IŞİD'e Rest: Karşılıksız Kalmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • FERI: ADAMCAGIZ DAHA YOL HARITASI CIZECEKMIS ONU BIRDE ABDYE GÖNDERECEK ;BIRAZ SABIRLI OLALIM LÜTFEN 24 0 Yanıtla
  • Avutoglu: Yazıklar Olsun ulkeyı getırdıgınız durumu gorun.2000 tır ın gıttı yer Belli oldu halkın parasıyla alınan cephaneler erzaklar tecızatlar nere gıttıgını dunya ogrendı Utanmada Hala martaval okuyorlar bu işler Badem bıyık Bırakıp arıstokrat edasında gozluk takıp 2 bakara makara yapmakla olmuyor milletçe alayınızdan bıktık Bu Onurlu mılletı ulkeyı ayaklar altına aldınız 20 3 Yanıtla
  • halil: 17 subayın başına amerikan askerler çuval geçirdiğinde gerekeni yaptınızya bundada kessin yaparsınızi 15 1 Yanıtla
  • kara: hadi be tipitip seni.... hep cak cek . icraat yok sanki bebe uyutuyosun . valla karnımız tok hemde valla kusacağız artık haberin olsun. 14 1 Yanıtla
  • GALAXY: Davutoğlu bıkmadın mı aynı lafları söylemekten biz dinlemekten bıktık 13 1 Yanıtla
  • guzelizmir: Hesap sormakta basbakanla davutoglunun ustune bir politikaci daha cikmaz cikmamaz, iste sorulan hesaplar (1) askerin basina gecirilen cuvallar (2) isralin katlettigi 9 tane vatandasimiz (3) suriyen dusurdugu savas ucagimiz ve sehit olan iki pilotumuz (4) hatayda elkaidenin katlettigi 53 tane basbakanin sunni vatandaslarim dedigi yurttaslarimiz,,) simdilik akilda kalan bunlar siz bunlarin hangisinden hesap sordunuz, daha dogrusu sorabildiniz ? Bu millettin akliyla daha fazla alay etmeden cikin onurunuzla istifa edin ve bu ulkeyi daha fazla atese atmayin,,,,,,, 11 2 Yanıtla
  • YORUM YOK.: BİZLER ÖYLE BİR TOPLUMUZ Kİ,ŞAŞIRIYORUM.NEDENİNE GELİNCE ; İMF KÖLESİ OLSAYDIK DİYORUM.YADA HAZİNE TAMTAKIR OLSAYDI. YETMİŞ CENT'E MUHTAÇ OLSAYDIK DİYORUM YADA İŞÇİ-MEMUR-ÖĞRETMENLERİN MAAŞLARI ÖDENMEMİŞ OLSAYDI VEYAHUT YURTDIŞINA ÇIKIŞI BİLE DÖVİZLİKTEN YASAKLAYAN BİR HÜKÜMET OLSAYDI BAŞIMIZDA.VE BATININ AŞAĞILAMALARINA MARUZ KALSAYDIK,HERKES HALİNDEN BEZMİŞ OLSAYDI DİYORUM.YÜZÜMÜZE SİNEN SİNEKLERDEN BİLE ELİMİZİ KALDIRIP DEFETMESEYDİK,DAHA DA KÖTÜSÜ YATIRIM,İCRAAT HİÇBİRŞEY YAPMASAYDIK.DİYORUM.VE BİZDEN NANE BİLE OLMAZ DİYE SUKU-TU HAYALE UĞRAMIŞ BİR TOPLUM OLSAYDIK.VE BATILILARIN İCRAATLARINA HAYRAN,HAYRAN BAKSAYDIK.GURBETÇİLERİMİZİN ANLATTIKLARINI AĞZIMIZI AÇIP DİNLESEYDİK DİYORUM.O ZAMAN ÇOK GÜZEL OLURDU DEĞİLMİ?BİZ HERŞEYE MÜSTAHAKIZ.NANKÖRÜZ.BAŞKA BİR YORUM YOK. 4 6 Yanıtla
  • hüseyin: butörerisleli sizler beslediniz suriyedeki esadi yikmak için amaşimdi beslediginiz kişiler gözünüzü oyacak anlayanaaaa 10 0 Yanıtla
  • iyi: Bence hemen kinamalilar.... 10 0 Yanıtla
  • YORUM YOK'UN DEVAMI: VE ŞİMDİ ON YILDA SANAYİNİ GELİŞTİRMİŞ BİR ÜLKE OLARAK ; TANKLARIMIZ-TOPUMUZ-TÜFEĞİMİZ-BAMBAMIZ-GEMİMİZ-UÇAĞIMIZI YAPMAYI BAŞARABİLMİŞ BİR ÜLKE OLARAK,AYRICA MARMARAY İLE DENİZİN DİBİNİ YARMIŞ AVRASYA TÜNELİ İLE İKİNCİ DEV TÜPÜ YERLEŞTİRMEK ÜZERE OLAN HIZLI TRENİ İKİ EN BÜYÜK KENTİ ARASINDA AÇILMA AŞAMASINA GELEN NÜKLEER SANTRALLARI İÇİN GERİ SAYAN ANAYURDU DEMİR AĞLARLA DÖRT BAŞTAN ÖREN-UZAYDA BEŞ UYDUSU DÖNEN DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALANININ TEMELİNİ ATAN BU HÜKÜMETİ NEDEN TAŞLIYORSUNUZ SORARIM? 2 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement