Davutoğlu: Maden Kazasında Kaybettiğimiz Vatandaşlarımız İçin Taziyelerimi Arz Ediyorum (2) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Maden Kazasında Kaybettiğimiz Vatandaşlarımız İçin Taziyelerimi Arz Ediyorum (2)

Davutoğlu: Maden Kazasında Kaybettiğimiz Vatandaşlarımız İçin Taziyelerimi Arz Ediyorum (2)

'provokasyon VE TAHRİK İLE SİYASET YAPILMAZ' Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 23'üncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'ndaki konuşmasında 1 Kasım için çağrıda bulunan HDP'ye seslendi.

01.11.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'provokasyon VE TAHRİK İLE SİYASET YAPILMAZ'

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 23'üncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'ndaki konuşmasında 1 Kasım için çağrıda bulunan HDP'ye seslendi. Başbakan Davutoğlu, " Suriye'deki olayları bahane ederek Türkiye'deki barışı ve huzuru tehdit etmeye kalktılar. Sonra aralarından bir çokları çıktı, günah çıkardı. Yanlış yaptık diye. Biz de zannettik ki bu yanlışlarından ders alırlar. Tekrar bu sefer 1 Kasım için bugün için çağrıda bulundular. Dün tekrar kendilerini uyardım. Toplantı ve gösteri yapma hakkı herkesin hakkıdır. Onu koruruz. Ama şiddete yönelirse kim yönelirse yönelsin, ona karşı da en etkin tedbiri alırız. Provokasyon ve tahrik ile siyaset yapılmaz" dedi.

'ŞİDDETE KİM YÖNELİRSE YÖNELSİN EN ETKİN TEDBİRİ ALIRIZ'

HDP'nin 1 Kasım için yaptığı çağrıyı eleştiren ve "Şiddete kim yönelirse tedbir alırız" diyen Davutoğlu, şöyle deva etti:

"HDP ne yapıyor? Bütün bu 2 aylık süreç içerisinde HDP'nin yaptığı tek şey biz çözüm süreci iradesini ortaya koyarken onlar çözüm sürecini sabote etmek için gencecik çocukları sokağa sürdüler. Tahrik ettiler. Suriye'deki olayları bahane ederek Türkiye'deki barışı ve huzuru tehdit etmeye kalktılar. Sonra aralarından birçokları çıktı, günah çıkardı. Yanlış yaptık diye. Biz de zannettik ki bu yanlışlarından ders alırlar. Tekrar bu sefer 1 Kasım için bugün için çağrıda bulundular. Dün tekrar kendilerini uyardım. Toplantı ve gösteri yapma hakkı herkesin hakkıdır. Onu koruruz. Ama şiddete yönelirse kim yönelirse yönelsin ona karşı da en etkin tedbiri alırız. Bu 2 aylık dönemde HDP'nin en ufak barışçıl bir çağrısını duydunuz mu? Provokasyon ve tahrik ile siyaset yapılmaz."

'ÜÇÜNCÜ PARALEL YAPI, DOĞU'DA HARAÇ TOPLAMAYA KALKANLAR'

HDP'lileri hukuk devleti niteliğine zarar verecek eylemlerden uzak durmaya davet eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üçüncü paralel yapılanma son Kobani olaylarında gördüğümüz bir müddettir değişik istihbari kaynaklardan gelmesi sureti ile zaten yakından takip altında tuttuğumuz, çözüm sürecine saygılıyız dedikten sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da insanlara vergi görünümü altında haraç toplamaya kalkanlar, mahkeme kurmaya kalkanlar, belediye varsa belediyenin yanında paralel bir başka belediye kurup halkın seçtiği görüntü altında başka yapılar kurmaya çalışanlar, bunlar da bir başka paralel yapılanmadır. Bunlara da izin verilmeyecek. Bunlara da kendi oluşturdukları alanda kendi zulümlerini oradaki halka yapmaya çalışanlara da izin verilmeyecek. Son Kobani olaylarında geldiğimiz noktada hepimizin üzerinde hassasiyetle durduğu ve bundan sonra da duracağız temel prensip kamu düzenidir. Türkiye özgürlükler ülkesidir. Ama özgürlükler ile birlikte güvenliğin tehdit edilmediği kamu düzenini dayalı bir hukuk devletidir. Bu hukuk devleti niteliğini Türkiye'nin her bir metrekaresinde hakim kılacağız. Hukuk devleti içinde özellikle de TBMM çatısı altında siyaset yapan milletvekilleri açık söyleyeyim HDP'liler bu ülkenin hukuk devleti niteliğine zarar verecek her türlü eylemden uzak durmaya ve kendi sempatizanlarına bu eylemlerden uzak durmalarını telkin etmeye davet ediyorum."

--------------KUTU --------

TOPLANTIDAN NOTLAR

Ak Parti'nin 23'üncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Afyonkarahisar NG Güral Otel'de yapılıyor. Ak Parti tarihinde ilk kez, toplantıya Ahmet Davutoğlu başkanlık etti.

Toplantıya Bakanlar Kurulu üyeleri, AK Parti'nin kurucu üyeleri, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu ve Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri, milletvekilleri, Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları MKYK üyeleri katıldı.

Toplantı için geniş güvenlik önlemlerinin alındığı otele Başbakan Davutoğlu saat 11.00 sıralarında geldi. Salona gelenler arasında Bakanlar Kurulu üyelerinden şu isimler vardı:

"Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş, Ali Babacan ve Yalçın Akdoğan; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker."

Bazı bakanlar toplantıda ön sırada oturmak yerine arkada ve aralarda partililerle oturmayı tercih etti.

Eski bakanlar ve parti üst düzey yöneticileri Mehmet Ali Şahin, Abdülkadir Aksu, Beşir Atalay, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler, Suat Kılıç, Ömer Dinçer, Nihat Ergün, Binali Yıldırım gibi çok sayıda isim de toplantıda yer aldı.

Salona partililerin çoğu eşleriyle birlikte katıldı. Bazıları ise yanlarında küçük çocuklarını da getirdi. Ak Parti'nin MKYK üyelerinden Çiğdem Karaaslan da 4 aylık bebeği Hatice Sare ile birlikte toplantıya geldi.

Başbakanlık yetkililerince Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 3 Kasım Pazartesi günü Afyonkarahisar'dan ayrılacağı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Maden Kazasında Kaybettiğimiz Vatandaşlarımız İçin Taziyelerimi Arz Ediyorum (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement