Davutoğlu: Vallahi O Tır'lar Türkmenlere Gidiyordu - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Vallahi O Tır'lar Türkmenlere Gidiyordu

Davutoğlu: Vallahi O Tır\'lar Türkmenlere Gidiyordu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kahramanmaraş mitinginde MİT'e ait TIR'larının durdurulmasına ilişkin konuştu.

05.06.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kahramanmaraş mitinginde MİT'e ait TIR'larının durdurulmasına ilişkin konuştu. Yardım TIR'larının engellendiğini ve şimdi devletin zan altında bırakılmaya çalışıldığını anlatan Davutoğlu, "Bakın MİT TIR'ları üzerinden Bahçeli çıktı açıkça Türkiye Cumhuriyeti'ni suçladı. Buradan söylüyorum Allah şahit, bütün tarih şahit kayıtlarda biliyor ki Vallahi yemin ederek söylüyorum o TIR'lar Bayır Bucak Türkmenlerine gidiyordu. Engellediler. Şimdi çıkmış cumhuriyeti, devleti zan altında bırakmaya çalışıyorlar. Neden? Türkiye'yi mahkum etmek istiyor, diz çöktürmek istiyorlar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kahramanmaraş teşkilatının Müftülük Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı. Geceyi kentte geçiren ve cuma namazını Ulu Cami'de kılan Başbakan Davutoğlu, miting alanını dolduran vatandaşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, kentin verdiği kurtuluş mücadelesi ile bu mücadelenin sembol isimleri olan Sütçü İmam ve Rıdvan Hoca'yı yad etti. Mücadelenin sembol isimlerinden Rıdvan Hoca'nın, özgürlüğün olmadığı yerde cuma namazı kılınmayacağını söylediğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Rıdvan Hoca 12 Şubat 1920'de millet adına tüm insanlığa ferman verdi; 'bu topraklarda yaşayanlar ya hür yaşarlar ya da şehitliği seçerler, önce özgürlük sonra cuma namazı' dedi. 12 Şubat 1920'de elinde silahı olmayan, yeterince mühimmatı olmayan ama mangal gibi yüreği olan Kahramanmaraşlılar hepimizin onuru, izzeti için ayağa kalktı. Aynı şekilde bütün milletin onuru, izzeti bugün AK Parti ile ayaktadır ve ayakta kalacaktır" dedi.

TÜRKİYE'NİN 81 İLİNE BİZ GİDİYORUZ

Konuşmasında bir süre önce MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kente gediğini ve aynı meydanda konuştuğunu hatırlatan Başbakan Davutoğlu, AK Parti olarak Türkiye'nin 81 iline giden tek partinin kendileri olduğunu söyledi.

AK Parti olarak 3 büyük Kuva-i Milliye'nin üçüncüsü olduklarını ifade eden Davutoğlu, muhalefet liderlerini her yere gidememekle eleştirerek şöyle dedi:

"Bunun birinci İzmir'in işgali ile başlayan ve Kahramanmaraş'ın kurtuluşuyla zirveye çıkan İstiklal Kuva-i Milliyesi. İkincisi demokrasi hareketi, Adnan Menderes ile başlayan demokrasi Kuva-i Milliyesi. Üçüncüsü ise AK Parti ile başlayan izzet Kuva-i Milliyesi. Buraya gelip milliyetçilik nutukları atanlara bir çift sözüm var; bu meydanda Bahçeli konuşmuştu. Şimdi söylenecek sözümüz var. Ben buraya 77'nci vilayet olarak geliyorum, 76 vilayete gittim burası 77 oldu. Yarın Antalya ve Konya'ya giderek 81 ili tamamlamış olacağım. Bütün bu diyarları gezen, halkın huzuruna varan başka lider var mı? Başka parti var mı? Bahçeli Kahramanmaraş'a geldiğinde 80 vilayetin selamını getirebilir mi? Milli birlikten, Rıdvan Hoca'dan bahsetmek için al bayrağı Türkiye'nin her yerinde dalgalandırmak lazım. Dalgalandırın da görsünler. Bir kere Kılıçdaroğlu Türkiye'nin her yerine gidip, Kahramanmaraş'a geldi mi? Her yere gidebildi mi? Demirtaş'ı zaten silin, onun gideceği yer belli, her yere gidemez. Her köşeye giden hangi parti? Türkiye'de her köşede 78 milyonla buluşan hangi parti?"

'EDE AHMET'

7 Haziran'ın birlik siyasetinin hakimiyeti ya da parçalayıcı, bölücü siyasetin yarışı olacağını ifade eden Davutoğlu, kendisine 'yörük' ve 'mele' denilmesini eleştiren Bahçeli'ye şöyle seslendi:

"Bahçeli güya o Türkiye'nin bir köşesini neredeyse zihninden koparmış, bizi eleştirmek için 'Doğu'da yörük, batıda mele' denilmesini söylüyor. Benim atam, cedim Horasan'dan geliyor, biz Yörük Türkmen boylarının çocuklarıyız. Aslımızdan şüphemiz yok. Biz aynı zamanda Erzurum'a gidince Dadaş, Sivas'a gidince Yiğido, Elazığ'a gidince Gakkoş, Aydın'a gidince Efe, Tekirdağ, Edirne'ye gidince Evladı Fatihan oluyoruz. Kahramanmaraş'ta da bana 'Ede Ahmet' der misiniz. İşte; Ede Ahmet. Her yerde, biz milletimizle anılırız. Kahramanmaraşlılar gönül ehlisiniz, gönül olmayı ne güzel biliyorsunuz. En güzel unvanlardan birisi Ede Ahmet. İnşallah 7 Haziran'dan sonra biz de gelip buraya Ede Ahmet şöleni yaparız hep birlikte."

BAHÇELİ, SİCİLİN TEMİZ OLACAK

28 Şubat döneminde Devlet Bahçeli'nin başbakan yardımcısı olduğunu ve başörtülülerin zulüm yaşadığını belirten Davutoğlu şöyle devam etti:

"Bütün illerimiz yüreğimizdedir. Biz nerede olursak olalım; Konyalıyız, Kahramanmaraşlıyız, Erzurumluyuz, Edirneliyiz, Hakkariliyiz, Diyarbekirliyiz. Bakın yine burada geçtiğimiz gün Bahçeli buradaydı. Uğruna baş verdiği ama baş eğmediği başörtüsü ile Sütçü İmam'ı analım. Birkaç gün önce burada Sütçü İmam'dan bahseden Sayın Bahçeli 28 Şubat'ta; başörtülülere zulüm olduğunda Fransızların zulmüne benzer zulüm yaşanırken üniversite kapılarında Kahramanmaraş ayaktayken Bahçeli 28 Şubat rejiminin başbakan yardımcısıydı. Evet; 28 şubat rejiminin başbakan yardımcısı. Bir muhterem hanım 99 seçimlerinde aday oldu; Nesrin Hanım başörtülüydü. Başörtülü olarak aday oldu, milletvekili seçildi. Bahçeli kendisine gelen talimatla 'başını aç, meclise öyle gel' dedi. Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam'ın adını anmak için önce sicilin temiz olacak. Eğer milletten bahsedilecekse milletin hepsiyle kucaklaşılacak, vatandan bahsediliyorsa her köşeye gidilecek. Sütçü İmam'dan bahsedilecekse Türk kadının onuru korunacak. İster başı açık, ister örtülü bizim dönemimizde hiçbir zaman Türk kadınının rencide edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz.

Bahçeli döneminde o zulüm devam etti. Ey bacılarım; AK Parti dönemiyle birlikte başörtüsü zulmü bitti mi? Üniversiteler başı açık kapalı bütün kızlarımıza açık mı? Kamu açık mı? Memurluk açık mı? Öğretmenlik açık mı? Hakim, avukatlık açık mı? ve nihayet TBMM'ye başörtülü açık kapalı bacılar el ele giriyorlar mı? Bunlardan bir tanesi de şair Erdem Beyazıt'ın kızı Sevde Bacı. Peki; Sütçü İmam'ın torunu kim? AK Parti. Sütçü İmam'ın emanetini koruyan, mirasa sahip çıkan kim? AK Parti. Burada milliyetçilik nutku atıyorlar bir de bakın 2002'de bu izzetli Kahramanmaraş, Türkiye ne hale düşürülmüştü? IMF kapısında borç istiyorduk. IMF memuru geldiğinde Bahçeli başbakan yardımcısı ama kimse onu dinlemiyordu, IMF memurunu dinliyordu. Cumhuriyeti, devleti bu duruma düşürmüşlerdi. 'Hasta adam' deniliyordu bize. Türkiye'yi IMF derdinden, borcundan kim kurtardı? İzzetimizi; itibarımızı kim geri getirdi? Altı sıfırlı Türk Lirası'na gerçek itibarı kim kazandırdı? 2002'de biz iktidara geldiğimizde bu vatanı bekleyen TSK bir tüfek için yurtdışına borçluydu. İkinci dünya savaşından kalan tankları hibe olarak almak için yalvarıyordu sonra İsrail'e tamire gönderiyordu. Şimdi kendi tankını, insansız hava aracını, helikopterini, savaş uçağını, savaş gemisini, yerli otomobilini yapan bir Türkiye var."

MHP CHP'NİN KUYRUĞUNA TAKILIYOR

12 yıllık birikimleri ile ikinci yarıyı başlatacaklarını ve ülkeyi 10 güçlü ekonomi arasına sokacaklarını belirten Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin güçlenmesi ve AK Parti ile istikrar yakalamasının ardından dış unsurların kendilerine karşı harekete geçtiğini vurguladı. Muhalefet partilerini hedef alan Davutoğlu şöyle dedi:

"Dışardaki unsurlar CHP'ye Kılıçdaroğlu'na, MHP ve HDP'ye; 'AK Parti ile tek başınıza uğraşamazsınız, hepiniz birleşin AK Parti'yi iktidardan edin' diyorlar. Yapabilirler mi? 3 legal parti; CHP, HDP MHP. Bakın seçime gidiyoruz daha MHP genel başkanının bölücülere HDP'ye laf ettiğini duydunuz mu? AK Parti'ye saldırıyor ama HDP'ye bir şey diyor mu? Bu milletin dinine, inancına vaktinde zulmeden tek parti zihniyetine sahip CHP bir şey söylüyor mu? MHP, CHP'nin arkasına kuyruk diye takılıyor. Recep Tayyip Erdoğan aday oldu cumhurbaşkanlığında CHP ile MHP anlaştı karşısına çatı aday diye aday çıkardılar. Peki; CHP ile MHP'nin ne farkı kaldı? MHP seçmenlerine sesleniyorum; CHP'nin kuyruğuna takılan MHP'ye oy vermek Kahramanmaraş'a yakışır mı? Peki; HDP'ye karşı sesini çıkarmayan MHP'ye oy vermek Kahramanmaraş'a yakışır mı? HDP Eş Başkanı 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı' diyor. Mescidi Aksa'da tekbir getirmenin yasaklandığı dönemde HDP böyle diyor, MHP'den hiç 'orası bizimdir' sesi duydunuz mu? Bu nasıl milliyetçilik, nasıl muhafazakarlık? HDP'nin sözcüsü dün; 'MHP ile koalisyon kurabiliriz' diyor. Düşünebiliyor musunuz HDP ile MHP koalisyon kuracak. O zaman MHP'ye verdiğiniz oy CHP'ye HDP'ye verilmiş demek. CHP ile birleşip çatı aday çıkaracaklar sonra da gelip İç Anadolu'da milliyetçilikten, muhafazakarlıktan, Sütçü İmam'dan bahsedecekler. Kuranı Kerim'i, Ezanı Muhammedi'yi yasaklayan tek parti zihniyetinin devamı CHP ile işbirliği yapan MHP, Sütçü İmam'dan bahsedebilir mi? Çıksın mertçe söylesinler hiçbirisinin tek başına iktidar olma niyeti yok. Ben birinci parti olmazsam görevi bırakırım diyorum ama Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş diyebiliyor mu? Çünkü onların, kendilerine millete güveni yok. Yurtdışından aldıkları talimatla AK Parti'yi iktidardan edebilmek için uğraşıyorlar, tüm yığınakları bu. Yerel seçimlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapamadılar şimdi hepsi birleşti, 7 düvelin birleşmesi gibi bize karşı AK Parti'ye karşı 6 örgüt ve parti hepsi bir araya geldi. Bir tarafta CHP, MHP, HDP onlarla organize çalışan Pensilvanya, paralel çetesi, DHKP-C. Allah aşkına daha yeni Bahçeli heyetini kabul etti, Kılıçdaroğlu gitti yayın organını ziyaret etti. her gün HDP propagandası yapıyor. Pensilvanya'ya inanan kaldıysa sesleniyorum, çok yakından biliyorum en yakınlarınıza gelip 'seçimde AK Parti'ye değil HDP'ye oy verin' diye kampanya yürüten paralelden hayır çıkar mı?

HDP'YE VERİLEN OY PKK'YA VERİLİR

"Bir diğer paralel, HDP'nin paraleli Kandil, yani PKK. Üçüncü paralel CHP'nin paraleli HDP-C. Bakıyorsunuz Demirtaş konuşuyor, esas görüşler Kandil'de Cemil Bayık tarafından açıklanıyor. Demirtaş demokrasi oyunu oynuyor; 23 Nisan çocuğu gibi kararı Kandil alıyor. HDP'ye verilen oylar özgürlük ve demokrasiye değil terör ve PKK'ya verilmiştir. MHP'den, CHP'den bunlara karşı ses duydunuz mu? Hayır, çünkü hepsi aynı kaptan içiyorlar, hepsi bize yükleniyorlar. DHKP-C yiğit savcımızı şehit etti ama cenaze namazında bunların hiçbiri yoktu. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş var mıydı? Teröre karşı cenaze namazına gelemeyenlerden terörle mücadele çıkar mı? 7 Haziran bunun için önemli. 7 Haziran'da ya istikrar devam edecek ya da bunların oluşturduğu organize kumpas Türkiye'yi sendeletecek."

Davutoğlu, kendilerine karşı oluşturulan birliklerin geçmişten bu yana AK Parti'ye zarar vermeye çalıştığını ancak Allah ve milleti arkalarına aldıkları için karanlık çevrelerin kurduğu kumpaslardan alınlarının akıyla çıktıklarını ifade etti.

VALLAHİ O TIRLAR TÜRKMENLERE GİDİYORDU

Kahramanmaraş'ın ülkesindeki savaştan kaçan Suriyelilere kucak açtığını söyleyerek bunun için vatandaşlara teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin tartışmaları hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bayır Bucak Türkmenler ile Kahramanmaraş komşu sayılır. Suriye'den gelen aşiretler ve Humus'ta Sivas'ın Zara ilçesinin adı var ve Türkmen boyları. Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki; 'bu boylar orada katledilecek olsa da ben bunları iade edeceğim.' Bu Türklüğe, İslam'a yakışır mı? Ama bakın MİT TIR'ları üzerinden Bahçeli çıktı açıkça Türkiye Cumhuriyeti'ni suçladı. Buradan Kahramanmaraş'tan söylüyorum Allah şahit, bütün tarih şahit, kayıtlarda biliyor ki, vallahi yemin ederek söylüyorum o TIR'lar Bayır Bucak Türkmenlerine gidiyordu. Engellediler. Şimdi çıkmış Cumuhuriyeti, devleti zan altında bırakmaya çalışıyorlar. Neden? Türkiye'yi mahkum etmek istiyor, diz çöktürmek istiyorlar. Suriye'deki, Filistin'deki, Somali'deki Arakan'daki mazlumları koruyacak, Bosna'ya Semerkand'a eli uzanacak güçlü devlet diz çöksün istiyorlar. Çöker miyiz? Kılıçdaroğlu böyle söylüyor Bahçeli ses cıkarmıyor. Niye 'Kerkük Türkmenlerine sahip çıkmıyorsunuz' diyen Bahçeli Türkmenleri Esed'e gönderecek olan CHP'ye ses çıkarmıyor. Aksine bir MHP sözcüsü dedi ki; 'iktidara gelirsek Esed'le konuşup sorunu çözeceğiz' dedi. Bunu diyen kim olursa olsun oradaki 300 bin kardeşimizin ahirette eli yakasında olacaktır. Türkmen, Kürt, Arapların eli yakasında olacaktır. Zalimle dost olunur mu?"

Konuşmasının son bölümünde hükümet olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Başbakan Davutoğlu, AK Parti ile Türkiye'nin uyanan dev olduğunu ve diz çöktürülmek istendiğini ifade ederek, "Tuzaklarla ülkemizi sendeletmek istiyorlar, uyanan deve diz çöktürmek istiyorlar. Uyanan devi ayakta tutun. İzzetimizi, ikbalimizi tehdit etmeye, milli birliğimizi beraberliğimizi parçalamak istiyorlar. Buna karşı tek millet diyeceğiz. 7 Haziran'da vatan üzerinde öyle böyle ayrımcılık yapanlara karşı tek vatan diyeceğiz. Bütün bu paralel yapılara karşı 'devlet bizimdir, devleti de ancak milli iradeyle yetki alanlar idare eder' diyerek tek devlet olacağız. Devletin içine sızmak isteyip, devleti parçalamak isteyen paralelcilere karşı bayrağı dalgalandırmaktan çekinen HDP ve onlara sessiz kalan MHP, insanımızın inancıyla oynayan CHP'ye hepsine birden ders vereceğiz" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu konuşmasının ardından Gaziantep'e gitti. - Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Vallahi O Tır'lar Türkmenlere Gidiyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement