Dbp'li Belediye Başkanı'na "Zimmet"Ten Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Dbp'li Belediye Başkanı'na "Zimmet"Ten Hapis Cezası

Elazığ'ın DBP'li Karakoçan İlçe Belediyesinde uygulanan sözde eş başkanlık sistemiyle belediye meclis üyesine maaş verilmesi nedeniyle Belediye Başkanı Burhan Kocaman ile Belediye Meclis Üyesi Cennet Ayık'a, "zimmet" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

19.01.2017 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın DBP'li Karakoçan İlçe Belediyesinde uygulanan sözde eş başkanlık sistemiyle belediye meclis üyesine maaş verilmesi nedeniyle Belediye Başkanı Burhan Kocaman ile Belediye Meclis Üyesi Cennet Ayık'a, "zimmet" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar Kocaman ve Ayık ile avukatı hazır bulundu.

Önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrarlayan savcı, Ayık'ın seçimlerde meclis üyesi olarak seçildiğini, sonradan belediyede sözde eş başkan olarak görev aldığını ve maaşa bağlandığını kaydetti.

5393 Sayılı Belediyeler Kanunu'nda eş başkanlık kadrosu bulunmadığını ve belediyenin meclis kararının uygun olmadığını belirten savcı, siyasi partiler haricinde tüm eş başkanlık uygulamalarının geçersiz olduğunu aktardı.

Kocaman'ın, 5018 Sayılı Kanun gereği belediye mallarının usulsüz olarak atanan eş başkana maaş bağlamak suretiyle "eylem ve fikir birliği ile müddet zimmet" suçunu işlediğini, bu nedenle TCK'nın 247. maddesi gereği "zimmet" suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını isteyen savcı, bu süre zarfında Ayık'a yapılan 47 bin 286 lira ödemenin tahsil edilmesi nedeniyle kanun gereği etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak verilecek cezanın yarıya indirilmesini talep etti. Savcı, sanık Ayık'ın da aynı suçtan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme başkanı tarafından son sözü sorulan sanık Kocaman, iyi niyetli olarak belediye meclisinin kararını uyguladığını, zimmet suçunu işlemediğini savunarak, "Suçsuzum, beraatimi istiyorum." dedi.

Sanık Ayık da suçsuz olduğunu öne sürdü.

İki sanığa da TKC'nın 247. maddesi gereği "zimmet" suçundan 6 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, daha sonra TCK'nın 43. maddesi gereği suçun birden fazla işlenmesi nedeniyle artırıma giderek 7 yıl 6 aya hükmetti. Bu süre zarfında yapılan 47 bin 286 lira ödemenin tahsil edilmesi nedeniyle TCK'nın 248. maddesi gereği cezayı 3 yıl 9 aya indiren heyet, TCK'nın 62. maddesi gereği indirim uygulayarak Kocaman ve Ayık'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Büro ekiplerince düzenlenen operasyonda, İhale Kanunu'na ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, haksız ekonomik kazanç sağladıkları, kamu kurum ve kuruluşu zararına dolandırıcılık yaptıkları, görevi kötüye kullandıkları ve zincirleme şekilde görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle Karakoçan Belediye Başkanlığı binası, DBP'li Belediye Başkanı Burhan Kocaman'ın evi ile çok sayıda adreste 29 Eylül 2016'da arama gerçekleştirmiş, operasyonda Kocaman ile Belediye Meclis Üyesi Ayık'ın da aralarında bulunduğu 4'ü kadın 13 kişi gözaltına alınmıştı.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından 2 Ekim 2016'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Kocaman ve Ayık, 10 Ocak'ta görülen ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dbp'li Belediye Başkanı'na 'Zimmet'Ten Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları
    18:58 Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları

    Bolu'da geçen yıl yaralı veya hasta halde bulunan 206 hayvandan 130'u tedavilerinin ardından doğaya salınırken 9'u hayvanat bahçelerine teslim edildi, çeşitli türlerin bulunduğu 67 canlı ise kurtarılamadı. Yaban hayvanlarıyla ilgili ihbar sayısında artış yaşandığı belirtilirken, iklim değişikliği ve yaban hayvanlarının beslenme alışkanlıklarındaki değişimlerin etkili olduğu ifade edildi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının artırıldığı ve yaban hayvanı ile insan etkileşimlerini azaltmak için projelerin hayata geçirildiği bildirildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü
    18:54 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki adli işbirliği konularının geliştirilmesi ele alındı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı
    18:54 Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Restoranın iş yeri sahibi ve işletme müdürü serbest bırakılırken, askeri üniformalı şahıs ise 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan tutuklandı.

  • Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı
    18:53 Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı

    Sinop'ta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Boyabat ve Durağan ilçelerinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 85 gram uyuşturucu madde, 10 kök Hint keneviri, 6 gram kenevir tohumu, uyuşturucu kullanma aparatları ve 2 av tüfeği ele geçirildi.

  • Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı
    18:50 Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Festival, konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.


Advertisement