Davutoğlu: MİT TIR'larına Operasyon Yapanlar Katliamdan Sorumludur - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: MİT TIR'larına Operasyon Yapanlar Katliamdan Sorumludur

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de Türkmenlerin vurulmasıyla ilgili, "MİT tırlarına operasyon yapanlar bu katliamlardan sorumlulardır." dedi.

22.11.2015 18:00  Güncelleme: 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada Türkmen Dağı'nda yaşananlarla ilgili, "MİT TIR'larına operasyon yapanlar bu katliamlardan sorumlulardır." dedi. Davutoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini, en kısa sürede de kabinenin açıklanacağını belirtti.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:

"RUSYA'YA KAYGILARIMIZI AKTARDIK"

"Rusya'ya kaygılarımızı aktardık. DAEŞ'e karşı operasyon yapılıyorsa uluslararası koalisyon tarafından yapılıyor. Mesajımız açık ve net: Biz buradaki kardeşlerimizi korumak için, herhangi bir tehdit karşısında haklarının korunması için gerekli tedbirleri alanda da diplomatik alanda da yaparız. Kardeşlerimizin kendi öz vatanında korunması için gerekli tedbirleri alma talimatı verdik.

"SORUMLUSU MİT TIR'LARINA OPERASYON YAPANLAR"

Diğer bölgelerden gelen kardeşlerimize kucak açtıysak Bayırbucak'tan gelecek kardeşlerimizi MİT TIR'larına operasyon yapanlar bu katliamlardan sorumlulardır. Türkmenlere sahip çıkmak, sadece Türkmencilikten bahsetmekle olmaz. O gün tavır almayanlar, bugün konuşma hakkına sahip değildir. Kobani'de söylediklerini Türkmenler için söylemeyenler de burada açıktır. Bizim meselemiz insani meseledir. Etnik ve mezhep ayrımı yapmıyoruz."

YENİ HÜKÜMETİN KURULMASI KONUSU

Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımızla tekrar konuştuk. Bayırbucak bölgesindeki gelişmeleri istişare ettik. Güvenlik Toplantı'mızda aldığımız kararları gözden geçirdik. Kendisi de yarın Ankara'ya gelecekleri söylediler. Buluşacağız. İnşallah en kısa zamanda hükümeti kuracağız. Buradan bir bekleme hali olduğu gibi bir durum çıkmasın. Doğal bir süreçtir.

Gördüğünüz gibi 317, böyle dimdik AK Parti milletvekiliyle Türkiye'de hükümet krizi olur mu? O bakımdan herkes, yarın inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızla, ilk istişare yapacağım onu da söyleyeyim, sanki görüş ayrılığı varmış gibi hava yansıtılıyor daha Cumhurbaşkanımızla oturup herhangi bir şekilde bu anlamda detaylı bir görüşme yapmış değiliz. Yemin töreninden sonra görevi aldım hemen ertesi gün Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'a gitti. Şu ana kadar da dediğim gibi doğal bir süreç. Yarın inşallah kendisi Ankara'ya teşrif edecekler, o zaman oturup konuşacağız, istişare edeceğiz, Türkiye'de şimdiye kadar nasıl olmuşsa. Bundan sonra da merak etmeyin, AK Parti'nin olduğu yerde kriz olmaz.

Davutoğlu: MİT TIR\'larına Operasyon Yapanlar Katliamdan Sorumludur

Son Dakika Güncel Davutoğlu: MİT TIR'larına Operasyon Yapanlar Katliamdan Sorumludur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (249)

  • kürt: hani tırlardaki silah değilde erzaktı ulan bir yalan söylemeyi bile beceremiyorsunuz 81 12 Yanıtla
  • Polat: Gücün Ruslara yetmiyor artık beyaz bayrağı kaldırıp teslim olun 11 38 Yanıtla
  • Nedim: Yalanci yalaka 34 6 Yanıtla
  • süvari: Hadi lan sığınacak mağara aramayin kendinize. Yine gönder. Oralı değiliz demiyorsunuz da ali yı veli yı suçluyorsunuz. 30 9 Yanıtla
  • Jitem: Tırlar türkmen leremi gidiyodu (isis) 31 8 Yanıtla
  • FENERBAHCEMMM: KİMSE YANLİS ANLAMASİN BENİM BU LAFLARİM AKP YE OY VERENLERE: BİZ SİZİ ÇOK UYARDİK AKP BÖYLE ŞÖYLE DİYE NOLDU ŞİMDİ AMA İŞ İŞ TEN GEÇTİ AKP YE OY VEREN ELLERİNİZ CEHENEMDR CAYİR CAYİR YANACAK...BEN HAKKİMİ HELAL ETMİYORUM SİZDE ETMEYİN YANSİNLAR PSLİKLER... 30 5 Yanıtla
  • memo: Küçük enişte! Hani o tırlarda mama ile çocuk bezi vardı? 31 3 Yanıtla Deniz: Sanane sanane ne oldugundan. 2 10
  • tepenizdeyiz: bu Bayırbucak türkmenleri kendilerini patates domateslemi koruyacak hani silah yoktu erzak vardı o tirlarda o tirlari durduranlara helal olsun çok başarılı bir operasyon yapmışlar bunların ne kadar sahtekar üç kagitci yalancı oldukları bir kez daha görüldü 24 9 Yanıtla Gercek: Allah turkmenlere yardim etmeyenlerin BELASINI VERSIN Hepinizin hemde 0 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    09:24 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı
    09:21 Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı

    Çanakkale'nin Yenice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, sahte içki, ayı postu ve doldurulmuş karaca başı ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hıdırlar köyünde bulunan M.B'ye ait eve baskın düzenledi. Operasyonda, 450 litre sahte şarap, 15 litre etil alkol, 1 litre anason yağı, içki damıtma ve arıtma düzenekleri ile ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu bulundu. M.B gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi
    09:17 Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, polis tarafından yapılan operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklanırken, çete üyesi olan bir kişi ise 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunmasına rağmen mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda suç aleti olarak kullanılan ruhsatsız tabancalar ve mermiler ele geçirildi. Ayrıca çalınan ziynet eşyaları da bulunarak sahiplerine teslim edildi.

  • Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi
    09:15 Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi

    Bahçeşehir Gençlik Merkezi ve Düzce Üniversitesi Genç Ofis işbirliğiyle Yahyalar İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi'nde bulunan Hayvan Müzesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, Orman Fakültesi Herbaryumu, Doldurulmuş Hayvan Müzesi ve Entomoloji Anabilim Dalı Sergisi'ni gezerek hayvanlar hakkında bilgi edindi.

  • 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama
    09:14 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Operasyon sonucunda yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de ele geçirildi.

  • 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor
    09:14 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor

    112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, acil durumlarda 112 eğitimlerine devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen son eğitimde öğrencilere acil durum kılavuzu da dağıtıldı. Eğitimlerde, hangi durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği ve çalışma sistemi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

  • İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı
    09:14 İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan şüpheli, Bayraklı ilçesindeki adreste kıskıvrak yakalandı. Taciz şüphelisinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

  • Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi
    09:14 Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi

    Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenice ilçesinde bir evde düzenledikleri operasyonda 450 litre sahte şarap, ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı
    09:13 EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin avans ödemelerinin ertelenmesi kararını uzattı. Karara göre, avans ödemeleri 30 Eylül'e kadar ertelenecek ve bu süre boyunca temerrüt faizi uygulanmayacak.


Advertisement