Davutoğlu İlk Kez Canlı Yayında İzletti; İşte Türkiye'nin Tanıtım Filmi - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu İlk Kez Canlı Yayında İzletti; İşte Türkiye'nin Tanıtım Filmi

Davutoğlu İlk Kez Canlı Yayında İzletti; İşte Türkiye\'nin Tanıtım Filmi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin Potansiyelini Keşfet" sloganıyla 'Türkiye Markası'nı tanıttı. Yeni tanıtım videosu da ilk kez yayınlandı.

25.12.2015 13:01  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Markası'nın tanıtım Lansmanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, " Afrika'da hiç gocunmadan 'Biz Afrikalıyız ve Afrika'nın her noktasına kadar bizim izimiz var' demiştim. Bizi tek bir coğrafyaya mahkum etmek isteyenlere karşı bunu söyledim. Tarih bizle başladı ve tarih bizle yazılacak, bunu gururla ifade ediyoruz. Türkiye'nin binlerce yıllık medeniyeti her yerde anlatılacak" diye konuştu.

Dünyanın Türkiye'yi daha çok tanıması için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Başbakan, Rusya'ya 'Onlar ne derlerse desin, hava sahamızı korumak en asli görevimizdir. Hiçbir taviz vermeyiz.' mesajı gönderdi.

Davutoğlu ayrıca Türkiye'nin tanıtım filmini ilk kez canlı yayında izletti.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

"TARİH BİZİMLE BAŞLADI BİZİMLE YAZILACAK"

"Kişi başına milli gelirden ihracat kapasitemize, kongre turizminden turist sayısına kadar çok büyük atılım içerisinde olduğumuzu herkes görüyor. Biz birlikte Türkiyeyiz, birlikte güçlüyüz. Biz Türkiyeyiz ve gücümüzün farkındayız. Çatalhöyük'ten İstanbul'a kadar bütün tarihe baktığımızda en kadim tarih bizim ülkemizdedir. AB-Türkiye zirvesini gerçekleştirdiğimiz 'Biz bir Avrupa halkıyız, Avrupa'nın kaderi biz olmadan çizilemez' demiştim. Bakü'de 'Biz bir Asyalıyız Asya'nın tarihi biz olmadan yazılamaz' demiştim. Afrika'da hiç gocunmadan 'Biz Afrikalıyız ve Afrika'nın her noktasına kadar bizim izimiz var' demiştim. Bizi tek bir coğrafyaya mahkum etmek isteyenlere karşı bunu söyledim. Tarih bizle başladı ve tarih bizle yazılacak, bunu gururla ifade ediyoruz. Türkiye'nin binlerce yıllık medeniyeti her yerde anlatılacak.

"BİZİM KÜLTÜRÜMÜZE DEĞMEMİŞ MEDENİYET YOKTUR"

Bizim kültürümüze değmemiş medeniyet yoktur. İskender, Roma, Selçuklu, Roma, İslam medeniyeti, Horasan kültürüne değin o büyük kültürel harmanlamaya biz sahibiz. İnsanlık kültürünü en güçlü şekilde temsil eden bizim ülkemizdir. Kadim İpek Yolu'ndan bugünkü enerji hatlarına, ulaşım hatlarından ekonomik networklara kadar biz varız, biz olacağız. Dünyaya kapanmayacağız. Ait olduğumuz toprağın o derin kültürünü temsil edeceğiz. Türkiye markası kampanya lasmanı dönüm noktalarından birisi olacaktır.

"DÜNYAYA AÇILACAĞIZ"

Bizi tek bir kültüre hapsetmek isteyenlere karşı haykırıyoruz, biz Avrupalıyız, biz Asyalıyız, Egeliyiz, biz Mezopotamya'yız, Karadenizliyiz. Dünyaya açılacağız. Dünyaya açılırken de kültürümüzü gururla temsil edeceğiz . İşte bu yüzden tanıtım simgesi önemli.

AVRUPA'DAKİ EN BÜYÜK 7. EKONOMİ

Türkiye'nin gücünü ve potansiyelini keşfetme çağrısı yapacak. Türkiye'nin binlerce yıllık medeniyeti her yerde anlatılacak. Türkiye ekonomisi her açıdan tanınmayı ve tanıtılmayı hak edecek seviyeye gelmiştir. Türkiye Avrupa'daki en büyük 7.ekonomisidir. Rusya'yla yaşanan sorun nedeniyle gelişmelerden turizm sektörümüzün kötü etkilenmemesi için yeni tedbirler aldık.

Birçok ülkeden Alanya, Gazipaşa, Antalya, Bodrum, Adnan Menderes Havalimanı'na turist getiren seyahat acentalarına uçak başına 6 bin dolar destek verilmesi kararlaştırılmıştır. 2016'daki Nisan Mayıs ayında da bu destek sürecektir. Bu bütün dünyadan gelen uçaklar için uygulanacaktır.

"İLİŞKİLERİMİZİ YENİ BİR BOYUTA TAŞIDIK"

Turizm teşviki verilen ülke sayısı 27'ye yükseldi. AB ile vize serbestisi diyalogu mütabakat metnini imzaladık. İlişkilerimizi yeni bir boyuta taşıdık. İnşallah AB'ye vize muafiyeti önümüzdeki yıl en geç Ekim ayında devreye girecek. Vatandaşlarımız konsolosluk kapılarında beklemeden vizesiz Avrupa'ya gidebilirsin diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Onlar ne derlerse desin, hava sahamızı korumak en asli görevimizdir. Hiçbir taviz vermeyiz.

DEMİRTAŞ'A RUSYA ELEŞTİRİSİ

Davutoğlu konuşmasında Rusya'ya giden HDP heyetini de eleştirdi. Davutoğlu, "HDP, uçak krizinden sonra vakit kaybetmeksizin Rusya'yla dayanışma göstermeye gitti ve Moskova'dan bizi eleştirme cüretine kalkıştı. Rusya'nın tezlerini haklı bulduğunu, Türkiye'nin kendi egemenlik hakkının gereğini yerine getirmekle yanlış yaptığını söyledi. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, ne derlerse desinler, hava sahamızı, kara sınırlarımızı korumak bizim en tabii hakkımız ve en asli görevimizdir ve hiçbir taviz vermeden bunu yapmakta da kararlıyız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu İlk Kez Canlı Yayında İzletti; İşte Türkiye'nin Tanıtım Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Aksaray: Halk Ne Derdine Düşmüş Bu Adam Ne Derdine Düşmüş ya sabır 13 0 Yanıtla
  • gencosman: türkleri tüm dünya taniyacak.ne mutlu türküm diyene 3 9 Yanıtla evangeliz : gencosman ,almanyada rahat gezemiyoruz ,erdogana nefretleri bizede dokunuyor,gözler yalan söylemiyor. 4 1
  • lolikli: leş kargalari yine yoruma dolmuş 3 9 Yanıtla
  • sokullu paşanın altın varaklı koltuğu: türkiye de marka bıraktınızmıydı yav 9 2 Yanıtla
  • İnci: Kim ne düşünürse düşünsün kim ne derse desin ömrüm boyunca Türk olduğum için gurur duydum hepte duyucam 5 2 Yanıtla
  • lütfü: sağlık ocakları kapatılmalı 1 6 Yanıtla
  • evangeliz : adamin biri intihar ediyormus, erdo arabanin camindan bir bakisla kurtarmis adami,söz vermis bir daha beni görmiycen diye .adam vazgecmis. 4 2 Yanıtla
  • kaldera: cumbanın kurtarma reklamındaki sözde siirtli mit elamanı reklam o propaganda 3 2 Yanıtla
  • SOSYAL BİLGİLERdeyinceAKLINIZAneGELİR ? (555 ): ,,Müzik Ruhun Gıdasıdır,,diyerek,halkımıza önce bunu aşıladılar.Sigarız,alkolsüz,çekirdeksiz müzik zevk vermez,,deyip, bizi göbek atmaya teşvik ettiler.Dizilerle,filimlerle,kliplerle karakterimizi belirlediler,ahlakımızı yok ettiler.Rabia selamlarıyla,türbanlarla sadece camileri gösterdiler.Sebze,meyve,makarnalarla uyuttular.Dünyanın oyuncağı yaptılar.Mahsat,,kendi kendimizi yok etmek,,! Hergun tek tek yok olmuyor muyuz?Vatanımız uçurumda(bence),kimin umrunda?Uzun ince 1 yoldayız!Gidiyoruz gündu 2 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement