Davutoğlu: Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan Arasında Serbest Ticaret Bölgesi Kuracağız (7) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan Arasında Serbest Ticaret Bölgesi Kuracağız (7)

Davutoğlu: Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan Arasında Serbest Ticaret Bölgesi Kuracağız (7)

'öğretmen AKADEMİSİ VE EĞİTİME YENİ YAKLAŞIMLAR' PANELİNE KATILDI Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Öğretmen Akademisi ve Eğitime Yeni Yaklaşımlar' konulu panele katıldı.

28.12.2014 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'öğretmen AKADEMİSİ VE EĞİTİME YENİ YAKLAŞIMLAR' PANELİNE KATILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Öğretmen Akademisi ve Eğitime Yeni Yaklaşımlar' konulu panele katıldı. Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan Başbakan Davutoğlu, vakıf üniversitelerinin önemine değindi. Devlet üniversitelerine paralel olarak vakıf üniversitelerinin sayılarının da arttığını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Üniversite kuruluşları ve yeni üniversiteler her zaman bize heyecan verir. Türkiye'de gerçekten bu topraklar, bu ülke birçok zenginliğin yanında esas zenginliği geçmişten bugüne yani kültürel mirasın içinde milli müesseselerin taşıdığı önemdir. Bizim kültürümüzde ilim sadece öğretilen bilgi değildir, ahlakla bezenmiş sosyal yansımaları olan ve her haliyle bir şahsiyet kurma, şahsiyet oluşturma, bir fidanı bir çınara dönüştürme sonrasıdır. Diğer kültürlerle mukayese edildiğinde bizim kültürümüzün ve Anadolu topraklarındaki Harran'dan beri gelen; Harran milattan önce binlerce yıllık geçmişi olan eğitim kurumlarından bugüne kadar gelen çizgi ve bizim bu topraklarda egemen olduğumuz dönemlerdeki çizgilerde de oluşan her kökeninde aslında böylesi bir ahlaki bir öz vardır. Bir muafiyet, bir tevazu ama aynı zamanda biraz önce Hasan Kalyoncu rahmetlinin hayat hikayesinde ifade etmeye çalıştığım bir ulvi görevi ifa etme duygusu vardır. Şimdi üniversitelerimiz bu çerçevede son dönemde sayıları gittikçe artarken bizi sevindiren husus, vakıf üniversitelerimizin gerek incelik, gerekse nitelik olarak gerçekten çok ciddi bir görüşün içinde başlamış olmalarıdır. Devlet üniversitelerimiz böyle gelişirken vakıf üniversitelerimizin sayıları da arttı ve mekan, fiziki imkanlar, öğretim üyesi kapasitelerinde olağanüstü bir sıçrama görüldü."

'HOCALIK BAKİDİR, BAKANLIK GEÇİCİDİR'

Davutoğlu, bakan ve başbakan olduktan sonra kendisine hoca olarak hitap edenlere kızmadığını aksine bakanlığın geçici, hocalığın baki olduğunu ifade ederek, "Mekan değişir, mekan yenilerin yada eskir ama hoca talebe ilişkisi anne baba ilişkisine benzer şekilde ikame edilemez bir ilişkidir. Hocalık bakidir, bakanlık geçicidir. Her türlü unvan geçicidir. Hocalık ve talebelik bakidir. Allah'tan hep ilmi talep edelim, irfanı ve erdemi talep edelim ve bunun da sonu yoktur. Aslında haddimizi bilsek Türkiye'de 77 milyon öğrenci vardır. Her insan aslında mezara gidene kadar yeni bir şey öğrenmeye açık olmalıdır. Çok güzel bir tohum ekilmiş buraya. Artık İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinin dışında da en az 3-4 üniversitesi olan şehirlerimiz var" diye konuştu.

"ŞEHİR, BİR HOCADIR"

Başbakan Davutoğlu, şehirlerin birer hoca olduğunu ve bu nedenle hazırlık ve birinci sınıf müfredatına mutlaka Gaziantep dersi konulması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Milli müesseselerle şehrin iç içe geçmesi lazım. Öğrenciler, şehirlerle ders alırlar. Benim en büyük hocalarımdan biri İstanbul şehrinin bizatihi kendisidir, Konya'dır. Şehir, bir hocadır. Şehri, tarihi şehre nüfuz etmeyen birisi üniversal düşünceye, evrensel düşünceye nüfuz edemez. Bu hafta kurtuluş haftası. Mesela merak ediyorum. Üniversitelerimizde bu ne kadar idrak edildi. Hazırlık ve birinci sınıfa mutlaka Gaziantep dersi konulmalı ve öğrencilerimize mutlaka Gaziantep öğretilmeli. Gaziantep'e gelen herkes Gaziantep'in o destansı hikayesini öğrenmeli. Şehir bilincinin olmadığı yerde, vatan bilinci olmaz. Bunun en güzel örneği Gaziantep'tir. Bu iradeyi bizim her yerde sergilememiz lazım. Hoca talebi ilişkisi kurmak var. Bazı bazı dersleri mümkünse tarih derslerini yürüyerek Gaziantep sokaklarında yapmak lazım."

Davutoğlu'na konuşmasının ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz tarafından üzerinde Osmanlıca yazı bulunan tablo hediye edilmek istendi. Ancak Davuoğlu, hediyeyi almayarak Rektör Yılmaz'a kabul etmeleri halinde tabloyu Ankara'da bir müzede sergileyebileceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan Arasında Serbest Ticaret Bölgesi Kuracağız (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu:
    20:06 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu: "5 Yıl Boyunca, Tam 1.019 Teftiş ve İncelemeden Alnımızın Akıyla Çıktık"

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumu’nu gerçekleştirdi. Önceki dönem görev süreleri boyunca, belirli kişi ve grupları koruyup, kollama anlayışı içerisinde olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Ne yaptıysak, hukuk ve dürüstlük içerisinde yaptık. O nedenle, 5 yıl boyunca, tam 1.019 teftiş ve incelemeden alnımızın akıyla çıktık. Ülkemizin tarihinde, hiçbir belediyeye karşı böylesine bir teftiş dönemi ve teftiş süreci yaşatılmamıştır. Bu bir rekordur” dedi.

  • Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor
    19:58 Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri müsabakaları, Düzce'de devam ediyor. Türkiye'nin 28 ilinden takımların katıldığı şampiyonada 40 kız ve 40 erkek sporcu ter döküyor. Final müsabakaları ise Pazar günü yapılacak.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
    19:44 Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

    Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında yapılan 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Muş'ta 2024 yılında planlanan 172 projenin durumu açıklandı. Toplantıda, işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve tüm yatırımların vatandaşın hizmetine sunulması için uyum içinde çalışılacağı belirtildi.

  • Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü
    19:43 Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü

    Yeşilova ilçesindeki otluk ve kavaklık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonucunda yaklaşık 40 dönümlük arazideki ağaçlar zarar gördü.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.


Advertisement