Dbp Eş Başkanı Emine Ayna: "Erdoğan Öcalan'la Tokalaşmak Zorundadır" - Son Dakika
Politika

Dbp Eş Başkanı Emine Ayna: "Erdoğan Öcalan'la Tokalaşmak Zorundadır"

Dbp Eş Başkanı Emine Ayna: "Erdoğan Öcalan\'la Tokalaşmak Zorundadır"

DBP Siirt İl teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi sertifika töreninde konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, "Bu sürecin sonucunda bir barış ödül olacaksa bu ödülü almak için Erdoğan, Başkan Öcalan’la tokalaşmak zorundadır" dedi.

02.05.2015 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DBP Siirt İl teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi sertifika töreninde konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, "Bu sürecin sonucunda bir barış ödül olacaksa bu ödülü almak için Erdoğan, Başkan Öcalan'la tokalaşmak zorundadır" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Siirt il teşkilatı tarafından açılan Siyaset Akademi'sinde eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Aydınlar Caddesi üzerinde bulunan Seçim lokalinde düzenlenen törende konuşan Ayna, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı bölge gezilerini eleştirdi.

"SÜRECİN MİMARI ERDOĞAN İSE MÜTEAHHİDİ DE ÖCALAN'DIR"

Çözümün tek taraflı yürümeyeceğini belirten Ayna, "Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan bir bölge gezisinde. Batmandaydı şimdi Diyarbakır'a gidiyor belki de oradadır. Açılışlar yapıyor. Her ilde açılış yapması neyin açılışıdır bilmiyoruz. Ne ilginçtir ki astıkları pankartta şöyle bir cümle kullanıyorlar, 'çözüm sürecinin mimarı.' Kendisi inkar ediyor. Şimdi çözüm sürecinin mimarıysa Kürt sorunu yoktur diyen kim. Çözüm sürecinin mimarıysa masal falan diyen kim. Çözüm sürecinin mimarıysa izleme heyetine izin vermem diyen kim. Çözüm süreci tek taraflı yürümez. Elbette ki bir çözüm niyeti varsa mimarı da iki taraflı olacaktır. Bunu hiçbir zaman inkar etmedik. Güney Afrika örneğini hep verdik. Güney Afrika'da çözüm tek taraflı olmadı. Nobel barış ödülünü sadece Mandela almadı. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tek sözümüz var. O da şudur; bir çözüm süreci var ise sen karşındaki muhatabı tanıyacaksın. Mimarıysan bu işin müteahhidini de tanıyacaksın. Tanımadan olmaz. Bu iyin müteahhidi başkan Öcalan'dır" dedi.

"ERDOĞAN, BAŞKAN ÖCALAN'LA TOKALAŞMAK ZORUNDADIR."

Ayna, "Bu işten bir barış çıkacaksa bir çözüm çıkacaksa, bir ödül çıkacaksa Erdoğan bu ödülü Kürtlerle paylaşmak zorundadır. Bu sürecin sonucunda bir barış ödül olacaksa bu ödülü almak için Erdoğan, Başkan Öcalan'la tokalaşmak zorundadır" dedi.

ERDOĞANI NEDEN KARŞILAMADIKLARINI AÇIKLADI

Dün bir basın açıklaması yayınladıklarını belirten Ayna, "Dedik ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya belediye başkanlarımız gitmeyecek. Merkezi kararımızdır. Nedenini de şöyle açıkladık; bir cumhurbaşkanı olarak dolaşmıyor bir siyasi partinin seçim çalışmalarının yürütücüsü olarak dolaşıyor. İkincisi Kürt sorunu yoktun diyor, masa yoktur diyor, bize bir sürü hakaretlerde bulunuyor. Üçüncüsü çözüm sürecini provoke etmeye, sabotaj etmeye çalışıyor. Diyarbakır'a bugün gelecek diye dün ve ertesi gün geçeceği güzergahlardaki tüm apartman ve evlerin tek tek polis tarafından gezdi. Tek tek her bir evde yaşayan her kişinin nüfus cüzdanları ve kimlik numarası alındı. 12 Eylülde bunlar yaşanmadı" dedi.

SERTİFİKALAR ABDULLAH ÖCALAN FOTOĞRAFININ ÖNÜNDE DAĞITILDI

Törene, Siirt Belediye Eş Başkanları Tuncer Bakırhan Belkıza Beştaş Epözdemir, HDP İl Eş Başkanı Abdullah Çetin, HDP adayları ve kalabalık partili katıldı.

Ölen PKK'lıların resminin açıldığı salonda Abdullah Öcalan'ın büyük fotoğrafının hemen önünde, DBP Siirt İl teşkilatı tarafından 'Argeş Harun' kod adlı PKK'lı Abdulmecit Aslan isminin verildiği Siyaset Akademisi'nde eğitimlerini tamamlayan 23 kişiye, sertifikaları verildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dbp Eş Başkanı Emine Ayna: 'Erdoğan Öcalan'la Tokalaşmak Zorundadır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi
    23:00 İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi

    İzmir'de öz kardeşini öldüren cinayet zanlısı, Sırbistan'a kaçtıktan sonra İnterpol'ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalandı. Sırbistan'a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye'ye getirilen zanlı, İzmir'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlı, sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşiyle aralarındaki husumetten dolayı cinayeti işlediğini söyledi.

  • Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi
    22:57 Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi

    Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile yol kapatma tartışması sebebiyle tartışan şüpheliler, belediye başkanına saldırmaya kalkıştı. Şüpheliler, çevredekilerin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı. Demirtaş ve yakınları olaydan yara almadı. Polis ekipleri şüphelilerin ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması
    22:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz, Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." ifadelerini kullandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e kapımız açık
    22:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e kapımız açık

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e kapılarının açık olduğunu belirtti. Erdoğan, ziyaretleri halinde bir araya gelip konuşacaklarını ifade etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.

  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti
    22:11 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti

    Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç'ın görevden ayrılmasının ardından yerine Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır atandı.


Advertisement