Davutoğlu Şu Kritik Dönemde Tam da Ağrı'da Saldırılar Sürerken Çözüm Sürecine Sahip Çıkınız-2 - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu Şu Kritik Dönemde Tam da Ağrı'da Saldırılar Sürerken Çözüm Sürecine Sahip Çıkınız-2

Davutoğlu Şu Kritik Dönemde Tam da Ağrı\'da Saldırılar Sürerken Çözüm Sürecine Sahip Çıkınız-2

Davutoğlu Şu kritik dönemde tam da Ağrı'da saldırılar sürerken çözüm sürecine sahip çıkınız-2 DHA ANKARA- Davutoğlu: Şu kritik dönemde tam da Ağrı'da saldırılar sürerken çözüm sürecine sahip çıkınız "Hani şiir ile hatırlanan, insancıl görünen bir Başbakan,12 Eylül'ün generali değil "dışarı, dışarı" diye tempo tutturmuştur" "Sare Hanım telefonla konuşurken restoranttaki tabloları düzeltmeye başladı" Sare Davutoğlu: "Biraz heyecanlıyım bu tür bir konuşmayı ilk kez Başbakanımızın huzurunda yapıyorum" Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Ak Parti kadın adaylar tanışma toplantısında konuştu.

16.04.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Davutoğlu Şu kritik dönemde tam da Ağrı'da saldırılar sürerken çözüm sürecine sahip çıkınız-2

DHA ANKARA- Davutoğlu: Şu kritik dönemde tam da Ağrı'da saldırılar sürerken çözüm sürecine sahip çıkınız

"Hani şiir ile hatırlanan, insancıl görünen bir Başbakan,12 Eylül'ün generali değil "dışarı, dışarı" diye tempo tutturmuştur"

"Sare Hanım telefonla konuşurken restoranttaki tabloları düzeltmeye başladı"

Sare Davutoğlu: "Biraz heyecanlıyım bu tür bir konuşmayı ilk kez Başbakanımızın huzurunda yapıyorum"

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Ak Parti kadın adaylar tanışma toplantısında konuştu. Başbakan Davutoğlu, "Çözüm sürecine sahip çıkınız. Şu kritik dönemde tam da Ağrı'da saldırılar sürerken. Öyle şeyler yapalım ki, bazı batı illerimizin kadın milletvekili adayları, doğu illerimize gitsinler oradaki annelerle görüşsünler. Şehit anneleri ile görüşsünler. Anne yüreği birdir. Parçalamak mümkün değil. Bunu bir kampanya halinde yapalım" dedi.

"BİRAZ HEYECANLIYIM BU TÜR BİR KONUŞMAYI İLK KEZ BAŞBAKANIMIZIN HUZURUNDA YAPIYORUM"

Sare Davutoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun karşısında ilk kez bir konuşma yaptığını bu nedenle heyecanlı olduğunu belirterek, "Ben biraz heyecanlıyım. Bu tür bir konuşmayı ilk kez Başbakanımızın huzurunda yapıyorum. Aslında bir çok hususta olduğu gibi bu konuda da beni yüreklendirir. Yaptığım her işte beni yüreklendirir. Kimi zaman yaptığım işlerin maliyeti ona olsa da yüreklendirir" dedi.

"ERKEK KADIN KARŞITLIĞI VE GÜÇ MUKAYESESİNE HER ZAMAN KARŞI ÇIKMIŞIMDIR"

Hayatın her alanında kadının desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kadınlarımız haklarını kolay almadılar ve tek başına mücadele ettiler çoğu zaman. Şöyle bir kanat yanlış bizim geleneğimizde kadın daha edilgen bir durumda olmalıdır anlayışı geleneğimizle uyuşmaz. Gerçek mucize kadındır. Bir doğum sancısında yaşanan olgunluk mahfiyet herhalde hiç bir erkeğin elde edemeyeceği bir şeydir. Başka bir insanın varoluşuna katkıda bulunmak kadınlara siyasette, ekonomide de farklı bir bakış kazandırır. Erkek kadın karşıtlığı ve güç mukayesesine her zaman karşı çıkmışımdır. Güzel şeyleri söylemek de iyidir. Erkekler bir şeye yoğunlaştıkları zaman onu yaparlar hanımlar aynı anda üç beş işi düşünebilecek güce sahiptirler. Anne olmak, milletvekili olmak, avukat olmak bu üçü bir arada olur mu olur birbirine karşıt değerlendirmemek gerek" diye konuştu.

"SARE HANIM TELEFONLA KONUŞURKEN RESTORANTTAKİ TABLOLARI DÜZELTMEYE BAŞLADI"

Eşi Sare Davutoğlu ile ilgili bir anıyı da anlatan Başbakan Davutoğlu, "Ben ilmi bir makale yazarken dünyaya kapanırım. Bunu çocuklarım bildiği için bir iş için izin alacaklarsa o durumda gelir benden izin alırlar. Bundan birkaç sene önce bir restorantta yemek yerken Sare Hanım'ın telefonu çaldı ve Sare Hanım telefonla konuşurken ayağa kalkıp yürüdü ve elinde telefon varken o restoranttaki tabloları düzeltmeye başladı. Telefon bitene kadar bütün tabloların yerleri düzeltilmişti. Bu o kadar otomatiğe bağlanmış bir durum ki. Restoranda da bir güzel çeki düzen verdi. Ben şuna inanıyorum, siz Meclis'teki işinizin yanında evinizi de aksatmayacaksınız" ifadelerini kullandı.

"KADINLARIN DURUŞU İLE ERKEKLERİN NASIL YIKILDIĞINI GÖRDÜM"

Ülkelerin gelişmesinde kadınların önemine vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, "Şunu unutmayın siyaset meslek değil, misyondur. Görevinizi yapıp tıpkı bir askerlik gibi günü geldiğinde hayatınıza geri döneceksiniz. Ben savaş şartlarında birçok kadın gördüm. Bosna savaşında şehit haberi verirken kadınların duruşu ile erkeklerin nasıl yıkıldığını gördüm. Eğer kadınlar ayaktaysa toplum da ayaktadır" dedi.

"HANİ ŞİİR İLE HATIRLANAN, İNSANCIL GÖRÜNEN BİR BAŞBAKAN "DIŞARI, DIŞARI" DİYE TEMPO TUTTURMUŞTUR"

Başbakan Davutoğlu, " 28 Şubat'ta hala gözümüzün önündedir halk oyu ile gelmiş bir milletvekiline, saygıdeğer bir hanımefendiye, çok da hani şiir ile hatırlanan, insancıl görünen bir Başbakan, 12 Eylül'ün generali değil. Öyle görünen, bilinen bir Başbakan, "dışarı, dışarı" diye tempo tutturmuştur. Eminim başı açık veya kapalı bütün kadınların o gün onuru kırılmış, hala o günü hüzün ile onuru kırılmış, öfkesi demeyeyim ama hassasiyeti ile hatırlarsınız" açıklamasında bulundu.

"99 KADIN ADAY - 99 ESMA-ÜL HÜSNA"

Başbakan Davutoğlu, "99 kadın adayımız var ve 99 Esma-ül Hüsna'dır. 99 güzel ismimiz var. 2002'de temsil yüzde 4 idi. Şimdi yüzde 14'e çıkardık. Kadın adaylarımız seçilebilecek yerden gösterildi. İnşallah hep beraber Meclis'e gireceğiz" dedi.

"KADINLARI İKNA ODALARINA YÖNLENDİRENLER, BUGÜN MECLİS DIŞINDILAR"

Başbakan Davutoğlu, "Kadınları ikna odalarına yönlendirenler, bugün Meclis dışındılar. Ama onların ikna odaları için müstahak gördükleri kardeşlerimiz, dostlarımız yeni Türkiye'nin kurucu unsurları oluyorlar. Ak Parti hayat tarzımıza müdahale eder mi diyor. 12 yıl içinde kimin hayat tarzına karıştık biz. Herkes kendi hayat tarzını yaşadı, yaşıyor. İsteyen istediği şekilde yaşar başkanlarının özgürlüğünü kısıtlamadığı sürece" dedi.

"HİÇBİR İL BAŞKANI GELİP DE YA BİZ DE BİRAZ MÜCADELE ÇETİN BİZDEN KADIN ADAY DEĞİL DE ERKEK ADAY OLSUN DEMESİN"

Başbakan Davutoğlu, "Bir daha ki seçimde hiçbir il başkanı gelip de ya biz de biraz mücadele çetin bizden kadın aday değil de erkek aday olsun demesin. Bazı illerden böyle teklif geldi. Kadın kontenjanı başka yerlerden kullanılsın denildi. Bizde kadın kontenjanı yok. Tek tek her birinin değeri var" dedi.

"ŞU KRİTİK DÖNEMDE TAM DA AĞRI'DA SALDIRILAR SÜRERKEN ÇÖZÜM SÜRECİNE SAHİP ÇIKINIZ"

Başbakan Davutoğlu, "Çözüm sürecine sahip çıkınız. Şu kritik dönemde tam da Ağrı'da saldırılar sürerken. Öyle şeyler yapalım ki, bazı batı illerimizin kadın milletvekili adayları, doğu illerimize gitsinler. Doğudaki adaylar batıya gitsin. Oradaki annelerle görüşsünler. Şehit anneleri ile görüşsünler. Anne yüreği birdir. Parçalamak mümkün değil. Bunu bir kampanya halinde yapalım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu Şu Kritik Dönemde Tam da Ağrı'da Saldırılar Sürerken Çözüm Sürecine Sahip Çıkınız-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement