Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan Adayı Gösterilmesi - Son Dakika
Politika

Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan Adayı Gösterilmesi

Davutoğlu\'nun AK Parti Genel Başkan Adayı Gösterilmesi

İçişleri Bakanı Ala: "Bunlar yenilenmedir, bir ikinci yeniyi yaşayacağız. Türkiye'de siyasi hareket olarak, yenilenerek yolumuza devam edeceğiz.

21.08.2014 21:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere yaptıkları açıklamada, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gösterilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Adalet Bakanı Bozdağ, bugün tarihi günlerden birini yaşadıklarını belirterek, Davutoğlu'na adaylığının hayırlı olmasını dilerek, başarı temennilerini iletti.

AK Parti kadrolarının Türkiye'nin sorunlarıyla mücadele edecek, bu sorunları aşacak ve Türkiye'yi geldiği noktadan daha da ileriye götürecek güçte olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Ben yeni genel başkanımıza, başbakanımıza tekrar başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum" dedi.

Bozdağ, bir gazetecinin AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın yarın bir basın toplantısı düzenleyeceğini anımsatarak, bunun gerekçesini sorması üzerine, "Arkadaşlar bizim partimizin içinde herhangi bir sıkıntı, sorun yok. Sıkıntı ve sorun bekleyenler her zaman olduğu gibi bir kez daha sükut-u hayale uğrayacaktır. Herhangi bir sıkıntı yok, istişarelerle birlik içinde, beraberlik içerisinde gelinen bir noktadır. Sayın Yıldırım da bu partinin köşe taşlarından bir tanesidir" diye konuştu.

Bir gazetecinin Şentop'un adının yeni kabinede Adalet Bakanlığına geçtiğini söylemesi üzerine de Bozdağ, "Arkadaşım her yere yakışır" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop da Binali Yıldırım'ın yarın yapacağı basın toplantısının yanlış değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, "Binali Bey yukarıdaydı, hep beraberdik, yukarıda genel başkanlık makamında Sayın Davutoğu, Cumhurbaşkanımız hep beraberdi. Herhangi bir olumsuz tablo, sorun yok, bizde olmaz böyle birşey" dedi.

"Türkiye'de siyasi hareket olarak, yenilenerek yolumuza devam edeceğiz"

İçişleri Bakanı Efkan Ala da Davutoğlu'nun adaylığının hayırlı olmasını dileyerek, Davutoğlu'nun başarılı olması için AK Parti kadrolarının elinden gelen katkıyı yapacağını, çalışacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin Türk siyasi hayatı için önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Ala, "O dönemden sonra görüyorsunuz bütün spekülasyonları boşa çıkarılacak çok şık bir süreç yönetimi gösteriyor AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Türkiye'nin istikrarını, AK Parti'nin istikrarıyla sağlayacak olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Burada herhangi bir sorunun milletimize maliyet olarak döneceğini çok iyi biliyoruz. Milletimize hiçbir maliyet ödettirmeden bütün sorunlarını elimizden geldiğince çözerek yolumuza devam etmeyi şiar edinmiş parti olarak bundan sonraki süreçleri de en şık, doğru biçimde yöneteceğimizden hiç kimsenin bir endişesi olmamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin 2023 hedefine, 2071 vizyonuna doğru ilerlediği, bu süreçteki tüm hadiseleri de fırsata dönüştürmeyi bildiklerini anlatan Ala, "Bunlar yenilenmedir, bir ikinci yeniyi yaşayacağız. Türkiye'de siyasi hareket olarak, yenilenerek yolumuza devam edeceğiz. Türkiye için, bölgemiz için milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan Adayı Gösterilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement