Davutoğlu ve G-20 Liderlerinin Kişisel Bilgileri Deşifre Olmuş! - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu ve G-20 Liderlerinin Kişisel Bilgileri Deşifre Olmuş!

Avustralya'da düzenlenen G-20 zirvesine katılan, aralarında Başbakan Davutoğlu'nun da bulunduğu 31 liderin kişisel bilgileri yanlışlıkla sızdırılmış.

30.03.2015 14:28  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'da kasım ayında düzenlenen G-20 zirvesine katılan, aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu 31 lider ve uluslararası örgüt başkanının pasaport numaraları ile diğer kişisel bilgilerinin yanlışlıkla üçüncü kişilere gönderildiği ortaya çıktı.

FUTBOL KUPASI ORGANİZATÖRLERİNE GÖNDERMİŞLER

Guardian gazetesinin özel haberine göre, Avustralya Göçmenlik Dairesi'nin bir görevlisi söz konusu bilgileri Asya Futbol Kupası organizatörlerine gönderdi. Yanlışlıkla sızdırılan bilgiler arasında pasaport numarası, ad, doğum tarihi ve vize numarası da var.

Aralarında Putin, Obama, Merkel ve Cameron'ın da bulunduğu liderlerin kişisel bilgilerini alan ve ismi açıklanmayan kişi, e-maili sildi. Ne var ki, yetkililer tarafından skandal hakkında liderlere herhangi bir bilgi verilmedi. Asya Kupası yetkilileri, maile herhangi bir kişi tarafından ulaşılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

DAVUTOĞLU DA ZİRVEDEYDİ

Avustralya Göçmen Bakanı Peter Dutton'ın ofisi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, zirveye Türkiye'den Başbakan Ahmet Davutoğlu katılmıştı.

"NEDEN Mİ HABER VERMEDİK?"

Avustralya Göçmenlik Dairesi'nin vize sorumlusunun olayın ardından Bilgilendirme Dairesi Başkanlığı'na bir yazı göndererek yanlışlığı rapor ettiği kaydediliyor.

Vize sorumlusuna göre Asya Futbol Kupası yetkilileri, mesajı alan kişinin bunu sildiğini, sanal ortamda bilgilere erişileceğine ihtimal vermediklerini söyledi. Yetkililer, ilgili ülkelere bu bilgilere başka kişilerin ulaşması riskinin az olması nedeniyle haber vermediklerini söylediler.

Davutoğlu ve G-20 Liderlerinin Kişisel Bilgileri Deşifre Olmuş!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu ve G-20 Liderlerinin Kişisel Bilgileri Deşifre Olmuş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Yasasin adalet: Inadina akp yasasin erdogan 15 22 Yanıtla
  • vatan01: çatlasanızda patlasanızda (mısır gevregide) OLSANIZDA kazanamazsınız 4 7 Yanıtla
  • Sami kavak: Ihanet Çetesi AKP 5 5 Yanıtla
  • bilen cevap yazsın: 'Tülaaay karıcığım nolursun gellll' diye bağıran adamın karısı noldu la, haberi olan varmı ? 9 0 Yanıtla
  • OLCAYYYYYY: Bü ülkeyi yönetenler nerde her yıl bu ülkede doğalgaz patlaması meydana geliyor. bu ülkede okular var hizmet bakım evleri var hastaneler var. bu kurumların hangisinde bir GAZ VE TESİSAT TEKNİKERİ VARyarın bir okulda bir hastanede bir patlama olursa alah korusun bunun hesabını kim verecek bu ülkenin başbakanımı yoksa cumhurbaşkanımı yoksa enerji bakanını yaptığı gibi insanlar öldükten sonra taziyeye mi gidecek neden bunlar olsun ki bir tesisatcı almak hizmetli olarak okulaar hastanelere resmi kurumlara cokmu zor sayın başbakanım, cumhurbaşkanım . . . artık kurumlar hastaneler okulaar kömür değil doğalgazlı başbakanım inşalah bu çağrıma cevap veririisniz . bakın 4 gün önce bir evde doğalgaz patlaması oldu . . birgün bir okulda yada hastaned eolursa bunun hesabıını kimse veremez saygılar . . bu ülkede GAZ VE TESİSAT TEKNİSYENİ VAR SAYIN BAŞBAKANIM . 8 0 Yanıtla
  • muhtar olamayan adam: Bağımsızlığı rüyanda görürsün de bari; Kendin için özerklik iste. 8 0 Yanıtla
  • muhtar olamayan adam: Bağımsızlığı rüyanda görürsün de bari; Kendin için özerklik iste. 5 0 Yanıtla
  • muhtar olamayan adam: Bağımsızlığı rüyanda görürsün de bari; Kendin için özerklik iste. 5 0 Yanıtla
  • bilen cevap yazsın: 'Tülaaay karıcığım nolursun gellll' diye bağıran adamın karısı noldu la, haberi olan varmı ? 3 0 Yanıtla
  • OLCAY: Bü ülkeyi yönetenler nerde her yıl bu ülkede doğalgaz patlaması meydana geliyor. bu ülkede okular var hizmet bakım evleri var hastaneler var. bu kurumların hangisinde bir GAZ VE TESİSAT TEKNİKERİ VARyarın bir okulda bir hastanede bir patlama olursa alah korusun bunun hesabını kim verecek bu ülkenin başbakanımı yoksa cumhurbaşkanımı yoksa enerji bakanını yaptığı gibi insanlar öldükten sonra taziyeye mi gidecek neden bunlar olsun ki bir tesisatcı almak hizmetli olarak okulaar hastanelere resmi kurumlara cokmu zor sayın başbakanım, cumhurbaşkanım . . . artık kurumlar hastaneler okulaar kömür değil doğalgazlı başbakanım inşalah bu çağrıma cevap veririisniz . bakın 4 gün önce bir evde doğalgaz patlaması oldu . . birgün bir okulda yada hastaned eolursa bunun hesabıını kimse veremez saygılar . . bu ülkede GAZ VE TESİSAT TEKNİSYENİ VAR SAYIN BAŞBAKANIM . 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement