DEAH'ta Su Baskınlarına Drenajla Önlem - Son Dakika
Yerel

DEAH'ta Su Baskınlarına Drenajla Önlem

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de su baskınlarına karşı drenaj sistemi yapılacak.

18.09.2013 14:11  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de (DEAH) su baskınlarına karşı drenaj sistemi yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre, bölge hastanesi konumunda olan 700 yataklı DEAH'ta  drenaj sisteminden kaynaklanan ve zaman zaman su baskınları nedeniyle zemin kattaki birimlerin hizmet vermesinde sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nin talebi doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca  sorunun çözümü amacıyla yeni drenaj sistemi için çalışma başlatıldı. Aylık 70 bin hastanın tedavi gördüğü hastane binasının çevresinde iş makineleri ile kazı çalışmalarına başlandı. Çalışma sırasında hastane bahçesinde ekili fidanların zarar görmemesi için fidanlar önceden sökülerek kazı çalışmalarından uzak noktalara tekrar dikildi. 90 günde tamamlanması planlanan drenaj sistemi ile yağmur suyu, hastanenin iç kısmına ulaşmadan modern bir şekilde tahliyesi sağlanacak.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, 86 bin metre karelik hastanenin zemin katında bulunan morg, çamaşırhane, yemekhane, mescit, cenaze yıkama odası ve depolarının zaman zaman su bastığını ve söz konusu bölümlerin duvarlarında nemden  dolayı çürümenin meydana geldiğini kaydetti.

Bu nedenle yağmur su tahliyesi ve drenaj sisteminin yenilenmesi için çalışma başlattıklarını, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle de bu çalışmaların tamamlanması için ilgili firmaya 90 gün süre tanıdıklarını bildiren Kurtoğlu, şunları söyledi:

"En kısa zamanda tamamlanacak drenaj sistemi ile hastalarımızın kış aylarında zaman zaman hizmet alamadıkları bodrum katındaki birimlerimizde hiç bir hizmet aksaklığı yaşanmayacak. Drenaj için hastane etrafında başlayan kazı çalışmalarında geçmiş yıllarda zorluklarla ekilen fidanlarımızın zarar görmemesi için fidanları büyük bir titizlikle köklerinden sökerek kazı çalışmalarından etkilenmeyen alanlara dikiyoruz.  Bu fidanların dikildikleri yerlerde kök salmaları için düzenli sulama yapılacak." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DEAH'ta Su Baskınlarına Drenajla Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement