DBP'nin Merkez İlçe Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

DBP'nin Merkez İlçe Kongresi Yapıldı

DBP\'nin Merkez İlçe Kongresi Yapıldı

Hakkari'de, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez İlçesi olağan kongresini yaptı.

26.11.2014 19:03  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez İlçesi olağan kongresini yaptı. Tek listeyle gidilen seçimde 381 delegenin oyunu alan Cevahir Keskin ve İbrahim Çiftçi DBP'nin Merkez İlçe eş başkanlığına seçildi.

Hakkari'de bir düğün salonunda gerçekleştirilen DBP'nin Merkez ilçe kongresine, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nurullah Çiftçi, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, DBP'li yöneticiler, delegeler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını DBP İl Başkanı Musa Çiftçi yaptı. Kürtler üzerinde kirli oyunlar oynandığını ileri süren Çiftçi, Kürtlerin 100 yıldır mücadele ettiğini ve bu oyunları bozduğunu söyledi.

Çözüm sürecinde hükümetin adımlar atmasını isteyen Çiftçi, Başta sayın Abdullah Öcalan ve cezaevindeki bütün tutsaklar olmak üzere serbest bırakılmalı. Anadilde eğitim her okulda verilmeli. Kürtlerin anayasal hakları kabul edilmeli ve aynı zamanda kimlikleri kabul edilmeli ki çözüm sürecinden bahsedebilelim. AKP hükümeti bunları yerine getirmediği müddetçe çözüm sürecinden söz edemeyiz dedi.

Daha sonra tek liste halinde gidilen seçimlerde 381 delegenin oyunu alan Cevahir Keskin ve İbrahim Çiftçi DBP'nin Hakkari Merkez İlçe eşbaşkanlığına seçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DBP'nin Merkez İlçe Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement