Davutoğlu: Hiç Kimse Bizden Özür Beklemesin - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Hiç Kimse Bizden Özür Beklemesin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Rus uçağı krizi ile ilgili ortak basın toplantısı düzenledi, "Kimse özür beklemesin" dedi.

30.11.2015 12:31  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le görüşen Davutoğlu, Rusya ile terörle mücadele konusunda görüşmeye hazır olduklarını söylerken, uçağın düşürülmesinin ise 'savunma amaçlı' olduğunu kaydetti. Davutoğlu, " Türkiye'nin sınırlarını koruması uluslararası bir görevdir. Kimse bizden görevimizi yaptığımız için özür beklemesin." dedi.

NATO'DAN TAM DESTEK

Ortak basın toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye kendi sınırlarını ve hava sahasını koruma hakkına sahiptir. Türkiye'nin Rusya ile temas kurma çabalarını destekliyoruz." dedi.

DAVUTOĞLU: GERİLİMİ ARTIRMA NİYETİNDE DEĞİLİZ

Başbakan Davutoğlu ise, "Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir görüşme yaptık. Bizim yaptığımız şey savunmaya dönüktü. Rusya tarafından 3 kez hava sahamız ihlal edildi. Biz de 3 kez uyardık. 24 Kasım'da olanların sorumluluğu Türkiye'nin üzerinde değildir. Her seviyede görüşmeye açığız. Türk hava sahasına herkes saygı duymalı. Biz gerilimi artırma niyetinde değiliz.

"KİMSE BİZDEN ÖZÜR BEKLEMESİN"

Hava sahamızın korunması bir hak değil, görevdir. Hiçbir hükümet lideri görevini yerine getirdiği için özür dilemez. Ordumuz görevini yerine getirmiştir. Kimse bizden özür beklemesin." dedi.

Davutoğlu: Hiç Kimse Bizden Özür Beklemesin
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Hiç Kimse Bizden Özür Beklemesin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • kemal: dik dur eğilme bu millet seninle..... 21 42 Yanıtla
  • uyur bakar: Hem suclu hem güçlü elin ucagini düşür vur ellham düllah müslümanim ayakları.. 16 34 Yanıtla
  • delinin değneği: çok havaya girdiniz ama karşınızda koyun sürüsü yok deli putin var deli deliyi görünce değneğini saklarmış bu adam saklayacak gibi durmuyor. 10 37 Yanıtla
  • Garip adam : İşte bu Başbakanım helal 31 5 Yanıtla
  • Ako: Dilersin bi kaç günü kolaysa dileme;) 11 25 Yanıtla
  • RUSSIAN TURKISH FRIENDSHIP: Rusya/Türkiye krizine sebep olan uçak krizinde çok oyunlar oynandı.İki ÜLKE de suçlu.ANLAŞSINLAR!Aksi takdirde Rusya,da vatandaşdaşlarimiza saldirilar başlayacak.Onlar suriyeden çıksın,bizimkiler de Araplarin din bekçiliğini yapmasinlar.Arabların bize faydası olmaz.Her ülkeye cami diktirmekle,Rabia işaretleriyle,türbanlarla,dikkafalıkla,NATO,nun arkasina saklanarak,Dünya,ya hakim olabileceklerini mi sanarlar?Beyinler değişmezse,sonumuz iyi değil. Zaman,,Atom Çağıdır,,(Bilim,Teknoloji). 20 12 Yanıtla
  • mert: putin bizden özür dileyecek 25 6 Yanıtla
  • gerisi hikAyE: Dileyecen tabi putin baba sana kizar 8 21 Yanıtla
  • Zekai: Eğer ozur dilerseniz sayın başbakan asıl o zaman karizmayi cizdirirsiniz sonuna kadar yaninizdayiz doğru ya doğru 27 1 Yanıtla
  • xxx: burada yazanlardan bazilari türk kanı taşımıyor. 24 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement