Davutoğlu'ndan AK Partili Vekillere İlk Uyarı - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan AK Partili Vekillere İlk Uyarı

Davutoğlu\'ndan AK Partili Vekillere İlk Uyarı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Partili vekillere seslenerek; "Sizce bir sapma, herhangi bir yanlış gördüğünüz unsur olursa, gelip konuşmanız gereken bendenizim" dedi.

01.09.2014 14:34  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Partili vekillere seslenerek; "Ben sadece kollektif aklın, vicdanın temsilcisi ve sözcüsü olacağım. Eğer burada olaki sizce bir sapma, herhangi bir yanlış gördüğünüz unsur olursa gelip konuşmanız gereken bendenizim" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk kez AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, 1 Eylül'ün Uşak'ın kurtuluşunun yıldönümü ve Dünya Barış Günü olduğunu anımstarak; "Uşak'ın kurtuluşunu sağlayan o milli iradenin arkasında Ankara'da TBMM ve milletvekilleri vardı. Allah bize o Birinci Meclis'in çalıma azmini nasip etsin. ve bir daha milletimize esaret tattırmasın. Bugün itibariyle AK Parti istiklalimizin teminatıdır. AK Parti aynı zamanda iç barış, bölgesel barış ve uluslararası barışın teminatıdır. İç barışın teminatıdır, çünkü 30 yıldır süren bir kardeş kavgasına son verme iradesini, mührünü AK Parti vurmuştur. Hiç bir kudret, bu milleti etnik ve mezhepsel temelli bölge gücüne ulaşamayacaktır. Sadece iç barışı değil bölgesel barış içinde adım atan bir ülke varsa o da Türkiye'dir.Ateş çemberinin ortasında bir barış adası var. İnşallah bir gün nasıl Türkiye'de barış sağlanmışsa çevre ülkelerde de etnik mezhebi dini ayrım gözetmeden yaşayacakları bir barış ortamının sağlanması için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

"İLK DEFA AYNI KADRODAN 2 CUMHURBAŞKANI"

AK Parti grubunun dimdik durması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti; "Son 10 gün içinde yaşadıklarımız, AK Parti hareketinin ne kadar sağlam temellere dayandığını gösterdi. İleride siyaset bilimciler şu son 10-12 günde yaşananları incelediklerinde, AK Parti kadrolarının sergilemiş olduğu tutumu bir örnek tutum olarak tarihe geçireceklerdir. 2 büyük değişim yaşandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti devir teslimi yaşandı, en ufak sarsıntı, gönül kırıklığı olmadı. İlk defa aynı kadro içinden iki cumhurbaşkanı birbirlerine bu yüce makamı, çok büyük bir katılımla büyük bir onurla bu devir teslimi gerçekleştirdiler. Biz 11'nci Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e demokrasi mücadelesinde gösterdiği çabalar için teşekkür ediyoruz. 12'nci Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da tüm desteğimizi vereceğimizi tekrarlıyoruz. Başbakanlık devri de ilk defa hiçbir tartışma yaşanmadan gerçekleşti. Kongremizin adı olağanüstüydü pek çok konuda da olağanüstüydü. Atmosferi katılımı ve sıcağıyla bile olağanüstüydü. Ama sürecin işleyişi içinde hiçbir olağanüstülük yaşanmadı. ve sürecin sonunda bendenizi bu makama layık gördüler. Teşekkürlerimi minnetlerimi ifade etmek istiyorum."

"HEPİNİZİN YANIMDA DURMANIZI İSTİYORUM"

Davutoğlu, milletvekillerine seslenerek, AK Parti kadroları için fitne sokmayacaklarını belirtti. 'Sizce sapma olursa gelip konuşmanız gereken benim' diyen Davutoğlu, şunları kaydetti; "Duyulan güven sadece bir makamda güç sahibi olmak için ikram edilmiş bir makam değildir. Aynı zamanda büyük bir sorumluluktur. Sizden tek bir talebim var bu sorumluluğu birlikte, omuz omuza taşıyalım. Hiçbir fani, tek başına bu sorumluluğun yükünü omuzlarında hissedemez. Ancak ve ancak kollektif bir akıl, vicdan, ortak irade bu sorumluluğu taşır. Ben sadece kollektif aklın, vicdanın temsilcisi ve sözcüsü olacağım. Bunu yaptığım ölçüde de hepinizin yanımda durmanızı istiyorum. Eğer burada olaki sizce bir sapma, herhangi bir yanlış gördüğünüz unsur olursa gelip konuşmanız gereken bendenizim. Bu topluluk içine hiçbir şekilde kulis, lobi, fitne fraksiyon sokmayacağız. Başka partilerde görüldüğü şekilde şucular, bucular gibi bir anlayışı sirayet ettirmeyeceğiz. Öyle ki CHP'de birlik ve kardeşlik kurultayı demiş. Bizim milli birlik ve kardeşlik projemizden etkilenmişler galiba. Ama o çatı altında o yaklaşımlarla bunu sağlamaları zor görünüyor. Bi iktidar partisiyiz, her dakikamız önemli. Bizim iç tartışmalarla enerji tüketmeye vaktimiz olmadı, olmayacak. Bu anlamda hükümetimizde yapılan değişiklikler esnasında, hep çok duygulandırıcı, ahlak timsali tablolar yaşandı."f

FOTOGRAFLI - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan AK Partili Vekillere İlk Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement