Deah, Beyin Ölümü Bildiriminde Türkiye Üçüncüsü Oldu - Son Dakika
Sağlık

Deah, Beyin Ölümü Bildiriminde Türkiye Üçüncüsü Oldu

Deah, Beyin Ölümü Bildiriminde Türkiye Üçüncüsü Oldu

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Galsgow Skorlama Sistemi ile Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Marmara Üniversite Hastanesinden sonra üçüncü en çok bildirim yapan hastane ünvanını elde etti

08.10.2013 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH) organ nakli için beyin

ölümü bildiriminde Türkiye üçüncüsü oldu.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği basın biriminden yapılan açıklamada, DEAH'ın yoğun bakım ünitesinin Türkiye genelinde her gün güncellenen Galsgow Skorlama Sistemi (Beyin ölümü bildirimi) sıralamasında üçüncü olduğu kaydedildi.

Canlıdan ve kadavradan nakil ameliyatları gerçekleştiren DEAH'ın beyin ölümü gerçekleşen hastaları tespit ettiği belirtilen açıklamada "Yoğun bakım ekibi, organ nakli birimi ile ortak çalışarak beyin ölümü gerçekleşen hastaları Sağlık Bakanlığına bildiriyor. Bakanlık ise bu kişilerin aileleri ile temasa geçerek organ bağışı talebinde bulunuyor. Yoğun bakım ekibi bu başarısıyla, DEAH'ın Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Marmara Üniversite Hastanesi'nden sonra en çok bildirim yapan hastane olmasını sağladı" bilgisi verildi.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu da organ nakli için beyin ölümü gerçekleşen kişilerin bildirilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Organ naklinde bir canlıdan en fazla bir veya iki organ alınabilirken kadavradan sağlam olan bütün organların alınabildiğini bildiren Kurtoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Organ bağışında bulunan canlının hayatı da risk altında olabilir. Ayrıca kadavradan alınan organlar daha fazla hastanın hayatını yeniden kazanmasına vesile olur. Yoğun bakım ekibimiz beyin ölümü bildirimlerini yaparak aslında organ nakline çok büyük katkı sağlamış oluyor. Böylece ekibimiz beyin ölümü gerçekleşen kişilerin aileleri ile görüşmeler yapabilme imkanı buluyor. Özverili ve koordineli çalışmalarıyla hastanemizi ilk sıralara taşıyan organ nakli ve yoğun bakım ekibine teşekkür ediyorum." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Deah, Beyin Ölümü Bildiriminde Türkiye Üçüncüsü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement