Davutoğlu: "Pkk ve Deaş'a Karşı Yapılacak Mücadelede Türkiye'nin Yer Almasından Daha Doğal Bir... - Son Dakika
Politika

Davutoğlu: "Pkk ve Deaş'a Karşı Yapılacak Mücadelede Türkiye'nin Yer Almasından Daha Doğal Bir...

Davutoğlu: "Pkk ve Deaş\'a Karşı Yapılacak Mücadelede Türkiye\'nin Yer Almasından Daha Doğal Bir...

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başika’daki Türk askerinin uzun süren müzakerelerin ardından görevlendirildiklerini belirterek, “Irak’ın toprak bütünlüğü bizim için önemlidir ama Türkiye’nin kendi güvenliği ve Irak’ta PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yapılacak mücadelede Türkiye’nin yer almasından daha doğal bir durum olamaz” dedi.

16.10.2016 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başika'daki Türk askerinin uzun süren müzakerelerin ardından görevlendirildiklerini belirterek, " Irak'ın toprak bütünlüğü bizim için önemlidir ama Türkiye'nin kendi güvenliği ve Irak'ta PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yapılacak mücadelede Türkiye'nin yer almasından daha doğal bir durum olamaz" dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve çocukları ile birlikte Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Üsküdar 3. Sahaf Festivali'ni ziyaret etti. Davutoğlu'na burada Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Musta Güler eşlik etti. Davutoğlu, festivaldeki sahafları dolaşarak kitapları inceledi ve çok sayıda kitap aldı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Davutoğlu, festivalle ilgili olarak, "Her şeyden önce fikrin kendisi güzel. Sahaf kültürü bizde çok köklü kitap kültürümüzün ayrılmaz parçası. Maalesef son dönemde sahaf kültüründe tabii yeni teknolojinin kitap alım satımında kullanılması dolayısı ile ister istemez bir zayıflama olmuştur. Üsküdar Belediyemizin bu son derece yerinde insiyatifi ile sahaf kültürümüzü canlandırmak, ayakta tutmak ve bir kitap aşkı ile sahaf işini yapan sahaflarımıza bir imkan sağlamak bakımından son derece güzel bir teşebbüs. Ben de çocukluğumdan beri hiçbir sahafı kaçırmamış, kitap festivallerini kaçırmamış biri olarak bundan istifade etmek istedim. Üsküdar Belediyemizi ve katılan tüm sahaflarımızı tebrik ediyorum. Dünyada iki güzel koku vardır. Biri kitap kokusu biri çocuk kokusu. Çocuklarımızı da sahaflarımıza alıştırmak lazım. İnşallah bu güzel geleneğimiz yaşayacak" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin Musul ve Halep ile ilgilenmesinden daha doğal bir durum yoktur"

Son günlerde Musul'da yaşanan gelişmeler ve Başika'daki askerlerimizle ilgili bir soruya ise Davutoğlu, "Bugün ileride iki şehrin kaderi, iki ülkenin ve bölgenin kaderini belirleyecek. Birisi Musul, birisi Halep. Musul bütün unsurları ile bizim tarihi mirasımızın uzantısı olan bir şehirdir. Irak'ın bir parçasıdır evet. Irak'ın toprak bütünlüğü bizim için önemlidir ama Türkiye'nin kendi güvenliği ve Irak'ta PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yapılacak mücadelede Türkiye'nin yer almasından daha doğal bir durum olamaz. Ayrıca Başika'daki askerlerimiz uzun müzakereler sonucunda oraya gitmiş askerlerimiz. Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur fakat, Musul ve Halep'in kaderini de kesinlikle de teröristlerin eline bırakmaz. Bu bakımdan Başika'daki askerlerimizin yürüttükleri faaliyetler dolayısı ile Allah muhafaza eylesin. Başarılar diliyoruz. Yine bugün Dabık, TSK'nın desteği ile Özgür Suriye Ordusu'nun eline geçti. Böylece DEAŞ terör örgütü çok önemli bir mevziini kaybetti. Bu vesile ile de silahlı kuvvetlerimizi ve Özgür Suriye Ordusunu tebrik ediyorum. Hem Suriye'de hem Irak'ta kritik bir eşikten geçilirken, bu ülkelerin kaderleri belirlenirken, Türkiye'nin Musul ve Halep'le ilgilenmesinden daha doğal bir durum yoktur. Bu ilgi başka ülkelerin topraklarında gözümüz olduğu anlamına gelmez ancak hem kendi güvenliğimiz hem bu ülkelerdeki kardeş halklarımızın geleceği bağlamında bu ilgi devam edecektir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Davutoğlu: 'Pkk ve Deaş'a Karşı Yapılacak Mücadelede Türkiye'nin Yer Almasından Daha Doğal Bir... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.

  • Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi
    19:03 Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylara ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları üzerine müfettişler görevlendirildi. Diyarbakır Belediyesi'nin Türk bayrağını kaldırması sosyal medyada büyük tepki çekti.

  • AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır
    18:43 AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, anayasa mahkemelerinin temel görevinin hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirterek, "Hak eksenli yorum ve yaklaşım bugün Anayasa Mahkemesinde hakim paradigmadır. Bu değişimi, dönüşümü biz hep birlikte gerçekleştirdik." dedi. AYM Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen veda törenine Arslan'ın yanı sıra Yüksek Mahkemenin yeni Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri ve personeli katıldı.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı
    18:33 Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

    Niğde'de yapılan bir operasyonda, bir kamyonda yapılan aramada 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve 1 şüpheli tutuklandı. Niğde Valisi Cahit Çelik, operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, il genelinde kaçakçılık suçlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Advertisement