Davutoğlu'ndan IŞİD Gafı: İslam Anlayışımız Arasında 360 Derece Fark Var - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan IŞİD Gafı: İslam Anlayışımız Arasında 360 Derece Fark Var

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında gaf yaparak "IŞİD'in kafasındaki İslam ile bizim savunduğumuz İslam arasında 180 değil 360 derece fark var." dedi.

14.10.2015 20:45  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu, programda IŞİD ile kendi islam anlayışlarının zıt olduğunu söylemek isterken gaf yaparak "Onların kafasındaki İslam ile bizim savunduğumuz İslam arasında 180 değil 360 derece fark var." dedi.

"180 DEĞİL 360 DERECE FARK VAR"

Başbakan Davutoğlu, IŞİD, PKK ve DHKP-C'nin Türkiye ile bir hesabı olduğunu söyleyerek, "PKK çözüm sürecini bitirecek şekilde polisimizi şehit ettiğinde bir amacı vardı. Buna karşı başarılı operasyonlar yapıldı. Şimdi tekrar kendini mağdur duruma düşürmek için böyle şeyler deneyebilir. DEAŞ ciddi darbeler yedi Türkiye'den. Suruç'tan sonra DEAŞ'ın en önemli mevzilerini yerle bir ettik. Koalisyona da katıldık. Hemen o hafta içinde Türkiye koalisyon uçakları ile birlikte en önemli DEAŞ mevzilerini vurdu. Bu soruşturmadan bir netice çıkarsa daha şiddetli şekilde DEAŞ'a müdahalede bulunacağız. DEAŞ'ın en büyük hesabı şu. Onların kafasındaki İslam ile bizim savunduğumuz İslam arasında 180 derece değil 360 derece fark var. Birisi dışlayıcı, birisi müsamahakar ve demokrasi ile İslam'ı tanımlayan örnek. Bazı yayın organları var DEAŞ'ın. Bunların en fazla saldırdığı kişiler Cumhurbaşkanımız, ben ve AK Parti. Biz gerçek İslam'ı temsil ediyoruz."

180 DERECE YERİNE "360 DERECE" DEDİ

Bilindiği üzere bir fikrin zıttını ifade etmek için "180 derece karşısı", aynı noktada buluşmak için ise 360 derece kullanılır.

İşte 360 ile 180 derece arasındaki fark:



Davutoğlu\'ndan IŞİD Gafı: İslam Anlayışımız Arasında 360 Derece Fark Var

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan IŞİD Gafı: İslam Anlayışımız Arasında 360 Derece Fark Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • Ali: AKP oy veren işide oy vermiştir 68 58 Yanıtla
  • Kuluyuz kefenlerimizi giydik: Mhp baraj altina akp iktidara 36 65 Yanıtla
  • 04 ağrılı: aynen katıyorum başbakanım oyum senin dir hdp ye verdik hepimimizi pkk olarak gozterdi kurdum ama ölene kadarda vermiyecem daha hdp ye oy elhamdulilah muslumanım zerduş değilim 14 65 Yanıtla
  • Duzceli: Iyiki bi gaf yapmis bir ay konusursunuz sonuna kadar akp baska yok 25 52 Yanıtla
  • hdpli genç: E Allah soyletmis işte Akp Isit terör örgütünün siyasi uzantısıdır şaşırdık mı hayır 59 9 Yanıtla
  • tah.: islam'a en büyük zararı akp vermiştir. 48 15 Yanıtla
  • Kuluyuz kefenlerimizi giydik: Akp tek basina gelsin insallah 16 44 Yanıtla
  • Kuluyuz kefenlerimizi giydik: Cumhurbaskanimiz icin 5 44 Yanıtla
  • mücahit erol: yahu arkadaş, ilahi adalet başbana doğru olanı söyletmiş. gerçekten doğru aralarında far yoktur. ha akp, ha işid. al birini vur ötekine. allah herikisini de kahretsin. 33 14 Yanıtla Haydar kaplan,: Yanlış sın ne dendi yanliş kendine gel!!!!!!!! 0 4
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement