Davutoğlu, Merkel ve Tusk Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Merkel ve Tusk Gaziantep'te

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Al Farah Çocuk Destek Merkezinin açılışını yaptı.

23.04.2016 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Al Farah Çocuk Destek Merkezinin açılışını yaptı.

Nizip-2 Konteyner Kent ve Konaklama Tesisi'nde Suriyeli sığınmacılarla bir araya gelen Davutoğlu, Merkel, Tusk, Timmermans, daha sonra şehir merkezinde Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) ve UNICEF işbirliğiyle Gaziantep'te yapılan Al Farah Çocuk Destek Merkezinin açılış törenine katıldı.

Başbakan Davutoğlu, "Suriye'den gelen kardeşlerimiz için yapılan bu tesisi, Avrupa Birliği katkılarıyla, hayırlı olsun dileklerimizle açıyoruz." dedi.

Hassas durumundaki mülteci çocuklara, gençlere ve ailelerine koruma, sağlık hizmetleri, tercümanlık alanlarında desteğin verileceği merkezin açılışını yapan liderler, merkezi ve resim sergisini gezdi.

Öğrenciler, yaptıkları resimleri misafirlere hediye ederken, çocuklardan biri Merkel ve Davutoğlu'nun elini öptü. Almanya Başbakanı Merkel, çocuklara boya hediye ederken, isimlerini sorarak teşekkür etti.

Merkezin açılışı sonrasında çocukların hazırladığı müzikleri dinleyen konuklar, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açılışa, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Mehmet Şimşek, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

Açılış sonrasında Türkiye-AB Suriyelilere Yardım Programı basın toplantısına giderken yolda coşkulu kalabalığı gören Davutoğlu, vatandaşlara, "Programa geç kalmasaydık inanın iner tek tek elinizi sıkardım. Suriyelilere sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum size." dedi.

Grubun "maşallah" diye tezahürat yapması üzerine Başbakan Davutoğlu, Merkel'e de tezahürat istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Merkel ve Tusk Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement