Davutoğlu; 'Ne Barikatlar, Ne Bombalar Devletin Milletiyle Buluşmasına Engel Olamayacak - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu; 'Ne Barikatlar, Ne Bombalar Devletin Milletiyle Buluşmasına Engel Olamayacak

Davutoğlu; \'Ne Barikatlar, Ne Bombalar Devletin Milletiyle Buluşmasına Engel Olamayacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu Van'da yaptığı konuşmada, saldırılara karşı devletin yanında olduğu için bölge insanına teşekkür ettiğini belirterek, "İrfan sahibi bölge insanı teröre karşı dimdik ayakta olduğunu bir kez daha gösterdi.

12.03.2016 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu Van'da yaptığı konuşmada, saldırılara karşı devletin yanında olduğu için bölge insanına teşekkür ettiğini belirterek, "İrfan sahibi bölge insanı teröre karşı dimdik ayakta olduğunu bir kez daha gösterdi. Ne barikatlar, ne bombalar devletin milletiyle buluşmasına engel olamayacaktır" dedi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen ve 81 ilin sağlık müdürlerinin yeraldığı 14 Mart Tıp Bayramı programına, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan kısa filmin izlenmesinin ardından Sağlık Bakanı Müezzinoğlu kısa bir açılış konuşması yaptı. Daha sonra kürsüye Başbakan Davutoğlu çıktı.

Başbakan Davutoğlu, 1,5 yıl içerisinde 5 defa Van'a geldiğini belirterek, "Ne zaman ruhum daralsa, Van'a geleceğim. Terörün mağdur ettiği ailelerle buluşuyoruz. Bunu Mardin'de başlatmıştık. Arkasından Erzincan'ın kurtuluşuna katıldık. Silopi'ye gittik. Giderken bazı kaygılar taşıyoruz. Acaba yüzlerini gergin mi göreceğim diye? Ancak vatandaşlarımızın yüzündeki tebessümü gördük ki, bu terörü hep birlikte yok edeceğiz. Hepsinin başı dikti, hepsi 'Allah devlete zeval vermesin' diye dua etti. Burada gördüğüm vakur duruş, tüm bölgeye yayılır. Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenler bilsinler ki, bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. Nevruz öncesi baharın müjdesini Van'dan vermek istiyorum" dedi.

BU BAHAR BARIŞ OLACAK

Bazı kesimlerin baharda olaylar olacak söylentilerine de cevap veren Başbakan Davutoğlu, "Bazıları bu bahar olaylar olacak diyorlar, ancak bu bahar inşallah dağlarımız, şehirlerimiz, barış, huzur, sevinçle, mutlulukla karşıladığı bir bahardır. Bunun için buradayız. Her bir vatandaşlarımızla buluşacağız, ne barikatlar, ne bombalar devletin milletiyle buluşmasına engel olamayacaktır. Bu şehrin her köşesinde tarih var. Bütün yollar buradan geçiyor. Van, Kafkasları Mezopotamya'ya bağlayan bir merkez. Bugün de Türkiye'nin sembol şehirlerindendir. Bizim için İzmir neyse Van da odur. Bizim yüreğimizin bir yarısı güneyde bir yarısı kuzeyde, yüreğimizin bir parçasını hiç birinden ayırmayız. Batının derdi sıkıntısı bizi ne kadar ilgilendiriyorsa, doğunun da o kadar ilgilendiriyor. Biz Türkiye'nin bütün renklerini kucaklayan bir siyasetin temsilcileriyiz. Her köşesine yakınız. Emin olunuz Türkiye bu zor günleri geride bırakacak. Türkiye demokrasiden, hukuktan, barıştan, kardeşlikten asla vaz gezmeyecek. Hepimiz bu ülkesinin eşit vatandaşıyız" diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELEDE DESTANSI MÜCADELE GÖSTERDİLER

Sağlık çalışanlarının terörle mücadelede gösterdiği destansı mücadelenin taktire şayan olduğunu da anlatan Başbakan Davutoğlu, "Bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Terörle mücadelede gösterdikleri destansı mücadeleden dolayı kutluyorum. En hikmetli mesleklerin başında hekimlik gelir. Bundan dolayı sizleri tebrik ederim. Biliyorsunuz Aziz Sancar'la hepimiz gurur duyduk. Sağlık personelimiz bazen çok zor şartlar altında çalışıyor. Teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyorum. Şimdi soruyorum ambulansa silah doğrultan insan mı? Taşıdığı kişinin kim olduğunu bilmiyorsun, böyle bir alçak saldırı olabilir mi? Hastaneye saldıran insan mı? Bu bölgede görev yapan sağlık çalışanlarına saldırmak insanlık mı? Şırnak Uludere Devlet Hastanesine silahla saldıran alçaklar, hangi değerleri savunuyor. Bu alçaklara en iyi cevabı aziz vatandaşlarımız verecektir. Görevi başında alçakça katledilen sağlık personelinin kahramanlıklarını kelimeler anlatmaz. Siz zor zamanda bu milletin yanında oldunuz biz de sizin yanınızda olacağız" ifadelerini kullandı.

BÖLGE İNSANINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cizre'de ambulans gönderilmediği iddialarına da değinen Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu alçakça bir propagandadan başka bir şey değil. Bütün yaralıları sağlığına kavuşturur, varsa bir suçu adalete teslim ederiz. Bu ziyaretlerimizin bir sebebi bölge insanımıza teşekkür etmektir. Saldırılara karşı devletin yanında oldular, çünkü irfan sahibi bölge insanı teröre karşı dimdik ayakta olduğunu bir kez daha gösterdi. Türkiye hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek inşallah, o güzel günlere hep beraber ulaşacağız. Türkiye özgürlük ülkesi olacak. Allah bu millete yardım etsin, yolumuz açık olsun. Bizler asırlar boyunca bütün insanlığa örnek olan bir medeniyetin neferleriyiz. İnsana hizmet bizim için ibadettir. Bu ülkede ne yazık ki karda kışta hastalar, hastaneye yetiştirilmediği için yollarda hayatını kaybediyordu. Annem de bu zorlu şartlarda hastaneye götürülmek için giderken yolda hayatını kaybederken ben 4 yaşındaydım. Bugün Türkiye'de yaşanan gelişmeleri görünce duygulanmamak elden değil. Şimdi hastalar dağ köylerinden helikopterle alınıp, hastaneye getiriliyor, Türkiye'de artık bu tür acı olaylar konuşulmuyor. Gurur duyuyoruz. Kudretli devlet teröre haddini bildirir ve hastasını en iyi hastanede tedavi eder. Hiçbir insanımızı mağdur bırakmadık."

CİZRE VE SUR'U YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Sur ve Cizre'yi yeniden inşa edeceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, "Deprem felaketinden sonra Van'da nasıl konut inşa ettiysek, Cizre ve Sur'u yeniden inşa edeceğiz. Açıkta tek bir vatandaş bırakmayacağız. Van depreminden sonra kimse aç ve açıkta kalmadı. İşte göreceksiniz en kısa zamanda yeni Silopi, yeni Cizre ve yeni Sur eskisi gibi daha güzel olacak" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETE MÜSAMAHA YOK

Sağlık çalışanlarına şiddetin önüne geçmek için düzenlemeler yapılacağını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu "Sağlık çalışanlarını tehdit edenler ve sağlık çalışanlarına hakaret edenler tutuklanacak. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına ilişkin düzenleme yapacağız. Hekim ve diş hekimlerinin emekli aylıklarını 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerimizin aylıklarını 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkaracağız. Emeklilik yaşı 67'ye çıkarılacak. Sağlık çalışanlarımız tuttuğu nöbet saatine göre 90 güne kadar fiili hizmet zammından yararlanacaklar. Sağlık çalışanları 3 yıla kadar erken emeklilik hakkı elde edebilecek" dedi.

Konuşmaların ardından yılın en iyi hekimlerine sertifika verildi. Sertifika töreninde geçici kamplarda doktorluk yapan Furkan Şahin adlı doktorun selfi çekmesi dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu aile fotoğrafı çekilirken yine doktor Şahin'in selfi çekmesini istedi.

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu; 'Ne Barikatlar, Ne Bombalar Devletin Milletiyle Buluşmasına Engel Olamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.


Advertisement