Davutoğlu, Kurtarılan Rehinelerle Uçakta Buluştu - Son Dakika
Politika

Davutoğlu, Kurtarılan Rehinelerle Uçakta Buluştu

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'ye getirilen 49 Türk vatandaşıyla Şanlıurfa'da buluştuktan sonra Ankara'ya hareket eden özel uçak "TUR"da da bir araya geldi.

20.09.2014 12:11  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakah Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in alıkoyduğu Türk vatandaşlarının kurtarılmasına ilişkin, "Bugün bizim için bayram günü. Bu bayramı bize yaşatan öncelikle Allah'ın lütfudur, sonra sizlerin metanetli, basiretli tutumunuzdur" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in bir süreden beri alıkoyduğu ve bugün kurtarma operasyonuyla Türkiye'ye getirilen 49 Türk vatandaşıyla Şanlıurfa'da buluştuktan sonra Ankara'ya hareket eden özel uçak "TUR"da bir araya geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'daki programını yarıda keserek geldiği Şanlıurfa'da, kurtarılan Türk vatandaşlarıyla buluştuktan sonra birikte Ankara'ya gitmek üzere özel uçak "TUR"a geçti.

Uçağa alınan Türk vatandaşlarıyla tek tek tokalaşan Başbakan Davutoğlu,  IŞİD'in alı koyduğu rehineler arasında yer alan küçük bir bebekle de bir süre yakından ilgilendi. Davutoğlu, kendi eliyle hurma yedirmeye çalıştığı bebeği kucağına alarak sevdi.

Uçakta, kurtarılan Türk vatandaşlarına da hitabep eden Davutoğlu, sözlerine, "Tekrar vatanınıza hoşgeldiniz, diyorum. Bugün bizim için bayram günü" diyerek başladı.

"Bu bayramı bize yaşatan öncelikle Allah'ın lütfudur, sizlerin metanetli, basiretli tutumunuzdur" diyen Davutoğlu, "Ayrıca bu uçağımız da yeni uçak. İlk özel misafirleri sizler oldunuz. Allah bir daha böyle bir ayrılık sizlere, alilerinize göstermesin" ifadesini kullandı.

Davutloğulu, yaşananların, böyle bir durumla karşılaşıldığında milletin tek bir bütün haline gelidiğini gösterdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yaşananlar göstermiştir ki böyle bir durumda karşılaşıldığında tüm millet tek bir bütün haline geliyor, zor şartlarda olan devlet görevlilerimiz omuz omuza veriyorlar. Allah bir daha acı göstermesin. Ankara'da Esenboğa'da ailelerinizle buluşacaksınız, ben de görüşmek istiyorum da olur ki hepsiyle görüşemeyiz, gittiğinizde ailelerinize, yakınlarınıza selamlarımı, metanetli tutumları dolayısıyla teşekkürlerimi ifade edin. Sabrınız için teşekkür ediyorum. Bir kez daha Allah böyle bir ayrılığı göstermesin diyorum. Allah'a emanet olun."

Başbakan Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile daha sonra uçaktaki Türk vatandaşlara çiçek dağıttı ve sohbet etti. Davutoğlu'nun sohbet ettiği rehinelerden biri, özel harekatçı olarak konsoloslukta görev yaptığını, kendisinin aynı zamanda ilahiyat fakültesi öğrencisi olduğunu belirterek, "Orada bulunduğum sürede hep namazları ben kıldırdım. Arkadaşlarımızla hep şöyle dua ederdik, 'Allahım buradan kurtulursak biz hacca gitmek istiyoruz. Bize hac nasip eylesin' diye. Sizden isteğimiz arkadaşlar adına konuşuyorum, 30 kişiyiz, bizi ailelerimizle hacca gönderin" dedi. Davutoğlu, bunun üzerine, "Önce bu sene bir ailelerinizle buluşun daha sonra bakarız. Elhamdullilah sağ geldiniz ya. Hepsi kolay" yanıtını verdi.

-Davutoğlu, rehineler için adak adadı

Davutoğlu, kendisinin de Türk rehinelerin kurtulduğu gün adak kurban kesmeye niyetlendiklerini belirterek, "O gün bugündür. Bugün kesiyoruz, verdik, bugün  öğrenci yurtlarına dağıtılmak üzere kurbanlarımız kesilecek" diye konuştu.

Konsoloslukta memur olarak çalıştığı öğrenilen Mesut Aktaş isimli genç de Başbakan Davutoğlu ile sohbetinde, Musul'a nişanlı olarak gittiğini,  2 hafta sonra Kırşehir'de düzenlenecek düğünlerine tüm Türkiye'yi beklediğini söyledi. Davutoğlu, Ahi Evran günü, 10 gün sonra düğünün yapılması durumunda katılabileceğini belirterek,  "Söyleyeyim, Belediye Başkanına 27'sine nikahını ayarlasın. Beraber bayram düğün yaparız" dedi. Aktaş'ın, "tamam herkesi bekliyoruz" sözlerine, Davutoğlu'nun "Ağasın herhalde" sözleri gülüşmelere neden oldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Davutoğlu, Kurtarılan Rehinelerle Uçakta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement