Davutoğlu: Uluslararası Hukukumuzu Koruma Yönündeki Operasyon İçin Hiçbir Yerden İzin Almayız - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Uluslararası Hukukumuzu Koruma Yönündeki Operasyon İçin Hiçbir Yerden İzin Almayız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz hiçbir toprağı terk etmedik.

23.02.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz hiçbir toprağı terk etmedik. Daha da tahkim edilmiş bir şekilde Suriye toprakları içinde aziz bayrağımız ebediyete kadar Süleyman Şah'ın kutsal mekanında dalgalanmaya devam edecektir. Ebediyete kadar bu hakkımız korunacaktır. Hiçbir şekilde Türkiye'nin sahip olduğu haklar herhangi bir tarzda ihlal edilmeyecektir. Edilmesine izin verilmeyecektir. Uluslararası hukukumuzu, insanımızı ve tarihi mirasımızı koruma yönündeki böylesi bir operasyon için hiçbir yerden izin almayız. Hiçbir yerden yardım ve destek istemeyiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da, AK Parti İl, İl Teşkilat, İl Seçim İşleri ve İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanları Eğitim Toplantısı'na katıldı. Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Davutoğlu, Şah Fırat Operasyonu hakkında değerlendirmede bulundu.

GÜVENLİK BİRİMLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başbakan Davutoğlu, operasyonda görevli bütün birimlere teşekkür ederek, "Bu hafta sonu cumartesiyi pazara bağlayan gece bir taraftan Meclis'te muhalefet Meclis adabına yakışmayan tavırla Meclis'i terör ortamına çevirmeye çalışırken bizler, Genelkurmay Karargahı'nda 9 saat süren bir operasyonda hem tarihi mirasımıza hem insanımıza hem de uluslararası haklarımıza ve hukukumuza sahip çıkma mücadelesi veriyorduk. Ben bir kez daha Şah Fırat Operasyonu'nu büyük bir başarı ile gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetlerine, onlara istihbarat desteği sağlayan Milli İstihbarat Teşkilatımıza bütün güvenlik birimlerimize teşekkür ediyor, milletim adına bu operasyona katkıda bulunan bütün vatandaşlarımızı, görevlilerimizi alınlarından öpüyorum" diye konuştu.

MUHALEFET TAKDİR ETMEK YERİNE SURİYE REJİMİYLE AYNI DİLİ KULLANDI

Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin muhalefetin tutumunu eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Dün hayretler içerisinde muhalefetin Şah Fırat Operasyonu hakkındaki kanaatlerini hepiniz takip ettiniz. Öyle tarihi dönemeçler vardır ki milletler, liderler imtihan edilirler. O tarihi dönemeçlerde alınan tavır, daha sonra insanların ya tarihe onurla kaydettikleri izler olurlar ya da hayat boyu taşıdıkları kara lekeler olurlar. Bizim için cumartesiyi pazara bağlayan gece, bir onur gecesiydi. Ama pazar günü muhalefetin bu konuda yaptığı yorumlar onlar açısından tarihe kara leke olarak geçecek niteliktedir. Biz son derece titiz bir operasyonla ve haftalardır süren hazırlıklar neticesinde mahfuz tutulan bir tarihte düğmeye basılmasıyla gerçekten kudretli bir devletin yürüyen temsilcileri olan silahlı kuvvetlerimizin Suriye sınırından içeriye girmesiyle başlayan operasyon ile sabaha kadar tarihimizde yeni bir şanlı sayfa açarken maalesef muhalefet bunu takdir etmek yerine, Türkiye'nin yükselişinden rahatsız olan bazı dış aktörler ve Suriye rejimiyle birlikte aynı dili kullanma cihetine gittiler."

MUHALEFET BU OPERASYON SONRASINDA KÜSTAH TAVRINI DEVAM ETTİRDİ

Konuşmasında Şah Fırat Operasyonu'nda geçirdiği kaza sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Halit Avcı'ya rahmet dileyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Biz bu operasyonla üç ana hususu korumayı ve bu üç ilkesel konuda açık ve net bir tutumla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kudretini dünyaya göstermeyi hedeflemiştik. Dünyanın neresinde olursa olsun bizim vatandaşlarımıza sahip çıkmak en ulvi görevdir. Günlerdir acaba Süleyman Şah'ta ne oluyor, oradaki askerlere niçin sahip çıkılmıyor, diye sorular soran; bunu Meclis gündemine taşımaya çalışan muhalefet bu operasyon sonrasında da aynı küstah tavrını devam ettirdi. Musul'da başkonsolosluk mensuplarımız kaçırıldığında aylarca onların hayatlarını ethlikeye atacak şekilde muhalefet Türkiye'de tahriklere kalkıştı. Biz ise günlerce gecelerce uykusuz bütün birimlerimiz çalıştı. O vatandaşlarımızı aylar süren mücadeleden sonra Türkiye'ye onurla getirdik. Ateş çemberinin içinden aldık ve çıkardık. Bu anlamda Süleyman Şah Saygı Karakolu'na ve aziz toprağımızı orada muhafaza eden askerlerimiz son 6 ayda kahramanca bu mücadeleyi sürdürdükten sonra vatandaşına sahip çıkan bir devletin kudretli eliyle ülkemize geldiler. Bundan gurur duyuyoruz. Bir tek bir askerimiz hayatını kaybetti. Astsubay Halit kardeşimize bir kez daha buradan rahmet diliyorum."

GENELKURMAY KARARGAHINDA OPERASYONU BİZZAT YÖNETTİK

Şah Fırat Operasyonu'nun detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, operasyonu bizzat takip ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Süleyman Şah bizim ecdadımızdır. Süleyman Şah sadece bir fani olarak tarih içinde oynadığı rol itibariyle önemli değil, aynı zamanda milletimizin bu toprakları vatan kılma mücadelesinde sembol niteliği itibariyle de önemlidir. Süleyman Şah'ın mirasına shaip çıkmak aslında tarihimize kimliğimize sahip çıkmaktır. Orada kutsal bir emanet olarak muhafaza edilen o topraklarda bu emanetlerin sahip çıkmak için Şah Fırat Operasyonuyla büyük bir başarıyla bu emanetleri ülkemize intikal ettirdik. Biz uluslararası hukukumuzu korumak üzere cumartesiyi pazara bağlayan gece tek ayaklı bir operasyon yapmadık. İki ayaklı bir operasyon yaptık. Mehmetçik Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yürürken oradaki emanetleri ve askerlerimizi almak üzere yürürken ikinci bir kol Suriye'ye Eşme'den girdi ve Suriye tarafından bu topraktan daha büyük ölçekte bir toprağı kontrol altına alarak gece saat 21.02'de bayrağımızı o topraklara dikti. Uluslararası hukukumuzu korumak ve vatan toprağının tesciliyeti anlamında da iki operasyon aynı anda yapılarak vatan toprağını bu kez Suriye'nin Eşme Köyü civarında bir tepeye intikal ettirdik. 21.02 itibariyle Suriye toprağında iki ayrı bölgede iki ayrı bayrak dalgalanmaya başlanmıştır. Gece saat takriben 11'den itibaren sabaha kadar Genelkurmay Karargahında hem operasyonu bizzat yönettik hem de Süleyman Şah Saygı Karakolu Komutanı Binbaşı Oğuzhan ile devamlı bir temas halinde an be an İHA'ların gönderdiği görüntülerle süreci takip ettik. Sabah saat 04.45 itibariyle Süleyman Şah Saygı Karakolunda görevini tamamlayan askerlerimiz ayrıldı. 06.03 itibariyle de ilk kol Türkiye topraklarına girdi ve operasyon başarı ile tamamlandı." HİÇBİR YERDEN YARDIM VE DESTEK İSTEMEYİZ

Şah Fırat Operasyonu üzerinden muhalefet liderlerini eleştiren Davutoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Gelin görün ki Osmanlıcaya yabancı dil muamelesi Cumhuriyet Halk Partisi bir anda Osmanlı ecdadı adına konuşmaya kalkıyor. O senin haddin değil Kılıçdaroğlu. O mirasa sahip çıkmak bizim haddimiz. İktidarları olduğu dönemde Orhun Anıtlarına sahip çıkmayan Bahçeli, ecdat toprağının terkinden bahsediyor. Biz hiçbir toprağı terk etmedik. Daha da tahkim edilmiş bir şekilde Suriye toprakları içinde aziz bayrağımız ebediyete kadar Süleyman Şah'ın kutsal mekanında dalgalanmaya devam edecektir. Ebediyete kadar bu hakkımız korunacaktır. Hiçbir şekilde Türkiye'nin sahip olduğu hakları herhangi bir tarzda ihlal edilmeyecektir. Edilmesine izin verilmeyecektir. Şah Fırat Operasyonu Ankara'da Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin direktifleriyle ve cumhurbaşkanımızın onayıyla uygulamaya geçmiştir. Uluslararası hukukumuzu, insanımızı ve tarihi mirasımızı koruma yönündeki böylesi bir operasyon için hiçbir yerden izin almayız. Hiçbir yerden yardım ve destek istemeyiz." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Uluslararası Hukukumuzu Koruma Yönündeki Operasyon İçin Hiçbir Yerden İzin Almayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
    11:33 İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

  • Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı
    11:32 Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı

    Bilecik'te düzenlenen asker eğlencesi sırasında havaya ateş açan şüpheli şahıs, polis tarafından yakalandı. Şahsın üzerinde bulunan tabanca ise el konuldu.

  • Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı
    11:32 Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı

    Denizli'nin Sarayköy ilçesinde meydana gelen yangında samanlık alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken can kaybı yaşanmadı. Ancak yangın sonucunda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı çalışmaların ardından belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı
    11:31 Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı

    Bursa'da bir genç trafiğe çıktığı motosikletini yatarak kullandı. Canını hiçe sayan sürücünün o anları kameraya yansıdı. Bursa'da akıllara durgunluk veren olay Mudanya yolu üzerinde yaşandı. Anayola çıkan sürücü seyir halindeki iki tekerlekli aracı yatarak sürmeye başladı. Dakikalarca bu şekilde ilerleyen sürücü hem kendi, hem de trafikteki diğer sürücülerin canını hiçe saydı. Yürekleri ağza getiren görüntü vatandaşların kamerasına yansırken, polis olayla ilgili çalışma başlattı.

  • 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek
    11:30 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek

    Cumhuriyetin birinci asrında üretilen sinema eserlerinden hazırlanan '100 Yılın 100 Sinema Eseri' adlı çalışma, İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde ziyaretçilerle buluşacak. Festivalde, Anadolu Ajansı'nın yayımladığı kitaptan yola çıkılarak yapay zekayla üretilen görsel eserler sergilenecek. Ayrıca, festivalde Türk filmlerinin yanı sıra Azerbaycan sinemasının klasik filmlerinin de yapay zeka ile canlandırılması gösterilecek. Festivalde farklı kategorilerde eserlerin yanı sıra çocuk ve yetişkin atölyeleri de yer alacak. Festival, diji-fiziksel olarak gerçekleştirilecek ve sergilenen eserlerin metaverse versiyonu da festival sonrasında deneyimlenebilecek.

  • Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü
    11:29 Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki elektrik trafosunda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

  • Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    11:29 Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Çanakkale'de Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları ile İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin çalışmaları sonucu 2 araçta Afganistan uyruklu 16 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda araçların yanı sıra el hava pompası, şambrel, 3 yağmurluk, çocuk can yeleği ve 19 bin 100 lira ele geçirildi. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. İnsan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan araç sürücüleri M.T. ve A.B'nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.


Advertisement