Davutoğlu: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti En Az Bin Yıllık Bir Birikimin Devamıdır" - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti En Az Bin Yıllık Bir Birikimin Devamıdır"

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti en az bin yıllık Osmanlı'nın devamıdır.

02.12.2016 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti en az bin yıllık Osmanlı'nın devamıdır. Dolayısıyla Konya, Bursa, Edirne, İstanbul, Ankara sürekliliğini anlayamayanlar bizim devlet bilincimizi de millet olma iddiamızı da anlayamazlar." dedi.

Davutoğlu, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bilgiden Bilince Üniversite Vizyonumuz" başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, bazı şehirlerin özel olduğunu belirterek, "Bir medeniyetin, bir kültürün, bir hikmet ve irfan birikiminin merkezi olmuştur, bu şehirlerde bulunmak başkadır. Bu şehirlerde yaşamak başkadır, hele hele o şehirlerde ilim tahsil etmek bambaşkadır. İşte Bursa öyle güzel bir şehir. Bursa'da bulunmak, yaşamak, sokaklarında dolaşmak her yönüyle baktığınızda her bakımıyla sizi büyüleyen sizi kucaklayan bir şehir." ifadesini kullandı.

Bursa'ya ilk geldiğinde verdiği bir konferansta Bursa'ya ulu şehir dediğini hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Tek bir yönüyle değil, her yönüyle ulu şehir. Uludağ'ın eteğinde dağ gibi duran bir şehir. Ulu bir caminin atmosferinde o Ulu Cami'nin temsil ettiği bütün değerleri barından bir şehir. Hiç mübalağa etmeden söylüyorum, Rabbim birçok özel mekanda bulunmayı nasip etti. Mescid'i Aksa'da, Mescid'i Nebevi'de, Kabe-i Muazzama'da, Emevi Camisi'nde ve daha nicelerinde. Emin olun Bursa'da Ulu Cami'de hep Medine kokusu aldım. Sanki bir ruh oradan o diyarlardan buraya göç etmiş, gelmiş Ulu Cami'yi Mescid'i Nebevi kokusuyla beslemiş. Diyarbakır'da da hissetmiştim, Ulu Cami'de."

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, tarihini anlamanın önemine değinen Ahmet Davutoğlu, "Devletimiz konjonktürel şartlarda ortaya çıkmış bir devlet değildir, birilerinin iddia ettiği gibi bütün iddiası böyle bir coğrafya ile sınırlamak zorunda kalmış izole bir devlet de değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti en az bin yıllık Osmanlı'nın devamıdır. Dolayısıyla Konya, Bursa, Edirne, İstanbul, Ankara sürekliliğini anlayamayanlar bizim devlet bilincimizi de millet olmamızı da anlayamazlar." değerlendirmesinde bulundu.

Üniversite ziyareti öncesi Bursa Ulu Cami'de cuma namazı kılan, camiden yemek yiyeceği mekana yürüyerek giden Davutoğlu, sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla selamlaştı.

Bazı vatandaşlar Davutoğlu ile öz çekim yapmak isterken, bazıları da sarıldı. Bir vatandaşın getirdiği papağan, Davutoğlu'nun omuzuna kondu. Zor anlar yaşayan Ahmet Davutoğlu, bu şekilde vatandaşları kırmayarak, fotoğraf çektirdi.

Davutoğlu: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti En Az Bin Yıllık Bir Birikimin Devamıdır"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti En Az Bin Yıllık Bir Birikimin Devamıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement