Davutoğlu: Yarın Myk Toplantısından Sonra Biz de Meclis Başkan Adayımızı Açıklayacağız (1) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Yarın Myk Toplantısından Sonra Biz de Meclis Başkan Adayımızı Açıklayacağız (1)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti milletvekillerinin katıldığı ATO Congresium'da düzenlenen iftar yemeğinde konuştu.

25.06.2015 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti milletvekillerinin katıldığı ATO Congresium'da düzenlenen iftar yemeğinde konuştu. Yarın MYK toplantısından sonra Ak Parti'nin Meclis başkan adayının açıklanacağını kaydeden Davutoğlu, "İnşallah yarın MYK toplantısından sonra biz de Meclis başkan adayımızı açıklayacağız" dedi.

"DENİZ FENERİNİN AÇACAĞI YOL İŞARETİ GEREKİYORDU"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisine mensup milletvekilleriyle toplantı yaptıktan sonra ATO Congresium'da partili milletvekilleriyle iftarda bir araya geldi. Seçim değerlendirmesi yapan Davutoğlu, "Kısa bir muhasebe yapma niyetindeyim. 22. dönem yani 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra oluşturulan Meclis grubumuz, önünde devasa problemleri bulmuştu. Ülkenin yeni bir vizyona, anlayışa ihtiyacı vardı. 28 Şubat kalıntıları vardı. Bir ışık gerekiyordu. Tabiri caizse bir deniz fenerinin açacağı yol işareti gerekiyordu. Sayın cumhurbaşkanımızın başkanlığında yola çıkmış Ak Parti kadroları, o ışığı milletimizin önüne koydular. Hep birlikte kutlu ve onurlu bir yolculuğa çıkıldı" diye konuştu.

"NELERLE SUÇLANMADIK Kİ"

Davutoğlu, "Neredeyse her seçim öncesi bir büyük sınav bizi bekliyordu. Bu sınavların hepsinden ilham aldığımız tarihimizin ışığında ak alınla çıktık. Hiçbir yerde başımızı eğmedik. Hiçbir yerde yanlış tarafta durmadık. Etrafımızda komplolar yapıldı. Bir takım ağlar örülmeye çalışıldı. Yalnız kalmakla, eksen kayması ile tehdit edildik. Uluslararası medya komploları ile karşı karşıya kaldık. Nelerle suçlanmadık ki" dedi.

"YARIN MYK TOPLANTISINDAN SONRA MECLİS BAŞKAN ADAYIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ"

Davutoğlu, yarın yapılacak MYK toplantısından sonra Ak Parti'nin Meclis başkan adayının açıklanacağını belirterek, "Ak Parti'nin sendelemesini, Ak Parti ile birlikte Türkiye'nin omurgasının sarsılmasını istediler. Ama başaramadılar, başaramayacaklar. Belki bugün tek başına iktidar olma şansımız yok. Ama bilinsin ki yüzde 41 ile Türk siyasetinde alınan en yüksek oranlarından biri ile 258 kişilik demir bir yumruk, çelik bir irade ile bir araya gelmiş Ak Parti grubu buradadır. Bu çelik irademizi sarsamayacaklar. İnşallah yarın MYK toplantısından sonra biz de Meclis başkan adayımızı açıklayacağız" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Yarın Myk Toplantısından Sonra Biz de Meclis Başkan Adayımızı Açıklayacağız (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement