Davutoğlu'nun Adaylığı Kosova Basınında Geniş Yankı Uyandırdı - Son Dakika
Dünya

Davutoğlu'nun Adaylığı Kosova Basınında Geniş Yankı Uyandırdı

Davutoğlu\'nun Adaylığı Kosova Basınında Geniş Yankı Uyandırdı

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu Ak Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı olarak açıklaması, Kosova basınında geniş yankı buldu.

22.08.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu Ak Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı olarak açıklaması, Kosova basınında geniş yankı buldu.

Kosova basınında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'nin başbakanı olarak görevine geçecek olmasının Türkiye'nin AK Parti yönetiminde 12 yıl takip ettiği çizginin sürekliliği açısından önem arz ettiği yönünde değerlendirme yapıldı. Kosova'nın en çok satan gazetesi Koha Ditore, Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Genel Başkan adayı ve başbakan gösterilmesi ile ilgili haberinde, Davutoğlu'nun Türkiye'nin güçlü bir bölgesel ve küresel rol öngören vizyona sahip olduğu kaydedildi.

Davutoğlu yönetiminde Türkiye Hükümeti'nin odaklanacağı alanların belli olduğunu kaydeden Koha Ditore gazetesi, Davutoğlu hükümetinin çözüm süreci ile anayasa değişikliğine ayrı bir özen göstermesinin beklediğini yazdı. Kosova'nın dostu olarak tanımlanan Kosova gazetelerinde Davutoğlu'nun iyi bir eğitime sahip siyasetçi olduğuna, İngilizce, Almanca ve Arapça dillerini akıcı bir şekilde konuştuğu belirtildi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Davutoğlu'nun Adaylığı Kosova Basınında Geniş Yankı Uyandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement