Davutoğlu: İsrail'le Muhalefet Aynı - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: İsrail'le Muhalefet Aynı

Davutoğlu: İsrail\'le Muhalefet Aynı

Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile İsrail arasında yaşanan Mavi Marmara krizi süreci ve özür sonrasında yaşananları anlattı.

28.03.2013 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Show TV'de Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı'na konuk olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail ile görüşmelerin önceden başladığını görüşmenin tamamen ABD üzerinden yapıldığını belirterek Obama'nın İsrail ziyaretinden 15 gün önce görüşmelerin başladığını söyledi.

Davutoğlu, özür konusunda kelime kelime görüşme yapıldığını, her kelime için tartışmaların yaşandığını belirtirken Obama'nın İsrail'de havayı yumuşattığını , İsrailli yöneticilerin tavırlarından çok kolay vazgeçmediklerini, görüşmelerin tamamen üç ülke tarafından kayıtlar altına alındığını dile getirdi.

Devletler arası ilişkilerde herşeyin kayıtlar altında yürütüldüğünü anlatan Davutoğlu, Türkiye'de özürle ilgili muhalefetin söylediği sözler için 'utanan insanlar' özür diler" dedi. Davutoğlu, "Bunlar kayda girmiş ifadeler, bugün olmasa bile yarın gelecekte gerek duyulursa bu kayıtlar açıklanır." dedi.

Özürle ilgili görüşme yapıldıktan sonra Türkiye'den özürle ilgili açıklama yapılması beklendiğini anlatan Davutoğlu, özürü yapan tarafın açıklaması gerektiğini dile getirdiklerini, Obama'nın İsrail'den ayrılacak olması yüzünden metnin İbranice'ye çevrilmesi için bir süre geçtiğini, daha sonra da İsrail tarafının da özürle ilgili ayrıntılı açıklama geldiğini söyledi.

Özürle ilgili CHP'li Loğoğlu'nun sözlerine de değinen Davutoğlu, Loğoğlu'nun özürün Obama'nın ısrar üzerine geldiği yorumunu yaptığını, oysa Obama'nın Yahudi Lobisi'ne rağmen böyle birşeyi yapmasının çok zor olduğunu vurgulayarak "İsrail'i kınamaya yönelik ABD'yi 15 saat baskı altına alındıktan sonra ilk kez BM'de İsrail'i kınayan bir karar çıkmıştır. Geride kalan 3 yıl Türkiye'nin gücünü göstermiştir. Aynı baskın başka bir ülke tarafından yapılsaydı sonucun nasıl olacağını herkes tahmin ederdi." dedi.

"İsrail'in sessizliği ile birlikte Türkiye'de muhalefet partilerinden de sessizlik gelmesi çok manidar" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Kendi seçmenlerine dahi sorsalardı İsrail özür dilemeden siyasette düzelme olmasın sonucu çıkardı. Ama böyle bir sonuca rağmen ortak tepki veremedik" dedi. (Haber 7)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: İsrail'le Muhalefet Aynı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement