Davutoğlu: Anadolu Evlatları Dağa Çıkarılamayacak - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Anadolu Evlatları Dağa Çıkarılamayacak

Başbakan Davutoğlu, partisinin Ankara gençlik kongresinde yaptığı konuşmada, silah bırakma çağrısıyla ilgili "Anadolu evlatları dağa çıkarılamayacak" yorumunu yaptı.

28.02.2015 14:41  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya gelen HDP heyeti, Öcalan'ın PKK'ya yönelik çağrısını okudu. Öcalan çağrısında "Asgari müştereğin sağlandığı ilkelerde silahlı mücadeleyi bırakma temelinde stratejik ve tarihi karar vermek için PKK'yı bahar aylarında olağanüstü kongreyi toplamaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

DAVUTOĞLU'NDAN TARİHİ ÇAĞRIYA İLK YORUM

Partisinin Ankara gençlik kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Çözüm süreci artık yeni bir aşamaya geldi. Şiddetin silahın dili sona erecektir. Demokratik siyasetin yolu açılacaktır. Anadolu evlatları artık el ele yürüyecek. Hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşemeyecek. Hiçbir Anadolu evladı dağa çıkarılamayacak" dedi.

Davutoğlu'nun konuyla ilgili açıklamalası;

"Çözüm süreci bugünkü açıklamayla yeni bir rotaya girmiştir. Çözüm süreci kumpaslar badireler atlattı. Türkiye'de şiddetin dili sona erecek. Tarihler çok güzel şeyler ifade ediyor.

"ANADOLU EVLATLARI DAĞA ÇIKARILAMAYACAK"

Anadolu evlatları artık el ele yürüyecek. Hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşemeyecek. Hiçbir Anadolu evladı dağa çıkarılamayacak. Dışlayıcılık, ayrımcılığı ayaklarımızın altına alıyoruz.

"AÇIKLAMAYI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ"

Demokratik siyaset varsa artık gençlerin de devlet adamlarının da şiddeti körükleyen açıklamalardan uzak durmalı. Artık silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Bugünkü açıklamayı yakından takip edeceğiz. Anadolu evlatlarını kim karşı karşıya getirirse bizler bunların karşısında duracağız. Anadolu evlatları için barış ve ebedi dostluk için mücadeleye devam edelim. Anadolu evlatları tarihimize altın bir sayfa olarak geçmiştir."







Davutoğlu: Anadolu Evlatları Dağa Çıkarılamayacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Anadolu Evlatları Dağa Çıkarılamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • Bingöl devrimcileri: Kürdüz, onurluyuz, emekçiyiz güçlüyüz,kavgada bilinçliyiz, faşizme hep hınçlıyız, geliyoruz faşistlerin kafasına vura vura geliyoruz. Kürd'üz biz, bilinçlendik artık, bir olup geliyoruz, KAFANIZA VURA VURA !! 33 17 Yanıtla
  • ABC: BU OLANLARIN TEK SUÇLUSU MHP DENİLEN FAŞİSTLERDİR BİR HESAP VARSA BUNLARDAN SORMAK GEREKLİDİR 14 20 Yanıtla
  • Mühendis : MHP nin sonu geldi artık. MHP kandan besleniyordu . Bitti son geldi.. 12 17 Yanıtla
  • Ak: Mhp ve büyük birlik partisinin kapatılması için kampanya başlaması lazım 12 16 Yanıtla
  • Off lu: Herkesin Hdp ye teşekkür borcu var. Akp ye de tabi. Düşünsenize bu çabalar olmasaydı şuana kadar en az 2-3 bin asker daha ölmüştü. O kadar ailenin canı yanmıştı. Böyle düşünün. Zararın neresinden dönersen dön kardır. 23 3 Yanıtla
  • Hümanist: Kandan beslenen mhp yi kapatın artık. Tek isteği barışın olmaması, kinin nefretin ölümlerin devam etmesi. Öyle olmasa biterler çünkü. 3-5 koltuk için milletin canı yanıyor. 2015 yılındayız biraz insan gibi düşünün mantıklı olun artık. 13 10 Yanıtla
  • AĞRI04100: BİR KÜRT OLARAK AKRABALARIMIN ÇOĞU BU SAVAŞTA KAYBETTİK YETER ARTIK BU BARIŞ OLSUN VE . . . KARDEŞLİK KAZANSIN ÇEKEMEYEN KAHRINDAN GEBERSİN. . TÜRK=KÜRT 18 3 Yanıtla
  • memocan: dağa çıkmaşına gerek gardaş hepsi şehirde zaten evler keleş yuvası bu dümbüğün hesaptanda habarı yok 19 1 Yanıtla
  • BİLAL: APO PKK YA SİLAHLARI BIRAKIN DİYOR KÜÇÜK ENİŞTE SANKİ KENDİSİ SİLAHLARI SUSTURMUŞ GİBİ BUNDAN PRİM YAPMAYA ÇALIŞIYOR. . 17 2 Yanıtla
  • DÖŞEDİMMİ: PEŞİNDEYİM MAKARNAN GELMEDİMİ YAZIYORSUN HALA TAYİP BABAN OKUMADIMI YAZILARINI 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement