Davutoğlu'ndan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na 'Hodri Meydan' - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na 'Hodri Meydan'

Davutoğlu\'ndan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu\'na \'Hodri Meydan\'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kayseri mitinginde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.

17.10.2015 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kayseri mitinginde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun şantaj siyaseti yaptığını belirten Davutoğlu, "İşte söylüyorum Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bildikleri ne varsa durmasın söylesinler. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bilsin ki bizim milletimizden gizlimiz saklımız yok. Hodri meydan ne biliyorlarsa konuşsunlar. Siyaset ahlak işidir, mahrem işidir" dedi.

Mersin'den uçakla Kayseri'ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erkilet Havalimanı'nda karşılandıktan sonra önce Büyükşehir Belediyesine, ardından yürüyerek alana gelirken, esnafla tokalaştı. Sivas Caddesi'nde vatandaşın ikram ettiği pastırmadan yiyen, daha sonra bir lokantada yemek yiyen Davutoğlu, yanında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, eski bakanlardan Taner Yıldız, Bekir Bozdağ ve İngiltere'nin ilk kadın Müslüman bakanı, Lordlar kamarası üyesi, İngiltere'nin Filistin politikasını eleştirerek istifa eden Sayida Warsi, mevcut Kayseri milletvekilleri ve adaylarıyla birlikte Cumhuriyet alanına geçti. Yol boyunca çocuklara oyuncak dağıttı.

40 BİN KİŞİ KATILDI

Üzerleri sıkı sıkı aranan partililer ve vatandaşlar, demir barikatların arasındaki koridorlardan ve arama noktalarından geçerek alana alındı. Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı miting öncesi yapılan anonslarda, Türk bayraklarının etkinlik sonunda uygunsuz yerlere bırakılmaması, bayrakların görüntüsüyle Kandil ve okyanus ötesine anlamlı mesaj verileceği belirtilerek, "Biz bayrağımızı sözde değil, özde seviyoruz" denildi.

ABDULLAH GÜL'E SAYGILAR SUNARIM

Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerine Kayserililere teşekkür ederek başladı. "Ben Konyalı olduğum kadar Kayseriliyim" diyen Davutoğlu, "Bu topraklardan yetişen büyük devlet adamı Abdullah Gül'e de saygılar sunarım. Size, Cumhurbaşkanımızdan selam getirdim. Anadolu'dan Kıbrıs'a su götürüyoruz. Daha önce yiğitlerimiz gitmişti şimdi de suyu götürüyoruz" dedi.

KANLARININ HESABINI SORACAĞIZ

Teröre boyun eğmemek için mitinglere devam edeceklerini belirten Davutoğlu, "Hem acımızı yaşayacağız, hem tedbirimizi alacağız. Hem de milletimizle kucaklaşacağız. Milletimiz terörerle imtihan ediliyor. Askerlerimiz polislerimizi şehit ettiler. Yüksekova'da Hakkari valimizle görüştüm 3 kahraman askerimizi şehit ettiler. Buradan onlara rahmet diliyorum. Kanlarının her damlasının hesabını soracağız" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYORLAR

Terör saldırılarının Türkiye'nin önünün kesilmesi için yapıldığını belirten Başbakan Davutoğlu, "1 Kasım'daki seçimi etkilemek için, zaafa uğratmak için terör eylemleri yapılıyor. İşte dün daha gördünüz, Yüksekova havaalanına saldırdılar. Allah aşkına ne istiyorsunuz havalanından, bu ülkeye yapılan yatırımlardan. Halkımızın Hakkari halkıyla kucaklaşmasından rahatsız oluyorsunuz . Çıkın söyleyin" dedi. Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti:

TERÖR ÖRGÜTÜNE BİRŞEY DİYEMEYEN DEVLETE KATİL DİYOR

"Biz bu ülkenin kalkınmasını, Türk ile Kürtün ebediyen kucaklaşmasını istiyoruz. Barış ve huzur geldiğinde, bu terör çetelerine ekmek yok. Bu kirli ittifakın hedefi demokrasimizdir, insan haklarıdır. Türkiye'nin 13 yıldır elde ettiği kazanımlardır. 1 Kasım'da onlardan hesap soracaksınız. Kayseri meydanından haykırıyorum o teröristlere, kaybedeceksiniz. Teröre içerden ve dışardan destek olanlar var. Terör örgütüne tek kelime söyleyemeyenler, devlete ve hükümete katil ve seri katil demeye varıyorlar. Kendileri terör örgüne sırtını dayayanlar bize katil diyorlar. Barış ve kardeşlikten söz edenler sahneye çıkıp, halkı yanlış yönlendiriyorlar. Cenazeleri istismar ediyorlar."

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ

Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Bahçeli ile Kılıçdaroğlunu dün dinledikten sonra onların maskelerini indirmeye karar verdim. Bahçeli'nin ağzından hiç evet duydunuz mu? Teröre karşı birlikte mücadele edelim dedik. MHP ile CHP'den bu kabinede seçim hükümetinde üye olması gerekirdi. Biz terörle mücadele ederken kenardan ahkam kestiler. Kılıçdaroğlu bize olumlu yanıt verdi. Ama esefle söylüyorum bırakın Genel Başkanı, bir parti üyesinin yapmayacağı şekilde bu görüşmeyi siyasi polomik malzesi haline getirdi. Utanmadan, sıkılmadan aklınca şantaj yapıyor. Şantaj siyaseti yapıyor. İşte söylüyorum Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bildikleri ne varsa durmasın söylesinler. Bahçeli ve Kaılıçdaroğlu bilsin ki bizim milletimizden gizlimiz saklımız yok. Allaha hesap vereceğimizi bilip, sağımızda solumuzda iki şahitle yürüyoruz. Hodri meydan ne biliyorlarsa konuşsunlar. Siyaset ahlak işidir. Mahrem işidir. Siyasette güven olmalıdır. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi konuştuklarımızı dışarda konuşursa, o zaman bize konuş konuşabildiğin kadar demek düşer. Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum bir kez daha, bundan sonra da seninle oturup konuşurken, karşımda oturan buradan çıkar çıkmaz günlük siyasete alet edecek ve kılı kırk yararak konuşacağım. Her türlü kimliğimizden önce hepimiz insanız. İnsan olmalıyız, ahlaklı olmalıyız. Tehdit ve şantajla siyaset yapılamayacağını onlara birer birer öğreteceğiz. CHP'lilerde umarım bundan hicap duymuştur. Siyasi muhataplarımıza güven duymak isteriz" dedi.

HER SÖYLENENE HAYIR DİYEN LİDER

MHP lideri Bahçeli'ye de eleştiren Davutoğlu, "Bahçeli, çanta gösterdi bana ama, çantayı açmadan kağıtları gösterip her dediğinize hayır diyeceğiz dedi. Her söylenene hayır diyen bir lider olur mu? Koalisyon kuralım deyince milletvekillerine baskı yapıp bu hükümete bakan vermeyenden terörle mücaadele iradesi çıkar mı?" diye konuştu.

Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiğini belirten Davutoğlu, bütün sorumluları adalete teslim edeceklerini söyledi.

HERKES AYAĞINI DENK ALMALI

Dün Suriye sınırında İHA'nın düşürülmesini de değinen Başbakan Davutoğlu, "Dün bir insansız hava aracını düşürdük. Bu uçakta olsa aynı muamelede bulunurduk. Buradan dünyaya ilan ediyorum, angajman kurallarımız bellidir. Hava sahamızı hangi ülke ihlal ederse gereken cevabı veririz herkes ayağını denk almalıdır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na 'Hodri Meydan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.


Advertisement