Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Engel Çıkartırsa Tereddüt Etmeyiz - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Engel Çıkartırsa Tereddüt Etmeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'şartlı eyvallah' sözlerine ''Önümüze engel çıkartırsa hiç tereddüt etmez engelini alır kenara koyarız.'' yanıtını verdi.

16.09.2014 09:33  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC’ye ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'şartlı eyvallah' sözlerine ''Açıklamayı görünce şaşırdım. Selam verecekse selam veririz. Büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkartırsa hiç tereddüt etmez engelini alır kenara koyarız'' dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları:

"Son dönemde BM’nin çabası ve Türkiye’nin desteği ile müzakereler yeni bir ivme kazandı. Eroğlu’ndan müzakerelerle ilgili detaylı bilgi alacağım. KKTC’ye verdiğimiz destek ve ekonomik ve siyasi anlamda kalkınmasına verdiğimiz desteği göstermek için orada olacağız. Projelerin başında Ada’nın su ihtiyacının Anadolu’nun temiz, pür, helal suyu ile çözülmüş olmasıdır. Siyasi bakımdan KKTC’deki tüm kesimlerle görüşme yapacağız
KKTC bütün baskılara rağmen demokratik atılımları gerçekleştirmiştir. "

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

"Hükümeti kurduktan sonra tüm bakanlıklardan bilgiler alıyorum. Milli Savunma Bakanımızdan da Genelkurmay Başkanımızdan da kapsamlı bir brifing aldıktan sonra bu konudaki ihtiyacı değerlendireceğiz. Bu çerçevede atılması gereken adımlar varsa bunları birlikte gözden geçireceğiz. Ama öncelikle bu konuda gerçek tablonun ne olduğu hususunda daha geniş, kapsamlı bir brifing alacağım."

KREDİ KURULUŞLARI

"Sayın cumhurbaşkanımızın kredi kuruluşları ile ilgili açıklamasında sonuna değil bütününe bakmak lazım. Bu kuruluşlar objektif ekonomik değerlendirme yapmak için varlardır. İtibarları da buradan gelir. İç ve dış piyasada kime sorarsanız sorun Türkiye’nin bu kuruluşlardan hak ettiği notu almadığıdır. Başka ülkelere cömert olan kuruluşlar Türkiye söz konusu olduğunda yanlış sinyaller gönderiyorlar. Bu doğru değil."

"KİMSENİN KRİZ BEKLENTİSİ YOK"

"Türkiye 2 seçimi suhuletle geçti. Siyasi istikrar daha da güçlendi. Piyasalarda güven arttı. Kimsenin kriz beklentisi yok. Bu kuruluşlar bunu göz önüne almayan yorumlar yapıyorlar. Siyasi nitelikli olmayan, objektif değerlendirme yapmalarını bekliyoruz. Bu karneyse ben de akademisyen olarak söylüyorum muhatabınız olan öğrencileriniz arasında ayrım yaparsanız objektifliğinizi kaybedersiniz. Çağrımız bu kuruluşların objektif kriterlerle hareket etmesi. Manipulatif bir takım haberlere dayalı olarak krizi yaratacak beklenti içinde davranırlarsa Türkiye buna sessiz kalmaz."

BANK ASYA

"Türkiye bir hukuk devleti. Bankacılık sistemimizin ne kadar dayanıklı olduğu son yıllarda görülmüştür. Bir takım manipulatif bankalarla ilgili çıkarılan haber art niyetlidir. Bank Asya da dahil herhangi bir banka objektif kriterler içinde bu sistemin işleyişine aykırı noktadaysa bu değerlendirme BDDK başta olmak üzere kurumların görevidir. Kurallar bellidir. Kurallara uyanların herhangi bir şeyden çekinmesine gerek yoktur."

KILIÇDAROĞLU'NA MUHATAPLIK CEVABI

"Açıklamayı görünce şaşırdım. Söylediklerim çok açık. Ülkeyi yönetmeye talip olmama karar verecek olan AK Parti’dir. Bunun için Kılıçdaroğlu’nun sorgulamasına, icazetine gerek yok. Kılıçdaroğlu görüşmek için sürekli şart koşuyor. Kendi kongresinde mahalle baskısı ile kendisini aday gösteren delegenin neden kendisine oy vermediğini düşünsün. Kılıçdaroğlu selam verirse selamını alırız. Selam alacaksa, selam veririz, elini uzatırsa, elimizi uzatırız, elimizi uzattığımızda, elimiz havada kalmadığı zaman ve bu kutlu yürüyüşe bir şekilde katkıda bulunma iradesi gösterdiğinde, birlikte bu yürüyüşü gerçekleştiririz. Ancak, büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkarırsa, hiç tereddüt etmeden engelini alır, yolun kenarına koyarız. Bu engel taş da olur söz de. Tutumumuz olumlu olacaktır. Kılıçdaroğlu’nun kaprisleriyle uğraşacak vaktimiz yok. O kendi kongrelerinde küçük iktidar mücadeleleri ile uğraşsın."

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Engel Çıkartırsa Tereddüt Etmeyiz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Engel Çıkartırsa Tereddüt Etmeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • piton: Adamsın Davutoğlu. Herkes haddini bilecek! 26 23 Yanıtla
  • Alien: Padişah kaçıncı Ahmet bu? 16 10 Yanıtla
  • vatandaş ın sesi: zurnanın son deliğnden , ilk deliğe terfi edence akordu bozulabilir konuşması normaldır, ufak bi ayar gerekir 8 11 Yanıtla
  • yakup: türkiye büyü muyor küçülu yor büyü yor diyor 6 9 Yanıtla
  • :): neden daha iyi olmasın, burası avusturya değil. hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, talan devlet malını milletin anasına sövenlere peşkeş çekmeler olmasa daha iyi olmaz mı. komşularımızla iyi geçinsek, müslümanı müslümana kırdırtmasak daha iyi olmaz mı. boyumuz 1, 90 ama her konuşmada milletin gözünün içine baka baka yalan söylemesek, insanları kandırmasak, kendinden olmayanlara küfür etmesek, devletin milli değerlerine, bayrağımıza sınırımıza sahip çıksak daha iyi olmaz mı. 10 3 Yanıtla
  • SALİHİ: boş konuşma davutoğlu icraat yap işsizlik yüksek, akp li değilsen işin zor 6 7 Yanıtla
  • reis: M fikir beyanı bulunmak yerine hakaret eden kilavyeci sığırlar malesef yine sahnede 2 2 Yanıtla
  • DOĞRUCU DAVUT: KUKLALARA SES DE Mİ VERDİLER:))) 1 0 Yanıtla
  • Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu
    14:59 Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu

    Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Dutlimanı bölgesinde denizin üzerinde ceset gören bir vatandaşın haber vermesi üzerine, Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu. Cesedin önceki günlerde batan bir geminin mürettebatına ait olabileceği iddia ediliyor. Cenaze Bursa Adli Tıp Merkezi'ne kaldırılırken soruşturma devam ediyor.

  • Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı
    14:59 Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı

    Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Şükriye Ç. idaresindeki otomobil ile öğrenci servis minibüsü çarpıştı. Kazada, 15'i öğrenci olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu
    14:58 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu

    15 Temmuz Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 15 Temmuz gazi ve şehitlerine yönelik hakaret içeren sözlerini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, Özel'in şehitlerin hatırasına hakaret ettiği ve halkın değerlerini aşağıladığı belirtildi. Dernek, Özgür Özel'in sözlerini kınayarak, şehit ailelerine ve gazilere yapılan hakareti kabul etmeyeceklerini vurguladı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu
    14:58 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu

    Alper Gezeravcı, Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen 'Gençlik Buluşması'nda Türkiye Milli Uzay Programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlattı. Gezeravcı, gençlere başarıya giden yolda karşılaşacakları engellere karşı dirençli olmalarını ve hedeflerine odaklanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, uzayda gerçekleştirdikleri özgün deneylerle Türkiye'nin gurur duyulacak bir görevi tamamladığını belirtti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi
    14:56 AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan 2.960 tonluk insani yardım gemisi, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı. Yardımlar arasında 125 bin gıda kolisi bulunuyor. Uğurlama töreninde konuşan yetkililer, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destekten bahsetti ve uluslararası toplumu Gazze'deki dram karşısında harekete geçmeye çağırdı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu
    14:56 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnaflarla buluştu. Çerçioğlu, coşkulu kalabalık eşliğinde alanda yürüyüş gerçekleştirerek Çineliler ile selamlaştı, hayırlı Ramazanlar diledi.

  • Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.
    14:54 Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.

    Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.


Advertisement