DBP: Önerilere Açığız - Son Dakika
Güncel

DBP: Önerilere Açığız

DBP: Önerilere Açığız

Şanlıurfa'da kongre çalışmalarına ara veren DBP, düzenlediği basın açıklamasında görüş ve önerilere açık olduklarını duyurdu.

20.11.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı Binası'nda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren DBP Kongre Hazırlık Komisyonu Sözcüsü Sevda Çelik Özbingöl, 25 Kasım'a kadar gelen görüş, öneri ve isimlere açık olduklarını ve bunları değerlendireceklerini kaydetti.

Özbingöl, "Demokratik Bölgeler Partisi olarak tüm illerimizde bilindiği üzere 3.olağan kongre hazırlık çalışmalarının başlatılma kararı alınmış ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezinin 2014/92 sayılı genelgesi ile bu süreç başlatılmıştır. Partimizin yeni rol ve misyonuna göre kongre hazırlıkları Eylül ayı ilerisinde başlamıştır.Sıradan, geri, iktidarcı ve hesapçı her türden tartışmanın dışında ve karşısında bir mücadele gücü olarak konumlanacak olan partinin yeni rol ve misyonuna uygun nitelikli ve donanımlı yönelimler açığa çıkaracak ve parti değerleri etrafında birleşen duruşun sahibi olacak yeni yönetimlerin oluşturulması çalışmaları başlatılmıştır" dedi.

KOBANİ OLAYLARI

Kobani olaylarının kongre çalışmalarını sekteye uğrattığını belirten Özbingöl, duran çalışmaların yeniden devam etme kararı alındığını söyledi. Özbingöl, "Kongreler, komisyonların oluşturulması, her mahallede geniş katılımlı halk toplantılarının yapılması, halk toplantılarında belirlenen delegeler ile 11-12 Ekim tarihlerinde halk konferansına gidilmesi ve akabinde de kongrenin yapılması şeklinde üç aşamalı olarak planlanmıştı.

Bu çalışmaları yürütmek üzere ilimizde 11 kişiden oluşan komisyon oluşturulmuştur. Komisyonumuzun oluşması ile halk toplantıları başlamış ancak hepinizin de içerisinde yakınen bulunmanız sebebi ile bildiği üzere Kobani'de yaşanan IŞİD vahşeti ve akabinde yaşanan büyük direnişin ve sergilenen halk seferberliği sebebi ile tüm çalışmalar olduğu gibi komisyonumuzun çalışmaları da durmuştur.Bu sürecine kaldığı yerden devamına karar verilmekle Urfa'nın özgünlüğü gözetilerek konferansın yapılması iptal edilmiş ve 30 Kasım 2014 tarihinde Urfa City AVM Konferans ve Nikah Salonunda saat 09.00 da başlayacaktır" diye konuştu.

EŞİTLİK İLKESİ VE GENİŞ KATILIM

Parti teşkilatı ve ideolojisiyle ilgili partinin yaklaşımını vurgulayan Özbingöl eşit temsiliyet ilkesinin gözetileceğinin altını çizdi. Özbingöl, sözlerini şöyle tamamladı: "Oluşturulacak olan yönetimlerimizin niteliği ve ölçüleri çok önemlidir. DBP kendisini bir ideoloji ye Ölçüler partisi olarak tanımlamıştır. Bu amaçla, ideolojik donanımı olan, nitelikli, yüksek bir sorumluluk ve katılım bilinciyle çalışmaları sahiplenen, demokratik mücadele ahlakını benimsemiş bir yönetim hedeflemektedir. Yine yönelimler; eşit cins temsiliyet ilkesi gözetilerek oluşturulacaktır. Ama en az mutlaka yüzde 40 cins temsiliyeti gözetilecektir. Bu amaçla görüş ve önerilerin alınması için çalışmalar başlatılmıştır. Komisyonumuz 25.11. 2014 tarihine kadar görüş ve isim önerilerinizi il binamızda doğrudan almaya devam edecektir. Bu sürecin daha sağlıklı ve geniş katılımlı yürütülmesi için komisyon olarak şeffaf bir süreç izleyeceğimizi belirtiyor, katkı ve önerilerinizi bekliyoruz. "
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DBP: Önerilere Açığız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement