Davutoğlu: "Türkiye'yi Eleştirmek Kimsenin Hakkı da Değildir, Haddi de Değildir" - Son Dakika
Politika

Davutoğlu: "Türkiye'yi Eleştirmek Kimsenin Hakkı da Değildir, Haddi de Değildir"

Davutoğlu: "Türkiye\'yi Eleştirmek Kimsenin Hakkı da Değildir, Haddi de Değildir"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Türkiye’ye yönelik eleştirilerini kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, “Hiç kimsenin Türkiye’yi eleştirme hakkı da yoktur, haddi de yoktur” dedi.

04.10.2014 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'ye yönelik eleştirilerini kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Hiç kimsenin Türkiye'yi eleştirme hakkı da yoktur, haddi de yoktur" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Kurban Bayramı'nı İstanbul'da karşıladı. Sabah saatlerinde konutundan ayrılan Davutoğlu, Fatih Camii'ne geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da Davutoğlu'na eşlik etti. Bayram namazını kılan Davutoğlu, ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Camiden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, "Milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Bu sene Kurban Bayramı birçok açılardan hepimiz için hüzünlü, buruk bir bayram oldu. Ancak milletimiz, ülkemiz açısından, İslam dünyası ve bütün insanlık açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bir taraftan bayramımızı eda ederken, diğer taraftan da Suriye'de, Irak'ta, Filistin'deki, Somali'deki, dünyanın her bir köşesindeki mazlumların acılarını da yüreğimizde hissediyoruz. Biraz önce Süleyman Şah Türbesi'nin komutanı Binbaşı Oğuzhan Şimşek ile de görüştüm. Kendisine de ve bütün askerlerimize de bayramlarını tebrik yanında desteğimizi ifade ettim. Onlar da milletimizin bayramını tebrik ettiler. Ayrıca Kobani'deki kardeşlerimize dönük saldırıların devam ediyor olması hepimiz için üzüntü vericidir. Suriye'deki acılar son 4 senedir bütün bayramlarımızı etkiliyor. Biraz önce burada dahi bayramlaşmada birçok Suriyeli, Iraklı, Filistinli kardeşimizle kucaklaştık. Fatih Sultan Mehmet Han'ın huzurunda bayram namazı kılan, dünyanın her bir köşesinden gelenler emniyet içinde, huzur içinde bayramlarını eda ettiler. Allah milletimizin birliğini, ülkemizin huzur ve selametini daim eylesin" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Fatih semtinin kendisi için çok özel bir semt olduğunu belirterek, "Çocukluğum ilkokul 5'inci sınıfa kadar bu sokaklarda geçti. Fatih Camii'nin avlusunda büyüdük. Biraz önce ilk Kur'an-ı Kerim eğitimi aldığım hocamın da elini öptüm. İstanbul'un da, Türkiye'nin de kalbidir Fatih. Bütün vatandaşlarımızın, İslam dünyasının ve insanlığın bayramını tebrik ediyorum. Hayırlı, daha güzel, barış içinde bayramlara ulaşma dileğimizi tekrar ediyorum. Allah bayramlarımızı daim, acılarımızı geçici kılsın. Ülkemizin huzurunu ve selametini de her zaman bütün diğer insanlığın bir şekilde sığınacağı şekilde daim eylesin" şeklinde konuştu.

Süleyman Şah Türbesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Davutoğlu, "Biraz önce binbaşımızla konuştum. Bütün askerlerimizin sıhhatlerinin iyi olduğunu, bayramlaşma yaptıklarını ifade ettiler ve aramış olmamızdan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. Hiçbir sıkıntı yok. Tabii bu etrafta sıkıntı olmadığı anlamına gelmez. Bütün Suriye ve Irak toprakları maalesef her türlü riske açıktır. Ama askerlerimiz ve binbaşımız komutasındaki subaylarımız kendilerine verilen görevi yapıyorlar ve bu görevi yapma hususunda da herhangi bir tereddüt göstermeleri tabii ki söz konusu değil. Millet olarak yanlarındayız. Onların orada verdikleri mücadelenin ve gösterdikleri sabrın, metanetin de her zaman iftiharla anacağız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Allah onları muvaffak eylesin" dedi.

Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'ye yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise, "Doğrusu bu eleştirileri kabul etmek mümkün değil. Bütün ABD yönetimi ve Joe Biden çok iyi biliyor ki Türkiye 4 yıldır tek başına bütün mültecileri ağırlamaya devam ediyor ve 4 yıldır yaptığı uyarılar en başından dinlenmiş olsaydı bugün bu acılar yaşanmazdı. Herkesin tarihi sorumluluğu var burada ama hiç tarihi sorumluluk aramayan bir ülke aranıyorsa o Türkiye'dir. Mültecilerin geldiği ilk tarihi hala hatırlıyorum. 24 Nisan 2011'den bu yana 1,5 milyonu aşkın mülteciyi misafir etmiş, halen Kobani'den gelen mülteci kardeşlerimiz var ve bu mültecilerin etnik ve mezhebi kimliklerine hiç bakılmamıştır. Sünni, Şii, Nusayri, Hristiyan, Arap, Türkmen, Yezidi, Suriye ve Irak'tan gelen bu misafirleri ağırlarken hiç kimsenin Türkiye'yi eleştirme hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Ayrıca yabancı savaşçılar konusunda Türkiye her zaman engelleyici tutumunu sürdürmüştür. Esas burada tarihi sorumluluğa sahip olan ülkeler BM Güvenlik Konseyi'nde 4 yıldır bir halkın çektiği ızdıraba bu kadar sessiz kalan ülkelerdir. Biraz önce burada Suriyeli belki yüzlerce Müslüman önümüzden geçti. Hepsi Türkiye'ye teşekkür etti. Biz kimin eleştirdiğine bakmayız. Suriye halkının bize bugün bayram sabahı ettiği dualara Allah da, tarih de, bütün insanlık da şahittir" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Davutoğlu: 'Türkiye'yi Eleştirmek Kimsenin Hakkı da Değildir, Haddi de Değildir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement