Davutoğlu, Merkel ve Tusk, Nizip Kampında Anaokulu Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Davutoğlu, Merkel ve Tusk, Nizip Kampında Anaokulu Ziyaret Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Liderin ziyaretinden detaylar Davutoğlu, Merkel ve Tusk Gaziantep'te Başbakan Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel, AB Konseyi Başkanı Tusk ve ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans ile anaokulu ziyaret etti Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile anaokulu ziyaret etti.

23.04.2016 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Liderin ziyaretinden detaylar Davutoğlu, Merkel ve Tusk Gaziantep'te

Başbakan Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel, AB Konseyi Başkanı Tusk ve ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans ile anaokulu ziyaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile anaokulu ziyaret etti.

Nizip Geçici Barınma Merkezi'ndeki anakolu ziyaretine, Başbakan Yardımcısı Yardımcıları Yalçın Akdoğan ile Mehmet Şimşea, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AB Bakanı Volkan Bozkır, Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de eşlik etti.

Sınıfa girişlerinde öğrenciler Merkel'e, Türkçe olarak "Hoşgeldiniz, nasılsınız" diyerek seslendi, Merkel'de Almanca'da "iyi günler" anlamına gelen, "Guten tag" karşılığını verdi.

Başbakan Davutoğlu, anaokulu hakkında Merkel'e ingilizce bilgi verdi. Merkel de öğrenciler ve kamp hakkında yetkililerden genel bilgi aldı. Çocuklar, ziyaret esnasında İngilizce şarkı söyledi.

Öğrenciler boyama yaparken Davutoğlu, Merkel ve Mehmet Şimşek'te çocukları takip etti.

Davutoğlu, Merkel, Tusk ve Timmermans, kapın çıkışında Suriyeli Dena Zakriya isimli kadın ve kampta görevli bir personelin yaptığı karakalem ve mozikten yapılan Davutoğlu, Merkel, Tusk ve Timmermans resimlerinden oluşan sergiyi gezdi.

Sera Davutoğlu da sergide Suriyeli Dena Zakriya'yı tebrik etti.

Liderlerin çıkışı sırasında bir grup Suriyeli çocuk, Arapça "Suriye- Türkiye birdir" sloganı attı.

Liderler Başbakanlık otobüsüne binerek kamptan ayrıldı.

Davutoğlu, Merkel ve Tusk, Nizip Kampında Anaokulu Ziyaret Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Davutoğlu, Merkel ve Tusk, Nizip Kampında Anaokulu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement