Daylaklar Bodrum'da Güreşti - Son Dakika
Güncel

Daylaklar Bodrum'da Güreşti

Daylaklar Bodrum\'da Güreşti

BODRUM'da 60 daylağın (deve yavrusu) katılımıyla düzenlenen güreşler kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

13.11.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BODRUM'da 60 daylağın (deve yavrusu) katılımıyla düzenlenen güreşler kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Güreşleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da izledi.

Bodrum'daki deve sahipleri tarafından, belediyenin de desteğiyle ilk kez daylak güreşi düzenlendi. Kızılağaç Mahallesi'ndeki arenada düzenlenen güreşlere Milas, İncirliova ile Bodrum Yarımadası ve çevre köylerden 3- 7 yaş arasında 60 daylak katıldı. Katılımın ücretsiz olduğu ve daylakların güreşlere hazırlanmasının amaçlandığı güreşleri yaklaşık bin kişi izledi. Kazanana herhangi bir ödülün verilmeyeceği güreşleri izlemeye gelenler, havanın soğuk ve bulutlu olmasına rağmen bir yandan da piknik yaptı.

GÜREŞİ BIRAKMAK İSTEMEDİLER

Davul zurna eşliğinde festival havasında geçen güreşlerde, daylaklar kıyasıya mücadele verdi. Bazı güreşlerin sonunda kızgın daylaklar, güreşi bırakmak istemedi. Daylakları ayırmakta görevli olan urgancılar zor anlar yaşadı. Güreşi bırakmak istemeyen daylaklar, sahipleri ve hakemlere de güç anlar yaşattı. Bazı daylaklar görevlileri ve bakıcılarını ısırmaya çalıştı. Daylakları ayırmaya çalışanlar zaman zaman ezilme tehlikesi de geçirdi. Güreşler devam ederken cazgırlar da maniler okudu. Güreşleri, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon da izledi. Bir ara arenaya inen Kocadon, daylaklarla fotoğraf da çektirdi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Daylaklar Bodrum'da Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement