Dbp'den Kobani Açıklaması - Son Dakika
Politika

Dbp'den Kobani Açıklaması

Dbp\'den Kobani Açıklaması

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) tüm belediye başkanları Diyarbakır’da biraya gelerek, Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ve PYD güçleri arasında yaşanan çatışmalarla ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi.

13.07.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) tüm belediye başkanları Diyarbakır'da biraya gelerek, Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ve PYD güçleri arasında yaşanan çatışmalarla ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantının ardından konuşan DBP Muş Milletvekili Demir Çelik, IŞİD'in saldırılarına tepki göstererek, "Biz Rojava ve Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi arasındaki sınırları meşru görmüyoruz. Biz meşru müdafaa temelinde, meşru ve demokratik her türlü halk mücadelesini esirgemeden Kobani'nin yanında olacağız" dedi.

Bir süredir IŞİD ve PYD güçleri arasında Suriye'nin kuzey bölgesinde bulunan Kobani kentinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Yaşanan gelişmeler üzerine DBP'nin 100'e yakın belediye başkanları Diyarbakır'da toplantı. DBP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda toplanan aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün de katıldığı toplantı sonrası ortak basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan DBP Muş Milletvekili Demir Çelik, Ramazan ayı İslam alemi için önemli bir ay olmasın rağmen, İslamiyet adına savaştığını söyleyen IŞİD'in Musul'dan başlayıp, bütün Ortadoğu coğrafyasını kana ve savaşa boğduğunu dile getirdi. İslamiyet sevgi ve barış dini olduğunu aktaran Çelik, barış ve kardeşlik dininin savunucuları kandan, savaştan, öldürmelerden iş olmaması gerektiğini söyledi. Çelik, "Bu sahte İslam havarileri Kürdün, Arabın, Türkmenin, Çerkezin, Alevinin kanına doymazcasına bir savaş saldırısıyla halkları karşı karşıya bırakmışlar. IŞİD namusumuza, canımıza saldırıyor. IŞİD Türkiye'nin, Suudi Arabistan'ın, Katar'ın, ABD'nin beslediği bir çete örgütüdür. Onlar barışımıza, özgürlüğümüze, geleceğimize saldırıyor. Rojava devrimin, Kaboni'yi kuşatmak isteyenler iyi bilsinler ki, Rojava devrimi Kürdistan devrimidir. Onu biz ne emperyal kuşatmaya, ne de kuşatma kararını verenlere yedirtmeyeceğiz. Onu sonuna kadar savunmanın, o mücadelenin yanında olacağımızı DBP Belediye Eşbaşkanları olarak, kararlı bir duruş sergileyeceğiz. Halklar özgürlüğüne, barışana sahip çıkmadığında egemenler, iktidar sahipleri bize adaleti ve özlemini duyduğumuz özgürlüğümüzü de vermeyecektir. O nedenle Kobani Rojava'dır, Rojava Kürdistan'dır. Biz Rojava ve Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi arasındaki sınırları meşru görmüyoruz. Biz meşru müdafaa temelinde, meşru ve demokratik her türlü halk mücadelesini esirgemeden Kobani'nin yanında olacağız. Hükümet, eğer Kürt sorunu barışçıl, demokratik çözümünden yana ise elini Rojava'dan çeksin. Öncelikle Suriye ile tüm sınır kapılarını açılmalı. Bu sınır kapıları açılmazsa biz açacağız. Biz elimiz yüreğimiz, kalbimizle Rojava'da olacağız" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dbp'den Kobani Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement