Davutoğlu: 'Kobani Eylemleriyle CHP ve Hdp'nin Maskesi Düştü' - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: 'Kobani Eylemleriyle CHP ve Hdp'nin Maskesi Düştü'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kobani eylemleriyle CHP ve HDP’nin maskesinin düştüğünü belirterek, “Şimdi HDP'nin de CHP'nin de Demirtaş'ın da Kılıçdaroğlu'nun da hesap verme vaktidir” dedi.

18.10.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, toplu açılış yapmak ve il belediye başkanları toplantısına katılmak ve bazı temaslarda bulunmak üzere Amasya’ya geldi. Davutoğlu, Yavuz Selim Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Sağanak yağmur altında yaptığı konuşmada Başbakan, HDP ve CHP’ye yüklendi. Rahmet ve bereketle Amasya’ya geldiklerini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Siz bizi vefa ile sadakat ile karşıladınız. Ferhat’ın Şirin’le buluşması gibi bizler de sizlerle buluşuyoruz. Hem Rabbimizin rahmeti ile hem de 132 milyon liralık hem de 105 eser ile geldik” ifadelerini kullandı.

Selçukluların Amasya’da büyüdüğünü belirten Davutoğlu, “Biz yeni Türkiye aşkı ile yola çıktığımız günlerde 40 gün içinde birçok önemli ve hepimizi mutlu eden ve güldüren olaylar yaşanmışken, örneğin rehinelerin kurtarılması gibi Kurban Bayramı’nda bayram sevincimizi zehir etmek istercesine, eşkıyalar, vandallar, teröristler şehirlerimizde fetret yaşatmak istediler. Bu ülkede fetret yaşatmak istediler. Şimdi biz diyoruz ki; kimse özgürlük, gösteri ve toplantı özgürlüğünü kullanırken, maske takmayacak. Aslında bu yolla CHP'nin de HDP'nin de ve onların takipçilerinin de maskelerini indiriyoruz, maskelerini. Çünkü onlar siyaseti de maske takarak yapıyorlar, sokağa vandalları da maske takarak sürüklüyorlar. Maskeler düşmüştür. 'Barış ve demokrasi' diye partisinin adını koyduktan sonra insanları şiddete ve nefrete çağıranların maskesi düşmüştür. O binaları, ambulansları yakanlar yıkanlar bunları yapabilecekler, siyaset özgürlüğünü yok edecekler, insanlarımızın, vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü yok ederek, yolları kesecekler, fikir özgürlüğünü yok ederek kendileri dışında düşünenleri 3. katlardan atıp katledecekler. Bütün bu özgürlükler yok edilirken susanlar, şimdi biz bunların hesabını sormak için tedbir aldığımızda seslerini yükseltecekler. Yok öyle yağma” diye konuştu. Davutoğlu şöyle devam etti:

“Birçok siyasi parti var ancak temelde iki siyasi akım var. Birincisi bu ülkenin her bir karışında siyaset yapan her bir karışındaki vatandaşımıza Ferhat’ın Şirin’e aşkla bağlı olduğun gibi bağlı olan ve yeni Türkiye’yi inşa etme çabasında olan bizler, bir de ilk fırsatta ‘acaba tekrar bu ülkeyi kaosa sürükleyebilir miyiz, ekonomik kriz çıkartabilir miyiz, terörü çıkartabilir miyiz?’ diyenler yani Amasyalıların anlayacağı ‘bu ülkeye, bu topluma, bu devlete fetret yaşatabilir miyiz’ diye sinsice, haince tuzak kuranlar. İşte bu 2 akımdan biz milli azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

Konuşmasında Kılıçdaroğlu’na yüklenen Davutoğlu, “Tam yeni hükümetimiz kurulmuş, 2023 perspektifinde yola çıkmışken, rehinelerimiz yola çıkmışken, millet bayram sevinci yaşarken, 2 partinin genel başkan ve yardımcıları çıktı açıklama yaptılar. Birisi HDP, Kobani’yi bahane ederek ‘sokağa çıkın’ çağrısında bulundu. Diğeri de CHP Genel Başkan Yardımcısı bu çağrıyı destekledi. Kılıçdaroğlu çıktı bir taraftan ‘Sükunet çağırısında bulunuyorum’ dedi. Diğer taraftan da tahrikkar bir şekilde bizim hükümetimize, devletimize iftira ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni IŞİD ile işbirliği yapmakla suçlayıp bu tahriklere katıldı. Hesapları açıktı. Beklentileri Türkiye’de bir kaos çıkartmak. Gezi olayları ile 17, 25 Aralık olayları ile yapamadıklarını şimdi yapıp, 2015 seçimleri öncesinde bir fetretin önünü açmak istediler. Milletimiz buna izin vermedi, vermeyecek. Bu tahrikler neticesinde 33 vatandaşımız, 2 polisimiz şehit oldu. Biri de Amasyalı kahraman Hüseyin Hatipoğlu idi. Onun yetimi 2 yaşında yetim kaldı. Onun yanında Diyarbakır’da bir kardeşimiz daha şehit edildi. O da Yasin Börü. Belki güvenlik güçlerimizden değil. Kurban eti dağıtmak için, hayır için arkadaşlarıyla yola çıkan 16 yaşındaki Yasin Börü’yü 3. kattan aşağı attılar. Taşla başını ezdiler, katlettiler. Şimdi oynanan oyuna karşı sembol 2 isim bunlar, Hüseyin Hatipoğlu ve Yasin Börü’dür. Biri Türk, biri Kürt ama bu hainlerin elinden şahadet şerbetini tattıkları gibi eminim ahrette de omuz omuza şehitler olarak haç olacaklar. Böyle bir Vandalizm terör geldiğinde Türk, Kürt, Arap hiçbir özellik taşımadan herkesi aynı anda katlediyor. Şimdi HDP’nin de CHP’nin de, Demirtaş’ın da Kılıçdaroğlu’nun da, hesap verme vaktidir. Türk’ü Kürt’e kırdırmak isteyenler, Kürt’ü Türk’e düşman etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Şimdi gelip sığındığımız Amasya’dan haykırıyoruz. Bizim siyasetimiz aşk ve muhabbet siyasetidir. Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü Türk’e ve bu topraklarda yaşayan herkesi kardeş kılma siyasetidir. Fetrete kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu topraklarda bir daha düzensizliğe, kargaşaya yönelecek olanlar bu emellerine ulaşamayacaklar. Bu topraklarda kardeşliği egemen kılacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar çözüm süreci ile hedeflediğimiz milli birlik ve kardeşliği tahrip edemeyecekler” şeklinde konuştu. 

GÖKHAN İÇKİLLİ-MURAT ÇELİK A.

SAMSUN

Davutoğlu: \'Kobani Eylemleriyle CHP ve Hdp\'nin Maskesi Düştü\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: 'Kobani Eylemleriyle CHP ve Hdp'nin Maskesi Düştü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement