Davutoğlu, Operasyonlarla İlgili HDP'yi Neden Bilgilendirmedi - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Operasyonlarla İlgili HDP'yi Neden Bilgilendirmedi

Başbakan Davutoğlu, "'Verilen bilgi kaç dakika sonra Kandil'e ulaşacak', bundan bile emin değilsek nasıl bilgi verelim" dedi.

29.07.2015 13:04  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Terör söz konusu olduğunda, ülkenin demokrasisi, geleceği söz konusu olduğunda açık tavır sergilemeyenlerin, teröre karşı mücadele konusunda bilgilendirilme hakları yoktur. 'Verilen bilgi kaç dakika sonra Kandil'e ulaşacak', bundan dahi emin değilsek nasıl bilgilendirme yapabiliriz?" dedi.

"HESAP VERECEKLER"

Partisinin grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "23 Temmuz'da bir polisimizi kaza ihbarı yaparak alçakca şehit ettiler. Bugün hala, bugün dahi, barıştan bahsedenler var ya, siyasi görünümlü bazı şahsiyetler önce bunun hesabını verecekler. Herkes tavrını açık ve net ortaya koymak zorundadır. DEAŞ terörünü kınadıkları gibi PKK terörünü de kınayabildikleri gün, biz de onların çağrılarına cevap verir, oturur konuşuruz. Bunları yapmadıkları sürece millet nezdinde de bizim nezdimizde de sanık sandalyesindedirler, hesap verme makamındadırlar." açıklamasını yaptı.

Davutoğlu'nun grup toplantısındaki açıklamalarından satır başları şöyle:

"HEPSİNİ LANETLİYORUM"

"Son günlerde çok yoğun terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terör faaliyetlerini yapan örgütler, önlerindeki maşalar kim olursa olsun hepsini lanetliyorum. Şehitlerimizin hatıraları ve emaneti omuzlarımızda kutsal emanet olarak ebediyete kadar sürdürülecektir.

13 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Bahçeli ile, HDP eş başkanlarıyla görüşmeler yaptık. Hemen arkasından millet olarak huzurlu Ramazan Bayramı'nı idrak ettik. Çevremizdeki ateş çemberi içinde, Türkiye Ramazan Bayramı'nı huşu içinde idrak etmişti. Fakat Ramazan Bayramı'nı müteakip, Suruç'ta başlayan ve bugüne kadar süren terör saldırısı karşısında, Türkiye mücadele veriyor.

"7 HAZİRAN'DAN BERİ BİLİNÇLİ TERÖR TIRMANMASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Geçen sene de Kurban Bayramı'nı idrak ederken, şer odakları Kobani'yi bahane etmişlerdi. Hepimizin görmesi gereken bir tablo var. Aldığımız tedbirleri, gelecek perspektifimizi paylaşmak istiyoruz. 7 Haziran'dan bugüne kadar bilinçli terör tırmanmasıyla karşı karşıyayız. TBMM Başkanı son derece vakur şekilde seçmiş, cumhurbaşkanımızdan görevli almış, hükümetsiz bırakmama çabası içindeyken, bir takım şer odakları harekete geçtiler.

"11 GÜVENLİK GÖREVLİMİZ ŞEHİT EDİLDİ, 41 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"

Üç terör örgütü eş zamanlı saldırıda bulundular. Milletimizin bu saldırıları görmesi açısından 7 Haziran - 28 Temmuz arası neler oldu? 657 terör olayı gerçekleşti, 11 güvenlik görevlimiz şehit edildi, 41 vatandaşımız hayatını kaybetti, 15 baraja saldırı düzenlendi, 20 araç yağmalanması, ve 335 araç yakılmasıyla karşı karşıya kaldık. 7 Temmuz'da Siirt'te polisimizin şehadetiyle işaretini vermeye başlamıştı. DEAŞ, PKK ve DHKPC eş zamanlı olarak Türkiye'yi hedef almıştır ve saldırılar başlamıştır.20 Temmuz'da suruç'ta DEAŞ'ın saldırsıyla 32 vatandaşımız katledildi. DEAŞ'a dönük de alacağımız tedbirleri konuşmaya başladık.

"ZAMANLAMAYA DİKKAT"

Ben 21 Temmuz'da yaralıları hastanede, alınacak tedbirleri alanda yerinde tespit için Şanlıurfa'da bulundum. Tam bir DEAŞ mücadelemizin nasıl olacağı yönünde planlamalar yaparken, aynı gün 20 Temmuz'da bu sefer Adıyaman'da PKK harekete geçti ve uzman çavuşumuz şehit edildi. Hani bugün PKK ve DEAŞ savaşıyor diye düşünenler var ya, zamanlamaya dikkat etsinler. Hemen 22 Temmuz'da bu sefer ceylanpınar'da polis memurlarımız alçakça kalleşçe, uyurken enselerinden vurularak şehit edildiler.

"SİYASİ GÖRÜNÜMLÜ BAZI ŞAHSİYETLER HESAP VERECEKLER"

Biz istihbarat birimlerine talimat verdik ve bize gelen bilgilerle, PKK'nın telsiz konuşmalarından onlar tarafından gerçekleştirildiğini tespit ettik. Yine aynı gün, Suruç'ta katledilen vatandaşlarımızın nakli esnasında İstanbul'da DHKPC'liler harekete geçti ve İstanbul sokaklarının kendi hakimiyetleri altındaymışçasına gösteri yapmaya kalkıştı. Biz Ankara'da bunları bir araya getiren değerlendirmeler yapmaya başladık. 23 Temmuz'da bir polisimiz, kaza ihbarı… Alçaklığı düşünün, kazaya yardıma giden polisimizi şehit ettiler.

Bugün hala, bugün dahi, barıştan bahsedenler var ya, siyasi görünümlü bazı şahsiyetler önce bunun hesabını verecekler. Herhangi bir kınama, lanetleme duydunuz mu?

Herkes tavrını açık ve net ortaya koymak zorundadır. DEAŞ terörünü kınadıkları gibi PKK terörünü de kınayabildikleri gün, biz de onların çağrılarına cevap verir, oturur konuşuruz. Bunları yapmadıkları sürece millet nezdinde de bizim nezdimizde de sanık sandalyesindedirler, hesap verme makamındadırlar.

"BİR ODAK, 3 ÖRGÜTÜ BİRDEN HAREKETE GEÇİRDİ"

Dikkatimiz İstanbul'da DHKPC, Ceylanpınar'da PKK'ya yönelmişken, bu kez Kilis'te DEAŞ bir askerimizi şehit etti sınırda. Perde gerisindeki bir odak, üç örgütü birden harekete geçirdi. Kapsamlı, üç maşalı bir saldırıyla Türkiye karşı karşıyaydı. Oturduk, kapsamlı değerlendirme yaptık ve daha sonra da operasyonlar başlamasından itibaren de PKK'nın saldırıları devam etti. 24 Temmuz'da Erzurum'da, düşünün bunların anlayışlarını zilletlerini gösteren bir olgudur. Üç sağlık görevlimiz ve ambulans kaçırıldı.

24 Temmuz'da Lice'de bir polisimiz kaçırıldı, 25 Temmuz'da başçavuş ve uzman çavuşumuz şehit edildi. Kamyonlar yakıldı. 26 Temmuz'da, İstanbul'da DHKPC polis memurumuzu şehit etti.

27 Temmuz'da binbaşımızı şehit ettiler. Dün uzman çavuşu şehit ettiler. Düşünün bir taraftan DEAŞ, PKK ve DHKPCP, eş zamanlı olarak Türkiye'yi hedef aldı. Birincisi Türkiye'nin demokrasisi… Türkiye hedef edilmiştir. Ne polisimiz, ne güvenlik görevlilerimizdir hedefte olan. Onların kayıpları üzerinden, Türkiye son yılların en büyük saldırısıyla karşı karşıya kalmıştır. Hayat hakkı en kutsal haktır. Türk demokrasisi tehdit edildiği için, ben ilk gün ortak deklerasyon çağrısında bulundum. Daha operasyonlar başlamamıştı.

ÇAĞRIMIZ KILIÇDAROĞLU DIŞINDA YANIT BULMADI

Çağrımız CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu dışında yanıt bulmadı. HDP'li yetkililere söylüyorum, neredeydiler, ortak tavır sergileyelim derken neredeydiler? Kandil'den alacakları talimatı bekliyordu. Madem ki talimat aldıkları bir yer var, talimat aldıkları yeri gerektiği zaman gerektiği anda cezalandırırız ve cezalandırmaya kararlıyız.

DEAŞ, Türkiye'ye hem güvenlik açısından bir tehdittir, hemde aziz dinimize verdiği zarar bakımından aynı zamanda inancımıza yönelik de bir tehdittir. Biz her zaman DEAŞ'ın tehdidine karşı tavır aldık. DEAŞ yanlış bir islam imajı oluşturmak suretiyle en büyük zararı vermektedir. Türkiye için en büyük tehdittir.

"DHKP-C ALEVİ VATANDAŞLARIMIZI İSTİSMAR ETMEYE KALKIYOR"

Aynı şekilde PKK, bu kez etnik istismar üzerinden faaliyet yürütüyor. Türkiye'nin kültürel fay hatlarını oynatmaya çalışıyor. DHKP-C ise, Alevi vatandaşlarımızı istismar etmeye kalkıyor. Bu terör örgütleri, farklı kaynaklardan beslenmekle birlikte hedefleri aynı olan şer odağının maşalarıdır.

Aramıza fitne sokmak isteyenler, şu veya bu etnik grubu harekete geçirerek türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalışanlara da bütün millet olarak el ele durmaya kararlıyız.

Aldığımız tedbirleri de paylaşmak istiyorum. Madem ki üç ayaklı, üç hedef vardı, DEAŞ PKK DHKPC. Biz de üç ayaklı üç hedefe dönük operasyonu başlattık. Aynı anda eş zamanlı bir operasyonla Türkiye'de hak ettikleri cevabı gördüler. Birincisi Suriye'deydi. 23 Temmuz'daki güvenlik zirvesinde, dört saati aşkın toplantıda bütün detayları ela aldık. Bir eylem planı çıkardık. O günden bugüne kararlılıkla uygulanmaktadır. O gün aldığımız kararlar hiç aksamadan hedefe ulaşmıştır.

"OPERASYONLAR TAM İSABETLE BAŞARIYA ULAŞTI"

Madem ki DEAŞ suruç'ta 32 vatandaşımızı katletmiştir, sınırımızda askerimizi şehit etmiştir. DEAŞ'a karşı o gece operasyon kararı verdik. DEAŞ'ın sınrılarımıza yakın bütün karargahları, tahrip edildi. Hava kuvvetlerimiz başarılı bir operasyonla, bize arz ettikleri hedefleri bertaraf ettiler. 23 Temmuz'daki operasyondan hemen sonra, 23 Temmuz'u 24 Temmuz'a bağlayan gece bu kez saat 23:00'te eş zamanlı olarak uçaklarımız bir taraftan DEAŞ hedeflerini vurmaya devam etti, diğer tarafta Kuzey Irak'ta kapsamlı bir harekat başlattı. Aynı şekilde dalga dalga gelen operasyonlarla PKK'nın bütün üsleri yığınakları karargahları hedef olarak tayin edilmiştir ve hedeflere tam isabetle, başarıyla ulaşılmıştır.

"PAZAR GÜNÜ KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'Yİ ARADIM"

Operasyonlar başladıktan sonra da Pazar günü Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi aradım. Operasyon hakkında bilgi verdim. Bu mesele bir ülke meselesi. AK Parti ülke meselesini omuzlarına almış yürüyor, ama bütün partilerin bilgilendirmesi lazım.

"DEMİRTAŞ'I NEDEN ARAMADIM?"

Peki şu soru gündeme gelebilir. Demirtaş'ı niye aramadınız?

Demirtaş'ın ve eş başkanların, terör konusundaki samimiyetsizlikleri ortaya çıkmıştır. İkircikli tavır sergileyenlerle bizim görüşmelerimizin bir sınırı olur. Terör söz konusu olduğunda, açık tavır sergilemeyenlerin teröre karşı bilgilendirilme hakkı yoktur. Şundan bile emin olamayız, verilen bir bilgi kaç dakika sonra Kandil'e ulaşacak, bundan bile emin değilsek nasıl bir bilgilendirme yapabiliriz? Ambulans içinde olan ebe şoförle eşimle birlikte konuştum. Hala karşı çıkacak cesaret olamayanların, terörle mücadele taraf olma durumu olur mu?"

Davutoğlu, Operasyonlarla İlgili HDP\'yi Neden Bilgilendirmedi

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Operasyonlarla İlgili HDP'yi Neden Bilgilendirmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (136)

  • VATAN SEVDALISI ORHAN: ASIN reisim bu İT leri sağlamolsun ipekten bu vatan kurtulsun pkk denen KÖPEKTEN 1 44 Yanıtla
  • GsLi: helal basbakanim simdi oyumu hakettiniz iste sonuna kadar akp artik 7 32 Yanıtla
  • Çagrı: Ülkeyi ne hale getirdiniz ne bilal miş be arkadaş ne yolsuzlukmuş 30 4 Yanıtla
  • Adnan: Akp hepsi senin tezgahın Demirtaş bu oyunu bozar 22 9 Yanıtla
  • Mustafa: Akp hala seçim sonuçlarını hazmedemedin entrika ya devam durmak yok 22 9 Yanıtla
  • Şahan: Siz ne zaman hesap vericeksiniz ? 21 9 Yanıtla
  • Adnan: Çaldık ama yaptık dediler sustuk gemilere gemicilik ler dediniz sustuk ama insanı insana kirdirmayin 28 1 Yanıtla
  • Kamile: Erken seçime gidelim akp boyunun ölçüsünü alsın 18 10 Yanıtla
  • rahman: Sen ilk önce 17-25 aralık hesabını ver halen hırsızlar aramızda ve bizi yönetiyor 26 2 Yanıtla
  • Kendal: Başkanlık Sistemi hava da bulut sen bu işi unut akp bittin okey e dönüyorsun 21 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement