DBP'li Ayna 18 PKK'lının Taziyesine Katıldı - Son Dakika
Güncel

DBP'li Ayna 18 PKK'lının Taziyesine Katıldı

DBP\'li Ayna 18 PKK\'lının Taziyesine Katıldı

DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, çeşitli tarihlerde çıkan çatışmalarda ölen 18 PKK'lı için Şırnak'ta kurulan taziyeye katıldı.

29.01.2015 14:31  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, çeşitli tarihlerde çıkan çatışmalarda ölen 18 PKK'lı için Şırnak'ta kurulan taziyeye katıldı. Taziye çadırına, ölen PKK'lıların fotoğraflar ile Abdullah Öcalan'ın posteri asıldı.

Çeşitli tarihlerde hayatlarını kaybeden 18 PKK'lı için Şırnak'ın Vakıf Kent Mahallesi'nde taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırında okunan mevlidi DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Meya-Der Başkanı Kasım Yiğit, belediye başkanları, hayatlar kaybedenlerin aileleri ile çok sayıda kişi dinledi. Ayna, Kürt coğrafyasında acıların yaşanmaya devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bu coğrafyadaki acı hala bitmedi. Katılım ve şehit tarihlerini görüyoruz. Her gün on yıllardır çocuğundan herhangi bir ses, bir seda, herhangi bir haber duymayan anne, babalarımız her gün televizyonun karşısında oturuyor, açıklanacak şehit listelerini izliyor, duyuyor. 'Benim çocuğum acaba içinde midir?' diye her gün bizlere anne, babalar geliyor; 'Çocuğumdan 15 yıldır haber alamadım' diyor. Bu insanlarin, genç, çocuklarımızın çoğu toplu şekilde daha sivil kıyafetleri üzerinde iken katledildiler. Çocuklarımız üzerinde tam bir katliam uygulandı. Bugün Kürdistan'ın hangi kentine gidersek gidelim, 10, 15, 20 ve 30 şehidin birden toplu taziyelerine rastlıyoruz."

Çocuk ölümlerinin katliam veya soykırım olarak nitelendirilebileceğiini belirten Ayna, barış, çözüm, müzakerelerden söz ederken, 10, 15 günde bir, heyetlerinin devletin heyetlerinin, Abdullah Öcalan ile görüşmelerini sürdürürken, ölüm haberlerini almaya devam ettiklerini söyledi. Ayna, şöyle konuştu:

"Hala öldürülüyoruz. İşte en yakında Cizre'de, enyaşadığımız olaydır. Ama biliyoruz ki Kobani'de yaşandığı gibi her bir ilimizde, her bir ilçemizde de çok yakın zamanda, özgürlüğün barışın, eşitliğin halaylarını kuracağız, onu da biliyoruz. Şehit düşen tek bir arkadaşımızın bile, tek bir arkadaşımızın bile tek damla kanını yerde bırakmayacağız. Onların büyük hayalidir özgürlük, onların büyük hayalidir özgür Kürdistan ve bizler onların bu büyük hayalini, özgür Kürdistanı yaratacağımıza, bir kez daha onların huzurunda söz veriyoruz. Hepimizin, başta ailelerimizin olmak üzere tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz." - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DBP'li Ayna 18 PKK'lının Taziyesine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı
    15:18 İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı

    60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek, Sarıyer Tarabya'da yolcu olarak binen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Taksiciler, olayı protesto ederek can güvenliklerinin sağlanmasını istedi. İran uyruklu şüpheli, sivil polisler tarafından yakalandı.

  • Samsun'da akrep teması sonucu ölen kişi Kayseri'de defnedildi
    15:18 Samsun'da akrep teması sonucu ölen kişi Kayseri'de defnedildi

    Samsun'un Havza ilçesinde akreple temas ettikten sonra yolcu otobüsünde fenalaşarak öldüğü öne sürülen Bilal Y'nin cenazesi Kayseri'de defnedildi. Havza Devlet Hastanesi'nde görevlilere akreple temas ettiğini ve psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu söyleyen Bilal Y'nin cenazesi, Hulusi Akar Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Kocasinan ilçesi Hasancı Mahallesi'nde toprağa verildi. Tören sonrasında ise cenazeye katılanlarla basın mensupları arasında arbede yaşandı.

  • Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu
    15:17 Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu

    Aksaray'ın Ereğli Kapı Mahallesi'nde bulunan bir parkta arkadaşlarıyla gezen genç, gasp etmeye çalışan bir şahıs tarafından darp edildi. Gasp edemeyince sinirlenen şüpheli, genç üzerinde şiddet uygulayarak hastanelik etti. Olayın ardından genç ve arkadaşları hızla parktan uzaklaşarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Yaralı genç, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı
    15:17 Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı

    Gümüşhane'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. İstihbari çalışmalar sonucunda, Malatya'dan temin edilen uyuşturucu maddelerin Gümüşhane'ye getirileceği bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 14 gram metamfetamin, 2,6 gram kubar esrar, 5,5 gram bonzai ve 2 adet sentetik uyuşturucu bulundu. 3 kişi gözaltına alındı, 2 kişi serbest bırakıldı ve Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı
    15:16 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, makamında vatandaşları ağırlayarak hayırlı olsun dileklerini kabul etti. Başkan Aydın, yeni dönemde yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

  • Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti
    15:16 Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti

    Osmangazi Belediyesi'nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, amansız hastalık sonucu vefat etti. Belediye bahçesinde düzenlenen törende mesai arkadaşları tarafından dualarla uğurlandı.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    15:15 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ile birlikte yeni dönem muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Yalçın, muhtarları tebrik ederek sunulan hizmetlerin kalitesinden bahsetti.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı
    15:14 Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, parklara konulan malzemeleri kendi atölyelerinde üreterek yaklaşık 49 milyon lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldır tüm alanlarda düşünen, üreten ve yarışan Ordu düşüncesini uygulayarak 19 ilçede birçok park inşa etti ve mevcut parklara modern bir kimlik kazandırdı.


Advertisement