Davutoğlu: Kimse Aramıza Nüfuz Edemez - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Kimse Aramıza Nüfuz Edemez

Davutoğlu: Kimse Aramıza Nüfuz Edemez

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Binali Yıldırım'ın 5 Ocak'taki kabine toplantısına Erdoğan'ın başkanlık edeceği yönündeki sözlerine yanıt verdi.

16.12.2014 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Binali Yıldırım, mevcut anayasanın yarı başkanlık sistemine izin verdiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Ocak'taki Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğini söylemişti. Yıldırım bunun her iki ayda bir tekrarlanacağını da belirtmişti.

Yürütmenin başındaki isim Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetecilerin "Bu periyodik tablo sizi rahatsız eder mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Cumhurbaşkanımız ile bizim ilişkilerimiz siyasetle başlamadı, siyasetle de sürecek ve bitecek ilişkiler değildir. Doğası gereği tamamıyla ortak bir dava arkadaşlığına ve ortak bir ideale dayanan ilişkilerdir. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olarak da devlet geleneği ve yasal kurullar, anayasal çerçeve içinde ilişkilerimizi tanzim etme konusunda da şu ana kadar da herhalde herkesin takip ettiği gibi örnek bir tavır sergiledik, sergilemeye devam edeceğiz.

Bu ilişkilerin doğasından gelen yapısıyla ilgili olarak da söylüyorum; hiç kimse bu ilişkilere nüfuz edemez. Biz de ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben, bu ilişkilerin herhangi bir şekilde kamuoyu önünde, basın önünde ilişkilerin doğası ve işleyişiyle ilgili müdahil olunmasına izin vermeyiz. Ne yapılacaksa ne konuşulacaksa sadece Sayın Cumhurbaşkanımızı ve beni ilgilendirir. Hangi adımlar ne zaman atılacaksa birlikte istişare içinde karar veririz ve bunu da gerektiğinde kamuoyu ile paylaşırız, bunun dışında yapılacak yorumların ve üzerinde serdedilen fikirlerin bir anlamı ve karşılığı yoktur."

Al Jazeera'nin bilgisine başvurduğu Cumhurbaşkanlığı kaynakları, bakanlar kurulu toplantısına Erdoğan'ın başkanlık edeceğini doğruladı, ancak tarihin henüz netleşmediğini aktardı.

'Gölge kabine' benzetmesi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda oluşturulan çalışma gruplarıyla ilgili 'gölge kabine' benzetmesi geçen haftalarda gündeme gelmişti. Yıldırım bu iddialara

"Cumhurbaşkanı'nın hükümeti yönlendirme görevi zaten var. 'Gölge kabine' değerlendirilmesi, haksızlık olur" karşılığını vermişti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Kimse Aramıza Nüfuz Edemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement