Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin Tunceli'deki Sözlerine Yanıt - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin Tunceli'deki Sözlerine Yanıt

Başbakan Davutoğlu, Tunceli'de kendisini istifaya davet eden MHP Lideri Bahçeli'ye "Bu onun haddi de değil, yetkisi de değil. Bize yetkiyi millet verdi" dedi.

28.11.2014 11:48  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Tunceli'de kendisini hedef alan sözlerine yanıt verdi.

"BENİ İSTİFAYA ÇAĞIRMAK ONUN HADDİ DEĞİL"

Ziyareti olmlu bulduğunu belirten Davutoğlu "Bahçeli'nin Tunceli ziyareti bence olumludur. Bütün siyasi partilerimizin oraya gitmesi gerekmektedir. Bütün tahriklerden kaçınılması gerekmektedir. Bütün tedbirler alındı. Bütün Tuncelili kardeşlerime tahriklere kapılmamaları tavsiyesinde bulunuyorum. Bahçeli'nin beni istifaya çağırmak haddi de değil, yetkisi de değil. Biz yetkiyi halktan aldık. 2015 seçimlerinde de halk yetkiyi kime verecek hep beraber göreceğiz" dedi.

BAHÇELİ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

MHP Lideri Bahçeli, Tunceli'de yaptığı konuşmada "Ben Tunceli'de olduğuma göre devlet devletinin her yerinde sapasağlam durduğuna göre Başbakan ne yapacaktır. Bu şahsiyet bundan sonra nasıl Başbakanlık yapacaktır. Davutoğlu erdemli davranıp istifa ederek kalan haysiyetini kurtarabilecek midir? Devlet diz çökmez. Devletin el etek öpeceğini ileri süren Başbakan'a diyorum ki devlet el de etek de öpmez" ifadelerini kullanmıştı.

ATALAY: BİZİM ÇABAMIZ TÜRKİYE'Yİ NORMALLEŞTİRMEK

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay da, Ak Parti Genel Merkezi'nde gündeme dair basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Atalay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli'yi ziyaretine ilişkin, "Parti olarak bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bizim en önemli çabamız Türkiye'yi normalleştirmek. Türkiye'nin her köşesinde rahat siyaset yapılsın, her partimiz Türkiye'nin her köşesinde rahatça siyaset yapsın. Hiçbir endişe söz konusu olmasın. Hiçbir partimiz belli kesimlerin partisi olmasın.

"ESKİ TÜRKİYE'Yİ SAHİPLENEN İKİ PARTİ"

Oradaki esas tartışma Başbakanımızın 'Burada söylediklerini orada da söylesin' tartışmasıyla çıktı. CHP ve MHP'nin Dersim konusunda tarihte meydana gelen olaylar ile ilgili tutumu ile ilgilidir tartışmalar. Bizim orda tutumumuz bellidir. Biz yeni Türkiye olarak geçmişi ile hesaplaşan, devletin geçmişinde yanlışlıklarla hesaplaşan bir partiyiz. Eski Türkiye'yi sahiplenen iki parti, devleti kutsayan, devletin her yaptığını geçmişte meşru gören iki partinin tutumu tartışılıyor.

Esas tartışma konusu budur. Dolayısıyla oralarda yapılacak açıklamaları biz de bu manada merakla bekliyoruz. Kendisinin ziyareti ile ilgili hükümetimiz oradaki yerel yönetimle her türlü tedbiri aldı. Dileğimiz güvenli şekilde ziyaretini tamamlamasıdır" diye konuştu.

## 6729681##

Davutoğlu\'ndan Bahçeli\'nin Tunceli\'deki Sözlerine Yanıt
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin Tunceli'deki Sözlerine Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • akp konya seçmeni: mevlana nın kemikleri sızlatıyorsun davut. . 36 3 Yanıtla
  • mustafa: adam sana çanak anten gibi kapak montajladı susta hadi otur yerine görüntü bozulmasın 34 4 Yanıtla
  • asena: ne oldu. . . ? sıkıyı görünce millet yetki. . . bilmem ne. . . onu gidemezsin derken düşünecektin. . . ya yiyeceksen dediklerini ki yedin ya da istifa edeceksin. . . . 3. bi yol yok. . . 29 6 Yanıtla
  • karabiber: Bahçeli doğru demiş millet size bölücülük yapın teröristleri destekleyin diye oy vermedi sizi adam sanarak oy verdi ama bu ülkede sayenizde bayrak da indirildi neredeyse bölünme eşiğine geldi 28 5 Yanıtla
  • ergün sp mg: sen seçilmiş değilsinki amerkanın atadığı şeysin 27 5 Yanıtla
  • ADAMIN DİBİ: BASBAKAN İSTİFA 24 8 Yanıtla
  • !!: tayyibin uşağı. sen tayyipten daha tehlikeli birisin 26 4 Yanıtla
  • haydar: küçük enişte iyice küçüldü 25 3 Yanıtla
  • seçmen: siz gidince asıl yeni Türkiye gelecek o zaman nasıl hesap vereceksiniz bakalım. Kurtu kutu dolarların hesabını soracağız 25 3 Yanıtla
  • KONYA MANYAĞI: ULAN DAVUT BUNUDA YAPTIN SANA ARTIK OY YOK DEMEKKİ SEN TUNCELİYİ GÖZDEN ÇIKARTIN TUNCELİ BİZİM DİR HERKES GİDER 24 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement