Dbp, İşadamlarıyla Birlikte Kobani'ye Destek İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Dbp, İşadamlarıyla Birlikte Kobani'ye Destek İçin Yürüdü

Dbp, İşadamlarıyla Birlikte Kobani\'ye Destek İçin Yürüdü

Işid'in Suriye'nin Rojava Bölgesi'ndeki Kobani'ye yönelik saldırıları, Diyarbakır'da HDP'li milletvekili, DBP'li belediye başkanları, İHD, sanayici işadamları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişinin düzenlediği bir yürüyüşle protesto edildi.

21.09.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işid'in Suriye'nin Rojava Bölgesi'ndeki Kobani'ye yönelik saldırıları, Diyarbakır'da HDP'li milletvekili, DBP'li belediye başkanları, İHD, sanayici işadamları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişinin düzenlediği bir yürüyüşle protesto edildi. Milletvekilleri, belediye başkanları ve işadamlarıyla STK temsilcileri yürüyüş sonrası otobüslerle Kobani halkına destek vermek üzere sınıra hareket etti.

Bugün saat 13.00'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binası önünde toplanan ve Abdullah Öcalan posteri ile PKK flamalarını taşıyan binlerce kişi Koşuyolu Parkı'na doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Anlı, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Raci Bilici, DOGÜNSİFED, DİSİD ile OSGİAD başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Koşuyolu Parkı'na geldi.

ZÜMRÜT: SINIRDA BARIŞ VE İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTURACAĞIZ

Seçim otobüsünün üzerine çıkan DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, halkı Kürtçe ve Zazaca selamladıktan sonra Türkçe yaptığı konuşmada, sınırda barış ve destek zinciri oluşturmaya davet ederek, "Amed'in kalbi yüreği Kobani ile birliktedir. Bu günkü saldırılar sadece Kobani'de, Rojava'da açığa çıkan halkların devrimini yok etmeye dönüktür. IŞİD faşizmini sadece izlemeyiz, bütün gücümüzle Kobani direnişine destek vereceğiz. IŞİD saldırıları, demokratik ve bütün yaşamı hedef almaktadır. Alternatif yaşam biçiminin ortaya çıkmasını engellemektedir. Bütün halklar buna müsade etmeyecektir, biz müsade etmeyeceğiz. Bu saldırılara gözünü kapatanlar, duymayanlar, görmeyenler halkların vicdanında mahkum edilecektir. Bir kaz daha belirtmek istiyoruz; bu saatten itibaren tüm halkımızı ve halkları Kobani'deki direnişe sahip çıkmaya ve sınırda barış zinciri oluşturmaya davet ediyoruz. Bu zulme sahip çıkmaya çağırıyoruz. Barış zinciri ve direniş zinciri oluşturmaya gideceğiz" dedi.

"DİYARBAKIR'DA IŞİD'E DESTEK VEREN 400 DERNEK KURULDU"

"KOBANİ DÜŞERSE KİMSE ÇÖZÜM SÜRECİNİ KONUŞMASIN"

Konuşmasının son bölümünde çözüm süreci üzerinden hükümete mesaj veren Zümrüt, "Son 2 yıldır bir süreç sözkonusudur. Eğer Kobani devrimi düşerse, kimse çıkıp televizyonlarda, kamuyonda, halkın karşısında bu süreçten sözedemesin. Sormak istiyoruz burdan diyoruz ki; AKP ve devlet heyeti, bu süreci yürütürken, bu süreçten ne almaşıtır ve ne anlamak istiyor? Bugün Kobani'yi anlamayan bir zihniyet, yarın Kobani düşerse, bu zihniyet bu süreçten sözedemez. Diyoruz ki, Kobani düşmeyecektir. Çünkü Kobani bu halkın 40 yıllık bedelinin sonucudur. Kobani'nin düşmemesi için, Kobani halkının yanında yeralmak için bedeli ne olursa olsun, başta DBP il başkanı, milletvekillerimiz sınıra gideceğiz. Kobani'yi koruyacağız ve diyeceğiz ki, Kobani'nin direnişi bizim direnişimizdir, biz bu direnişin içerisinde yeralacağız" şeklinde konuştu.

ANLI: TORUNLARIMIZ 100 YIL SONRA KOBANİ DİRENİŞİNİ SİZİ KONUŞACAK

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Anlı da Kürtçe yaptığı konuşmada, Kürt halkının kendi tarihini yaprak yaprak yazdığını ifade ederek, "Halk tarihini yazıyor, yaprak yaprak, gün gün, hafta hafta, ay ay ve yıl yıl. Güney ve Kuzey'deki halklarımız Rojava'ya destek veriyor. Biz Mahabad'dan, Kazi Muhamed'den bahsederken hüzünleniriz hep. Mahabad'da bir Kürt devleti kuruldu bu devlet bir yıl yaşadı. Uluslararası güçler o devleti boğdu devamını istemedi. Allaha çok şükür bugün Güney'de ve Rojava'da 3 yıldır çok özel bir mücadele devam ediyor. Biz diyoruz ki bugün tarihtir. Halkımızın tarihi yazılıyor. 50 yıl sonra, 100 yıl sonra çocuklarımız, torunlarımız bugünü konuşacak, sizi konuşacak, Amed direnişini, Afrin ve Cezire Kantonları'nı konuşacak" ifadelerini kullandı.

BİRTANE: IŞİD ÇETELERİ SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Son olarak HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane de Kürtçe yaptığı konuşmada, Kürtler'in Doğu, Güney, Kuzey ve Batı'da yüzyıllardan beri mücadele verdiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Kürt halkı, 4 parça Kürdistan'da zulüm ve zora karşı mücadele veriyor. Yıllardan beri, ısrarla devam ediyor. Bugün Kobani mücadele veriyor, biz de Amed'den bu mücadeleye destek veriyor ve selamlıyoruz. Kobani, Rojava; zulme karşı cevap veriyor, ses veriyor. 3 yıldan beri her türlü sisteme karşı mücadele veriyor. IŞİD çeteleri son günlerini yaşıyor. Amed'de, Botan'da her alanda zulme ve zora karşı duracağız. Bu 4 parçada, bir yürek, bir kalp, bir siyaset yürütülüyor. Güney'de, Batıda, Kuzey'de ve Doğu'da tek fikir, tek siyaset yürütülüyor. Biz bu zulme karşı direndik,direneceğiz. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesi doğrultusunda bu mücadele yürütülecektir. Bu halkı, bu utançtan kurtaracaktır. Fars, Arap ve Türk siyaseti, yüz yıllardan beri Kürtleri yoketme siyaseti uyguladılar. Bunu unutmayın ki, bu siyaset her zaman olacaktır. Kürtler'in verdiği mücadele bu siyaseti bitirecektir, asimilasyon, yoketme siyasetini kökten bitirecektir."

ABD'Lİ DOKTOR, KÜRT MÜCADELESİNİ ARAŞTIRIYOR

Uzun sarı ve örük saçları, elinde PKK flaması ile zaman zaman yürüyüşlerin arasında bulunan bir kişi dikkat çekti. Yürüyüş sonunda bu kişinin ABD'nin Floride kentinde bulunan Nova Southeasten Universitesi'nden Dr. Thareav Redarow olduğu öğrenildi. Redarow, Kürt Halkı'nın verdiği mücadeleyi araştırdığını ve bunun için Diyarbakır'a geldiğini söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra yürüyüşe katılan milletvekili, belediye başkanları, STK temsilcileri ve işadamları ile birlikte bekleyen otobüslere binerek, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Suriye sınır bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dbp, İşadamlarıyla Birlikte Kobani'ye Destek İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • DİYARBAKIR: işid den kaçınız, burdada zırlayınız. oh ne güzel diyarbakır. 1 0 Yanıtla
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement