Davutoğlu; 'Hdp'ye Saldırıları Kınıyorum, Müsebbipleri Kimse Sonuna Kadar Takipçisi Olacağız' (3) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu; 'Hdp'ye Saldırıları Kınıyorum, Müsebbipleri Kimse Sonuna Kadar Takipçisi Olacağız' (3)

Davutoğlu; \'Hdp\'ye Saldırıları Kınıyorum, Müsebbipleri Kimse Sonuna Kadar Takipçisi Olacağız\' (3)

Davutoğlu, KIRŞEHİR'DE KONUŞTU Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nevşehir'in ardından Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

18.05.2015 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Davutoğlu, KIRŞEHİR'DE KONUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nevşehir'in ardından Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Muhalefet partilerine yüklenen Davutoğlu, "Demokrasiyi defaatle yıkmaya çalıştılar. Yıkılan demokrasiyi yeniden kuran kim? Başörtülü bacılarımızı ikna odalarına sokmaya çalıştılar. 12 yıldır gece gündüz çalışarak Türkiye'yi toparladık. 'Bakmayın bölücülere bu millet kardeştir' dedik. Onlar hep bölmeye çalıştılar. Biz toparlamaya çalıştık. Biz 81 vilayeti kucaklamak için yola çıktık. Kılıçdaroğlu, sahillerde geziyor, Bahçeli orta Anadolu'da, Demirtaş, Güneydoğu'da dolaşıp duruyor. Biz ise her yere gidiyoruz. Hakkari'de de varız, Ağrı'da da varız. AK Parti'yi durdurmak için Geziciler geldi, paralelciler geldi. Yıkamadılar" diye konuştu.

"Dağıtanlara bir ders vermeye, toparlamaya hazır mıyız?" diye soran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"İşte şimdi maskeleri iniyor. Bir bakıyorsunuz, MHP'yle HDP, iç güvenlik yasasına hayır dedi. O zamanki cephe, maske cephesiydi. Şimdi ise arkalarından birilerinin talimatıyla devam ediyorlar. Şimdiki cephenin adı, paralel cephe. Mısır'daki darbecilerin seçilmiş başkana idam cezası vermesi karşısında Mursi'nin yanındayız. Biz Mescid-i Aksa'ya postallarla girenlerin yanında olmayız. Kudüs miraç makamıdır, Müslümanlarındır, Müslüman kalacaktır. Gezi olaylarında Türkiye'ye ders vermeye kalkanlar, Mısır'daki darbelere niye sesleri çıkmıyor? Çünkü onların meselesi, özgürlük değil. Kendi çıkarları ve İsrail'in çıkarları. Biz bu zulme karşı sessiz kalır mıyız? Zalim Esed, oradaki Türkmen, Arap, Kürt, alevi, Sünni kardeşlerimize zulmetti. Oradan 2 milyon kardeşimiz, göç etti. Siz Ahi Evran'ın evlatları mazlumu yalnız bırakır mısınız? Biri kapınıza gelse geri gönderir misiniz? Ama birileri çıkıyor, onları geri göndereceğini söylüyor. Onlar buralara geldiğinde, bir imtihana alın, 'Ahi Evran'ın ilkelerini biliyor musun?' diye sorun. Geri gönderilen Azerileri sorun. Geri gönderilen Azeriler, Türk komutanımızın gözleri önünde şehit ediliyor. Bunu onlara sorun. Biz öz kardeşimizi ağlatır mıyız? Biz kardeşimizi zalime verir miyiz?"

HDP'YE SALDIRILAR

HDP binalarına yapılan saldıralara bir kez daha değinen Davutoğlu, şunları söyledi:

"HDP'nin parti binalarına saldırı olayını duyunca, hemen faillerinin bulunması için talimat verdim ve şiddeti kınadım. Biz hep hikmetle davrandık ve hikmetle davranmaya da devam edeceğiz. Bizim iyi niyetimize rağmen, 3 parti de ortak bir ses kullanmaya başladılar. HDP'liler, hemen 'Bunu AK Partililer yaptı' dediler. Bizim adaylarımız saldırıya uğrarken, sessiz kalanlar, HDP'nin sözcüleri, 'MHP'lilerin yaptığını sanmıyoruz, AK Parti yapmıştır' dediler. Sen yolunu bulamayan Kılıçdaroğlu, kendisi için oy kullanamayan Kılıçdaroğlu, yürüyen merdivene ters binen Kılıçdaroğlu, 2 saat içinde suçluyu nasıl buldun? O saldırılarda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Hepsi bizim vatandaşımızdır. Ancak hepsi birden AK Parti'ye saldırdılar. Ama arkalarında başkaları var. Bunlara akıl veren birileri var."

Muhalefete çağrıda bulanan Davutoğlu, "Seçimlerden birinci parti olamazsak, başkanlığı bırakacağımı söylüyorum. Onlar bunu söyleyemiyorlar. Onlar koltuğa yapışmışlar. Bizim için koltuk değil, millet önemli. Türkiye'de ikinci atılım dönemi başlıyor. Biz milletimizle meydanlara çıkıp daha nice seçimler kazanacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu; 'Hdp'ye Saldırıları Kınıyorum, Müsebbipleri Kimse Sonuna Kadar Takipçisi Olacağız' (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement